Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Sabiha Paktuna Keskin: harika bir uzman mı, yoksa uzak durulması gereken biri mi?

Merhaba,
Pek çok annenin; hatta arkadaşımın hayran olduğu Sabiha Paktuna Keskin hakkında hiç de iyi izlenimim yok.
O yüzden onları daha çok araştırmadan kitap alıp, programları yapmamaları konusunda uyarıyorum.

Sabiha Paktuna Keskin hakkında ne biliyorsunuz?
Medyatik yüzü dışında hakkında açılan davadan ve bazı tüylerimi ürperten söylemlerinden kaçınız haberdar?
Benim şahsen bir tecrübem olmadı kendisi ile ama ilk erkeklerin aldatmasını olası; hatta faydalı gibi gösteren söylemleri ile tanıdım kendisini. O an benim için tüm güvenilirliğini  yitirdi.

Eşlerin aldatmasını doğalmış gibi savunuyor: Kendi sitesindeki makalede diyor ki:
Kocası çok sayıda hanımla birlikte olan kadın ne yapsın?

a. Kendisi de başka erkeklerle birlikte olsun
b. Kocasının evine dönüşünü beklesin
c. Boşansın
d. Canı ne isterse onu yapsın

Doğru yanıt (d) şıkkıdır. Kimse kimseye ne yapacağını dikte etmeye kalkmamalıdır. Birey kendi empati yeteneği doğrultusunda hareket edecektir. Empatisi yüksek kadın erkeğin çok eşli olduğunun farkındadır. Kocasının parkta tahteravalli, salıncak, kaydıraklara binip biraz eğlenmesine fırsat tanır. "

Yuh artıkkkkkkk
Bir kadın olarak bunu kabul etmem imkansız.

Daha sonra da çocuklar hakkındaki görüşleri ile iyice medyatik hale geldi.

Tarafsız olarak şu araştırmayı yapın.
Google'da dava ve adını bir arada yazınca neler çıkıyor bir bakın:
(https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#hl=tr&gs_nf=1&tok=CJZPjNlVRj5rC-2JcMuvzA&cp=3&gs_id=i&xhr=t&q=sabiha+paktuna+keskin+dava+2012&pf=p&safe=off&sclient=psy-ab&oq=sab&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=310198f0d4d10985&ion=1&biw=1517&bih=714)

Özetle:
Ünlü çocuk nörolojisi uzmanı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’e, TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yüksek Onur Kurulu tarafından 1 ay meslekten men (alıkoyma) cezası verildi.

Kurul, Prof. Dr. Keskin’e bu cezayı, çocuk nörolojisi uzmanı olduğu halde, çoğul kişilik bozukluğu hastası olan Nermin Akyıldız’ı (55) tedavi ve takip ederek uzmanlık dışı tıbbi faaliyette bulunduğu gerekçesiyle uygun gördü. Hürriyet'in haberine göre, Yüksek Onur Kurulu’ndan Prof. Dr. Keskin’e bir de uyarı cezası çıktı. Prof. Dr. Keskin, hekim kimliğiyle hastadan (Nermin Akyıldız) öğrendiği öykü-bilgileri hastanın kimliği belli olacak biçimde kaleme alınan bir yazıda kullandığı için ceza aldı. Nermin Akyıldız’ın Prof. Dr. Keskin’e karşı açtığı 3 dava da mahkemelerde sürüyor.
http://www.hukab.org/ozel-hukuk/bir-hasta-iki-kitap-uc-dava.html

buraya da göz atın derim:
Anneler kendi yaşadıkları deneyimleri de paylaşmış.
http://www.nurturia.com.tr/groups/thread/c4a1af7f-87bf-45b8-8c46-9ec20150db5c/1/nerede-kaldi-guven-prof-dr-sabiha-paktuna-keskin-

Bir hastasının hayatını 8 sene boyunca kaydedip kitap yaptığı için hapis ile yargılanıyormuş.
Bence bu tür bir suç için 1 ay uzaklaştırma almak o kadar az ki...

Hatta kendisi psikolog veya psikiyatr olmamasına rağmen bu konularda ahkam kesiyor. Kanımca nörolog çocuk eğitiminde uzman değildir. Tıbbi/fiziksel boyutuna bakabilir gelişimin o kadar. Evet psikolojinin keşfinden önce nörologlar bu konuda çalışıyormuş; ancak artık bu konuda uzmanlaşmış meslek dalları varken, psikolojiye el atmak etik değil bence.

Duyduğum kadarı ile zaten nörologlar bile çoğu zaman kongrelere gelmediğini söylüyor.
Bence meslekten men edilmesi gereken bu kişiye medya prim yaptırıyor. Seansları aylar sonrasına fahiş fiyatlarla satılıyormuş, iş tamamen ticari hale dönmüş gibi.

Ben çocuğumu asla yanına bile yanaştırmam. Zaten yanaşanların da hali ortada. Hakkında kitap yazılan mı istersin, ilaçla uyuşturulan çocuklar mı... Bunlar benim okuduklarıma göre edindiğim yargılar. Olumlu/olumsuz daha detaylı bilgisi olan varsa lütfen beni de bilgilendirsin.

Tüyap fuarında Boyut Yayınları standında kazara kitabını elime almışım. Adını görünce elektrik çarpmış veya zehirli gibi tezgaha atıverdim kitabı refleks olarak. Karşımdaki kız şaşırdı kaldı. Sonra açıkladım. Bu zarar verme hissi o kadar içime işlemiş ki refleks olmuş resmen.

Blogcu Anne'nin yazısındaki (http://blogcuanne.com/2011/07/28/anne-mi-baskin-olmali-baba-mi/şu paragrafı tekrar okuyunca sinirlerim bir kez daha zıpladı, bu nasıl mantıktır, anlayabilene aşk olsun:
"Kanal D’deki doktorum programına Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin çıkmıştı. Tam da bu konuyu (evdeki otorite dengesi, anne-babanın rolü, vesaire) anlatıyordu. Doğan’la birlikte denk gelince seyrettik. Orada tam da Doğan’ın dediği gibi annenin daha yumuşak olması gerektiğini söylüyordu. Ancak biraz fazla ileri giderek, annenin baba karşısında neredeyse ezik bir duruma düşmesi gerektiğini anlatıyordu Dr. Keskin. Örneğin, anne, babanın bu otoriter pozisyonunu pekiştirmek adına gün içinde babaya -çocuğun da göreceği şekilde- telefon açıp “Domatesleri nasıl doğramamı istersin kocacığım, küp küp mü, yuvarlak mı?” şeklinde akıl danışıyor gibi yapmalıymış. Böylece çocuk da “Haaa, bak, bizim evde babam ne derse o oluyor, demek asayiş berkemal” diye düşünecek, bütün dengeler oturacakmış."

Televizyonda vs gördükçe uyarıyorum yetkilileri, ona değer veren arkadaşlarımı...

Lütfen biz de prim yapmasına alet olmayalım.
Çevrenizdeki anneleri de araştırma yapması konusunda uyarın, paylaşın...

Bu da son durumla ilgili haber: 
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/08/01/terapi-sirlarini-yazan-profesore-ikinci-dava

65 yorum:

  1. Şuanda senin yazını okuyunca varlığından haberim oldu! Daha doğrusu "daha detaylı" haberim oldu
    Verilen ceza çok komik. Tamamen meslekten men edilmeli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen sen de paylaşırsan sevinirim. Çünkü gözü boyanmış, büyüsüne kapılmış çok anne ve hatta sunucu/yapımcı var.

      Sil
  2. Evet, bu açılan davadan haberim var. Meslek ahlakı sıfır bu kadının.

    YanıtlaSil
  3. Yazdiklarindan haberim var.Verilen ceza cok komik gercekten.Guzel bir yazi olmus, eline saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman diğer anneleri de bilgilendirmekte yardımcı olursan sevinirim

      Sil
  4. evet medyadan tanıdığım ve iyi doktor olarak düşündüğüm biriydi, ne yazık, insanları bu kadar rahat kandırmak.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de paylasin ki diger anneler arastirma yapmadan inanmasin

      Sil
  5. bende o haberi duymuştum 8 sene kaydedip kitap yaptığını..Uzak durulması gerektiğini düşünüyorum..Bizzat yakından tanıdığım birisinin ve kızının daha çok psikolojisini bozmuştur kendisi..Sert ve suçlar şeklinde diyalogları ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerimize düşen hem sözle, hem yazı ile diğer anneleri uyarmak. Eğer yazı yazmaya üşenirsen veya çekinirsen benimkini paylaş ki birileri daha araştırmadan inanmasın

      Sil
  6. Beni de Boyut Yayıncılıktan arayıp bu kadının kitaplarını satmaya çalışıyorlardı. En son bağırıp çağırdım, bu kadının kitaplarını sattığınız için sizin de puanınız düşüyor dedim.. Tanıdığım birisinin çocuğunun yeme problemi vardı. Akıl almaz bir yöntemle tedavi etmeye kalktı. Çocuk 1 yaşındaydı.. Anne baba dışında hiç kimseyle görüştürülmemesini istedi. Çocuğun anneyle beraber yatmasını istedi. Bir süre sonra çocuğun yememe problemi arttı ve kadını bıraktılar. Çocuk hala yeme problemli. Sözde tedavisi için inanılmaz paralar aldı. Büyük ihtimalle çocuğun üzerinde deney yaptı ahlaksız kadın. Çok iyi pazarlıyor kendini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen beni arayan Boyut yayınlarına da telefonda anlattım derdimi, kendilerini baltalıyorlar bence de.
      Üzerimize düşen kendimiz hem sözle, hem yazı ile anneleri uyarmak. Eğer yazı yazmaya üşenirseniz benimkini paylaşın ki birileri daha araştırmadan inanmasın

      Sil
  7. bende büyüye kapılanlardanım...TÜm kitaplarını aldım ama hepsinde birbirinden hüsrana uğradım...hep yarım hiç tam değil sonucu muayenehanede alıcaksınız gibi...annelar hep suçlanıyor...para biriktirip gitmeyi düşünüyordum ama gerek kalmadı maskesi düştü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gec olmadan en azindan daha fahis paralar odemeden, hasar gormeden bir anneyi daha uyandirabildigime sevindim

      Sil
    2. Aynen size katılıyorum.Kadın Cehennemin fragmanı gibi bir şey.Afedersiniz ama kadın bir bok bilmeden sallıyor bir şeyleri! işte insanların ne mal anladığını anlamak hala geç değil arkadaşlar.

      Sil
  8. Aynı büyüye neredeyse ben de kapılacaktım..Taki psiyatrist arkadasım aman Mine! dedikten sonra hemen silkelendim!Ama tabii ki takdir dediğiniz gibi gerekli araştırmaları yaptıktan sonra siz annelerin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadının amacı insanların psikolojisi bozukken daha da bozmak sanırım.Ama yabancı ülkelerden de almış diplomaları,Cidden bir şey biliyor mu bu kadın? Kızının durumunu düşünemiyorum,yazık kıza.Para veriyoruz kadın gelmiş diyorki ''istediğin kadar yol'' Bu nedir abi? ne diyor bu kadın böyle.para veriyoruz yol diyor.zaten yaptığım şey için mi ben sana para ödüyorum?

      Sil
  9. ben bu tür insanların asıl yardıma ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum..Gittiğim bir psikiyatr 45 dakikada 2 paket sigara içti beni dinlerken..Ve şükrettim bir kere daha ..Allahım ben normalim...

    YanıtlaSil
  10. Dr. SABİHA PAKTUNA KESKİN'in BOYUT YAYINEVİNDEN çıkan bütün kitapları ne yazıkkı ÇÖPE atılmalıdır. Çünkü, TÜRKİYE ÇOCUK VE GENÇ PSİKİYATRİ DERNEĞİ'ne kitapları hakkında yapılan bir çok şikayet üzerine , kitaplarının ne yazıkki " İLERİ DERECEDE TİCARİ KİTAPLARI OLDUĞU VE TAMAMEN TİCARİ AMAÇLARLA YAZILDIĞI ÖNEMLİSİDE AİLELERİ YANLIŞ YÖNLENDİREREK. YANLIŞ BİLGİLER İÇEREN VE DOLAYISIYLE DE DOLALI OLARAK ÇOCUKLARA ZARAR VEREBİLEN KİTAPLAR OLDUĞU YÖNDEDİR. BU YÜZDENDE SABİHA PAKTUNA KESKİN TABİPLER ODASINDAN KİTAPLARININ BU ZARARLI ÖZELLİKLERİ İÇİN CEZA ALDIĞI ÖNEMLE BİLİNMELİDİR TÜM ANNE VE BABALAR, AİLELER tarafından. Sabiha Paktuna Keskin kitaplarını okuyan tüm ailelerin, eğetimcilerin bilgilerine. Sevgilerimle. Lütfen alttaki linkten bu konuda bir çok hakkındaki haberlere ulaşınız.

    http://www.facebook.com/pages/Hasta-Hakları-ve-Hastaya-Şiddete-Son/211921065590382?sk=photos_stream

    YanıtlaSil

  11. Dr.SABİHA PAKTUNA KESKİN ayrıca HEKİMLİK MESLEĞİNİ AĞIR BİÇİMDE KÖTÜYE KULLANMASI NEDENİ İLE BİR SÜRE MESLEKTEN MEN CEZASI da aldığı bilinmektedir. Hakkında açılan 4 ayrı dava halen mahkemelerde devam etmektedir. Kesinlikle UZAK DURULMASI gereken bir hekim olduğu zaten ortadadır. BOYUT YAYINCILIK İSTEDİĞİ KADAR reklamını YAPSA DA, KİTAPLARINI tanıtsa da Türk Tabipler Odasından aldığı cezaları HAKKETTİ zaten. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi süründürdü,kendisi niye sürünmüyor?? ben ağladığımda o gülüyordu.Şimdi sabiha hanım bende gülüyorum.Adelet bu olsa gerek :))) Gurur duyun sabiha hanım kendinizden :))))

      Sil
  12. tv de her gördüğümde artık midem bulanıyor söyledıklerı o kadar tutarsız ve saçma ki ama malesef ki basın poh pohlayıp bı yere koyuyor çok yakın tanıdıklarım ki daha kendısının meşhur olmamasından öncedır gidiyor ve sonuç sıfır hatta hiç biri memnun kalmadı bırının yorumu şu oldu resmen kızımda ilaç denemesi yaptı diye ...

    çok yazık masum çocukların resmen canıyla oynuyor

    çok guzel bı yazı bende alıp kopyalıycam

    YanıtlaSil
  13. Sok oldum simdi.ben de kitaplarini alayim dlye girmistim nete.arastirayim o zaman.uyardiginiz icin sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırın ve siz de çevrenizi bilgilendirin

      Sil
    2. Tabiikide,almayın.O sadece insanları üzer,yardımcı olmanın aksine işleri zorlaştırır.Belgelerine bakmayın.Cidden sizi hüsrana uğratır.

      Sil
  14. Merhabalar,
    Bu konuda maalesef Türkiye'deki annelerin duygusal yönlerini kullanıyor. Kullandığı 30 gün herşeye evet programı 30 yıl önce avrupada uygulanmış ve takip çalışmalarında bu programın ugulandığı çocukların anti-sosyal kişilik bozukluğu yaşadığı, suça eğilimlerinin yüksek olduğu, otorite ile problemler yaşadığı prtaya çıkmış. Bu konuda köşelerinde yer veren bir çok gazete, kitaplarını yayınlayan yayaın evi utanmalı. Bunları geçtim Türkiye'nin Bilim Araaştırmalarının en saygın kurumu TÜBİTAK kadını konuşmacı olarak personel seminerine davet ediyor ve kendisi kesinlikle para talep etmiyor çünkü aileleri o kadar soymuş ki para problemi yok. TÜBİTAK'Taki yetkiliye bunu nasıl yaparsınız deyince büyük bir aşkla onu savunuyorlar. gazeteciler TÜBİTAk gibi bilimsel bir kurumun sağlık bakanlığı tarafından meslekten men edilen birini çağırması konusunda ceza alması gerekir. TÜBİTAK yetkililerni göreve çağırıyorum nasıl bunu yapabilirsiniz. Bilim kuruluyken bilimsel olmayan bir sözde uzmanı nasıl konuşmacı olarak davet edip prim yaptırabiliyorsunuz. TÜBİTAK'I Bu davranışından dolayı kınıyorum... Ben çocuk psikolojisinde otoride bir isimim. kendisinin psikoloji alanında bir bilgiis yokken merkezinde psikolog çalıştırarak adıyla bir seansta inanılmaz paralar alarak hastayı 10 dk gördüğünü tüm işleri yanında çalışanlara yaptırdığını bilşyoruz. Bana Sabiha Paktuna Keskin zede aileler çok geliyor. Lütfen o ailelerden olmayın. Kadınları ezici yaklaşımını burdan öğrendim çok komik. Kendisi ne kadar kendini ezdiriyorda kadınların ezik davranmasını savunuyor. KanalD doktorum programınıda kınıyorum. Reyting ugruna alan dışındna konular için onu çağırıyor. Ehliyeti kasaptan mı aldın sözü, bu sözde uzman için geçerli. Kendisi psikolojik çocuk ksaplığı yapıyor. Umarım aileler uzak durur. iyi haber. Avrupa uyum yasası çercevesinde cezalar artırılacak. Bu şekilde davranan uzmanlar meslekten men edilmeyecek hapise atılacaklar.en fazla 2-3 yıl daha ksaplığına devam edebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıklayıcı yorumunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Anneleri bilinçlendirmek lazım. TÜBİTAK olayına çok ama çok şaşırdım. Hiç yakışmadı.

      Sil
    2. Sevgili ANNELER, öncelikle mutlu yıllar diliyorum sizlere.

      Dr.SABİHA PAKTUNA KESKİN kesinlikle çok uzak durulması ve acilende MESLEKTEN tamamen MEN edilmesi gereken bir hekimdir. Umut tacirliği uğruna, zavallı tedaviye muhtaç çocuklarımızı mahvetmeye ısrarla devam ettiği için. Bir çok çocuğu ve aileleri de benim gibi perişan ettiği için. 10 seneden beri benim ve çocuklarımın ömrümüzü menfaatleri uğruna benden yırtarcasına çaldığı gibi, tüm hayatımızı mahvettiği ve YAŞAMLA ARAMIZDAKİ bağlarımızı kestiği gibi. Sonra da, bize ne yaptı diye arkasına bir hekim olarak asla BİR SANİYE DÖNÜPTE BAKMADIĞI gibi. Sizce bu gerçek hekimlik ruhumudur ki ??? Bütün bu akılalmaz ve bir çok büyük gazete manşetlerine de yansımış olan ciddi tehlike arzeden ağır zararlarına rağmen,

      18 Ocak 2013 günü yeniden KANAL D Doktorum Programına çıkartılarak, benim ve bir çok zarar verdiği ailelerin yeniden vahamet yaşamalarına neden oldu bu haksız ısrarcı tutumu ile ne yazıkki Kanal D .

      Dünyanın hiç bir ülkesinde asla etik bir tutum sayılmadığı gibi, mesleğini sürekli çocuklarımız ve aileleri üzerinde menfaatleri uğruna kötüye kullandığı için, aldığı MESLEKTEN MEN CEZASI ile ispat edilmişken de bu olayın ciddiyeti, KANAL D 'nin SAĞLIK ADINA BU KADAR CİDDİ DUYARSIZLIĞIRI bence ASIL CEZA GEREKTİREN durum. Ama ne yazıkki bu ülkede ADALET YERLERDE SÜRÜNÜYOR. HASTA HAKLARI VAR DENİLİYOR AMA SAKIN İNANMAYIN ASLA HİÇ YOK. HASTA HAKLARI İÇİN DÖRT AYRI DAVA AÇTIM Dr.SABİHA PAKTUNA KESKİN'e HAKİMLER DOSYA KAPAKLARIMI BİLE AÇMADI. BU NEDENLE ÜLKEMİZDE HASTA HAKLARI İÇİN GERÇEK ADALET, YARGI ÖNÜNDE İSE ZATEN HİÇ YOK. Ama, sonuçta BU AĞIR DAVALARIMIN, EN SON AHİMDE LEHİMDE SONUÇLANACAĞINA VE ÜLKEMİZİN CİDDİ TAZMİNATA MAHKÜM EDİLMESİNDEN SONRA, ANCAK BENİM NE KADAR BÜYÜK VE CİDDİ BİR DAVA SÜRDÜRDÜĞÜMÜ HİSSEDECEKTİR İNSANLAR O ZAMAN. Bu yüzden Dr.Sabiha Paktuna Keskinin benden çaldığı İNSANLIK HAKLARIMI ÜLKEMİZDE BULACAĞIMDAN HİÇ EMİN OLMADIĞIM İÇİN DE AHİME gideceğim sonunda.

      ÜSTELİKTE KONU, ÇOCUK SAĞLIĞI olmasına rağmen, 3 seneden beri KANAL D Doktorum Programı bu konuda ısrarla sürdürmeye devam ettiği DUYARSIZLIĞI ve UMARSIZLIĞI İLE CİDDİYETSİZLİĞİDİR önemli mesele.


      MESLEKTEN MEN CEZASINI ÇOKTAN HAKEDEN SABİHA PAKTUNA KESKİN gibi TIBBI ETİK DIŞI UYGULAMALARI İLE BİR ÇOK AİLEYİ MAHVEDEN hekimi SIK SIK HAKETMEDİĞİ HALDE DOKTORUM PROGRAMINA DAVET ETMELERİDİR ANNE VE BABALARA YAPILAN ASIL ZÜLUMDAR ZATEN. , BİNLERCE ETİK çalışan diğer hekimlerimize karşı da yapılan BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR AYRICA.


      Altta ki linkte khakkında bir çok büyük gazetelerde üç seneden beri yayınlanan tüm haberlerin ne kadar ciddi olduğu ve bu hekimdeh tedaviye muhtaç çocuklarımızı ne kadar çok uzakta tutmamız gerektiği hemen
      anlaşılacaktır.
      Dr.Sabiha Paktuna Keskin'in faydadan çok ölümcül zarararlarını HEKİM KİMLİĞİNİ sürekli kötüye kullanarak gerçekleştirdiğini ve bu nedenle MESLEKTEN TAMAMEN MEN edilmesi gerektiğine inanıyorum.

      Bu nedenle 120 sayfalık aleyhinde gerçek delil ve ispatları ile hazırlanan , 23 Ocak 2013 tarihinde hakkında yeniden sizlerin desteklerini de alarak, İSTANBUL TABİPLER ODASI aracılığı ile TÜRKİYE TABİPLER BİRLİĞİNE, SAĞLIK BAKANLIĞI'na, AİLEDEN SORUMLU SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA, TÜRKİYE ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİ DERNEĞİNE, TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİNE ve BİR ÇOK BÜYÜK HASTAHANELERİN PSİKİYATRİ BÖLÜMLERİNE SUNULMAK ÜZERE, CİDDİ ŞİKAYET DOSYAMI YENİDEN sunacağımı belirtmek isterim. Bu ciddi ve çok ağır sancılı dava süreçlerimizde, beni desteklemenize sonsuz ihtiyaç hissettiğimi bilmenizi arzuluyorum. Ve alttaki linki beğenerek ve paylaşarak şikayet konusunda sizlerinde beni destekleyeceğinizi ümidediyor ve sevgilerimi sunuyor, mutlu seneler diliyorum tüm güzel annelere. Tüm güzel ailelere.

      http://www.facebook.com/SuistimalEdilenHastaHaklari/photos_stream


      Sil
    3. Size yüzde yüz hak veriyorum.Bir bok biliyor mu kadın allaseniz? Bugün D&R'a gittim.Kadının bütün kitapları satışa sunulmuş.Resmen sinir krizi geçirecektim.Para tuzağı resmen.Oturduğu koltuğa ben bile otururum,gerçekten ondan daha iyi bir psikolog olacağıma eminim.Vicdanı sızlasın yazık.Geceleri nasıl uyuyor bu kadın ya? Suratını görünce kendimden utanıyorum.Ve sabiha hanım.Bir aynaya bakınız,Beni yargılamak için mi psikolog oldunuz yoksa doğruyu göstermek için mi? Sizin yüzünüzden derslerim düştü be insafsız.Hayatımı boka çevirdin.Arkadaşlar,anneler lütfen.Küfür etmemek için zor duruyorum yerimde.Psikolog arıyorsanız,bir sürü var.Ama o kişi SABİHA PAKTUNA olamaz.Ölsemde bir daha o kadının asla yanına gitmem.Konuşmaları ölümden beter etti beni zaten.Ağladığımı gördüğü halde karşıma geçmiş sırıtıyor.Bu hiç adil değil.Oraya gittiğinizde umutlu gidip umutsuz bir şekilde geri dönersiniz.Empati'den anladığı yok mübarek.

      Sil
  15. Tübitak olayına hiç şaşırmadım açıkçası. o kadar işi bilmez insanla doldu ki, bir bilim adamı olarak tutarsızlıklarını görüyorum sürekli. buna da şaşırmadım o nedenle.

    YanıtlaSil
  16. bu kadını az önce kanal d'de doktorum isimli bir programda izledim. Hakkında süreli meslekten men cezası ve bu derece fazla suçlama olan bir doktoru nasıl ekrana çıkarıyorlar anlamıyorum. Bu konu ile ilgili yetkili mercilere şikayette bulunmamız gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine mi doktoruma çıktı bence hepimiz programa ve kanalD'ye mesaj atalım telefon edelim

      Sil



    2. ANNELER ve BABALAR DİKKAT ! REYTİNG UĞRUNA ÇOCUKLARINIZ TEHLİKELİ ELLERDE ! 28.01.2013 ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİ ve YENİ ÖZGÜR POLİTİKA GAZETESİNİN HABERİDİR.

      http://www.ardahangundem.com/saglik/anne-babalar-dikkat-cocuklar-tehlikede-h1458.html

      Sil
    3. Sabiha paktuna keskin.Bir şey bilmez,ve gerçekten ama gerçekten insanların kalbini kırar.Bu ne biçim bir psikologtur.İnsanlara umut vermeyemi gelmiş,yoksa karamsarlığa kapattırmaya mı? Sabiha hanım eğer internetten bu siteleri araştırıp bulursanız.Size ailem'in yatırdığı tüm paralar haram olsun.Beni hergün ağlattın.her zaman her saniye.Söylesene ne biçim doktorsun sen? o kadar Amerika'ya gitmişsin proje yapmıssın.Ben iyileşmeye gayret ettim Sabiha hanım fakat siz.TAKMADINIZ.Sürekli yaptığınız şey ilaç değiştirmek.Başka bir şey bilmez misiniz? Doktorum diye kendinizi asla kandırmayın lütfen.Sigortaya gittim.O bile doğru tedaviyi söyledi bana.Kitaplarınızda bir çok şey biliyormuş gibi yazıyorsunuz.sabiha hanım,bir insanı incilttiğinizde daha düzelmez o kişi bilirsiniz.Sizi sevmem gerekirken,afedersiniz ama size karşı nefret ediyorum.Sizin yüzünden hergün daha kötü oldum.Şimdi burada tavsiye mi veriyorsunuz? İyileşen kişiler tesadüfenlerdir.1-2 yıl gidip hala iyileşemeynler biliyorum sabiha hanıma.Eğer aklınız başınızdaysa,ve şuan dediklerime inanıyorsanız bunu yapmayın.Çünkü orası adeta cehennem ve umutsuzlukla dolu!

      Sil
    4. Doktorum programına hangi cürretle çıkıyor bu kadın? Özel bi yer birde.Kaç milyar para harcıyoruz.Anca bizden para sömürüyor.Sabiha hanım.eğer bu siteye girerseniz,şu insanların bir halllerine bakın allasen.Kimseye karşı asla kin tutmam.Siz ilk olacaksınız teşekkürler sabiha hanım :) Çok şey öğrettiniz,gerçekten.Mesela,para sömürmek.

      Sil
  17. ben de aynı fikirdeyim bunu rtüke şikayet edebiliriz hakkında dava acılan mahkemesi devam eden birinin tv gözükmesi son derece sakıncalı aaah bu kadın iyi herhalde bizim çocuklarımız da faydalanır deyip gidebilecek insanlar var onedenle bence şikat edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Özgür Politika Gazetesi · 14.278 kişi bunu beğendi
      28 Ocak, 13:46 ·
      ‎7 yıl süren esaret terapisi!

      Çoğul kişilik hastalığı nedeniyle 4 farklı kişiliği yaşayan Nermin Akyıldız, Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin tarafından 7 yıl boyunca terapi adı altında cinsel, fiziksel, ruhsal ve ekonomik olarak sömürüye tabi tutulduğunu söyledi.

      Yaşadığı travmatik olaylar sonucu çoğul kişilik hastalığı oluşan reklam ve halkla ilişkiler uzmanı Nermin Akyıldız, 7 yıl boyunca Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in terapileri kayıt altına alarak, kitap halinde bastığını dile getirdi. 7 yıl cinsel istismara maruz kaldığını, ekonomik olarak sömürüldüğünü belirten Akyıldız "Sabiha hanıma, ergenlik sorunları yaşayan kızımı tedavi ettirme umuduyla götürdüm. Daha sonra Dr. Keskin çeşitli ruhsal sorunlarım olduğunu ve yaşadığım kişilik değişimlerini fark etti. Ve kızımın hiçbir sorunu olmadığını, asıl benim tedaviye ihtiyacım olduğunu, söyleyerek, beni terapi uygulamak için ikna etti" diye konuştu.

      Bağımlı hale getirdi...
      Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in çocuk doktoru olmasına rağmen, yasa dışı tedavisini üstlendiğini, 2002'nin sonlarında kısa bir sürede gün aşırı görüşmeye başladıklarını belirten Akyıldız şöyle konuştu: "Terapilerim sıklaştıkça, ondan daha çok etkilenmeye, onu sevmeye ve saygı duymaya, örnek almaya başladım. Giderek ona olan bağımlılığım arttı ve onu görmeden yaşamımı sürdürmekte zorlanmaya, doktorumu 'totemim' gibi algılamaya, çocukluğumda beni kötülüklerden korumadığı için inancımı yitirdiğim, kaybettiğim annemin tanrısı gibi hissetmeye başladım."

      Cinsel tacize maruz kaldı
      "Ondan çok korkuyordum. Tanıştıktan yaklaşık 6 ay sonra başlayan ağır cinsel tacizleri, tehdit ve baskıları ile sürekli daha da savunmasız bir hale sürükleniyordum" diyen Akyıldız, "Bu durumu eşim ve çocuklarım artık kabul etmiyordu. Gece eve gittiğim zaman çocuklarım beni eve almıyorlardı" dedi. Doktorun kendisine cinsel taciz uygulamak amacıyla terapi seanslarını akşam 19.00'dan sonraya aldığını söyleyen Akyıldız, "Beni hastalığımla ilgisi olmayan ağır iğne ve ilaçları kullanarak, gece geç saatlere kadar muayenehanesinde uyuşturulmuş bir halde tutuyor sonra da çok yönlü akıl almaz cinsel istismarlarda bulunuyordu. Seanslardan çıktığımda çoğu zaman kötüleşiyor, arabamı süremez halde yolda kalıyordum. Beni bulan polisler hastaneye kaldırınca hastanedeki doktorlara 'Ben doktoruyum, ona hemen bir Largatril iğnesi vurun düzelir, diğer tüm sorumluluklar bana aittir' diyordu" şeklinde konuştu.

      Sil
    2. Hayatı izinsiz romanlaştırıldı

      Dr.Sabiha Paktuna Keskin'le 2002 yılından beri terapilere başladıktan sonra iş hayatı bozulan Akyıldız, reklam ajansı ve matbaa tesisini kaybediyor. 2004-2009 yılları arasında Keskin'in yoğun ısrarları üzerine ofisinde asistanı olarak çalıştığını aktaran Akyıldız, onun asıl amacının kendi bilgisi ve izni dışında yazdığı romanını bitirebilmek olduğunu ve Haziran 2009'da aralarındaki doktor-hasta ilişkisi ile işveren-çalışan ilişkisinin, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı bir kavganın ardından sonlandığını dile getirdi. Ancak İş Tazminat Davamı ben kazandım ve 1 ay meslekten men cezası aldı. Akyıldız, Dr.Sabiha Paktuna Keskin'le çalıştığı süre içerisinde sadece asistanlığını yapmakla kalmadığını, evinin temizliğini, yemeğini hazırladığını, yaşlı annesine baktığını, iki köpeğine baktığını, şoförlüğü gibi tüm basın ve medya, tanıtım işlerini de yıllardan beri hiç karşılıksız yaptığını, doktoru olan Sabiha Paktuna Keskin'in kendisini bilinçli bir şekilde ağır terapi bağımlısı haline kasıtlı getirdiğini söyleyerek, tedavi gördüğü süre zarfında seansların her saatinin ücretinin de nakit olarak fatura karşılıında senelerce Dr.Paktuna Keskin'e ödediğini de aktardı. Akyıldız, Keskin'in 2009'un Ocak ayında taslak halinde gördüğü romanı masasının üzerinde tesadüfen bulup okuduğunda romanın kendi hayatını anlattığını gördüğünü, kitapta doktoruyla paylaştığı bütün sırlarının ve mahreminin ifşa edildiğini, belki sokaktaki üçüncü kişilerin bunu anlamayacaklarını, ancak kendisi için asıl önemli olan eşinin, çocuklarının, kardeşlerinin ve diğer yakınlarının kitabı okuduklarında kolayca anlayabilecekleri şekilde yazıldığını anlattı.

      'Amigdala unutmuyor'! (Amigdala, beyinde algıladığı olayları hiç bir zaman unutmayan bölüme verilen isimdir)

      Hakkında yazılan kitabın, 'Kanıt, Tanık, Bilirkişi, Amigdala Unutmaz 2' adı altında Boyut Yayınevi sahibi BÜLENT ÖZÜKAN ve eşi NİLGÜN ÖZÜKAN ile birlikte kasıtla ve intikam için yayınladığını söyleyen Akyıldız, bu kitapları okuyan kızı E. Akyıldız'ın (26) yüksek dozda ilaç alarak ve bornoz kuşağıyla kendini asarak çok ciddi iki intihar girişiminde bulunduğunu anlattı. Doktorun ikinci kitabı yayınlamaktaki asıl amacının, senelerce kendisine uyguladığı terapi adı altındaki ağır cinsel istismarlarının kimse tarafından duyulmaması olduğunu belirten Akyıldız, "Maksadı beni intihara sürüklemekti.Ancak Dr.Sabiha Paktuna Keskin 2009 Haziran ayında beni işimden de ağır hakaretlerle attıktan sonra, terapilerimi üstlenen uzman psikiyatrist Dr.TUBA OLGUN'un üç seneden beri beni ciddi ve dürüst tedavileri ile önceki doktorum olan Sabiha Paktuna Keskin'in zulümlerinden kurtardı ve yüzümü yeniden yaşama döndürmeme sebep oldu." dedi. Akyıldız, Keskin tarafından hayatını konu alan romanın kendisini ve ailesini ne kadar ağır biçimde yaraladığını ve yaşamına, sağlığına ise çok ağır zararları vermesi nedeniyle şimdi,Dr.Paktuna Keskin'in kendisini kanser riski barındıran hastalıklara sürükleyerek hekim kimliğini yıllarca üzerimde hastalığımın zayıf özelliklerinden faydalanarak çok ağır biimde kötüye kullandı üzerimde hiç çekinmeden. Sağlığıma ve çocuklarıma çok ağır zararlar verdiği bilirkişi raporlarında kanıtlanmasına rağmen, mahkemenin Keskin hakkında haksızca beraat kararı vermesi adalete olan güvenini de artık derinden sarsarak kaybettirdiğini belirtti ve sözlerine " Dava dosyalarımın içerisi Dr.Paktuna Keskin'in 8 yıl süren ağır esaretleri ve akılalmaz vahametleri ile dolu iken, hakimlerin dava dosya kapaklarımı bile açmadan, çok haklı davalarım hakkında yanlış, adaletsiz ve haksızca sanık lehinde karar vermeleri nedeniyle, artık adalete olan güvenimi de tamamen bana yitirtti. Davalar temyize gönderildi. Yargıtay süreci beklenmektedir" dedi.

      Sil
    3. İnatla mücadele etmeye devam edeceğinin altını çizen Akyıldız, "Yaralarım sarılıncaya kadar hukuk kavgamı sürdüreceğim. Eğer ülkemizin yargı sistemi haklarımı gerektiği biçimde savunmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim. Davalarımı sürdüren ancak, ciddi dava dosya kapaklarını bile açmadan sanık Paktuna Keskin lehinde yanlış kararlar veren dava hakimlerini Yüksek Hakimler Onur Kuruluna şikayet edeceğim. Tam da Keskin'in söylediği ve yazdığı gibi; Amigdala unutmuyor" dedi. Akyıldız sözlerini Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin hakkında cinsel istismar suçundan çok yakında savcılığa suç duyurusundan bulacağını belirterek sonlandırdı.

      DİHA/İSTANBUL
      5Beğen · · Paylaş
      Özlem Özmen, Sarah Selin Kirimli ve 19 kişi daha bunu beğendi.

      Özlem Özmen inanilir gibi degil.hadi pskiyatrstler vcdanszdi norologlar iyiydi diyoduk..pskiatrlar cok agr ilac verir ve hic acimaz hastaya.yanetkilere..ama sabiha hoca.pes.
      13 Şubat, 14:33, mobil ile · Beğen

      Sil
    4. Anasayfaya Dön // Sağlık Karakter boyutu : Hürriyet Gazetesi

      Ünlü nöroloğa meslekten men

      Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’e, TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yüksek Onur Kurulu tarafından 1 ay meslekten men (alıkoyma) cezası verildi.


      14 Ocak 2012 Cumartesi 23:30
      Ünlü çocuk nörolojisi uzmanı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’e, TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yüksek Onur Kurulu tarafından 1 ay meslekten men (alıkoyma) cezası verildi.

      Kurul, Prof. Dr. Keskin’e bu cezayı, çocuk nörolojisi uzmanı olduğu halde, çoğul kişilik bozukluğu hastası olan Nermin Akyıldız’ı tedavi ve takip ederek uzmanlık dışı tıbbi faaliyette bulunduğu gerekçesiyle uygun gördü. Yüksek Onur Kurulu’ndan Prof. Dr. Keskin’e bir de uyarı cezası çıktı. Prof. Dr. Keskin, hekim kimliğiyle hastadan (Nermin Akyıldız) öğrendiği öykü-bilgileri hastanın kimliği belli olacak biçimde kaleme alınan bir yazıda kullandığı için ceza aldı. Nermin Akyıldız’ın Prof. Dr. Keskin’e karşı açtığı 3 dava da mahkemelerde sürüyor.

      hurriyet.com.tr

      Bu haber toplam 578.744 defa okunmuştur
      Paylaş: Facebook Twitter Oyyla Blogger Google Tumblr
      Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Yazdır

      Sil
    5. Ben 13 yaşındaki bir genç kızım.Ama herşeyin farkındayım arkadaşlar.Gerçekten beni felaket halde süründürdü.Demek ki,adelet'e inanacakmıssın.Sabiha hanım,Gerçekten ait olduğunuz yerdesiniz.Kutlarım.Sevgilerimle.

      Sil
    6. bende anlamış değilim.Kaç yaşında kadınsın,psikolog olmuşsun,diplomaların var.Seninde psikolojin iyi değilse niye bizi süründürdün? Moralinizin bozulmasını istemiyorsanız oraya adım atmazsınız.12 yaşında bir kızım,7.sınıfım.Ama kadın resmen empati yoksunu.Beni herşey için suçladı,ayrıca önce ağlatır sonra sarılır gibi bir şey var kadın da.ben kötü durumdayken,bir halt bilmeyip daha da kötüye götürdü.Kimi gerçekten umursadı? o kadar kitaplar yazmış.Ama gelin bir sorun bakalım bir bok biliyormuymuş? iyileşmek,inançla olur ve yardımla.O kadın yüzünden tüm psikologlardan nefret etmiştim.Ama herkes o kadın gibi değil.bu yuzden bu düşünceden vazgeçtim.siz çaresizken,daha da üzebilecek bir kadın o.İlk başta sevmiştim ama sonradan ne bok olduğu anlaşılır insanların,o da öyleydi.Zorla götürülmüştüm zaten.O güne lanet ediyorum,ama artık cidden SİKLEMİYORUM.hatta onun karşısında orta parmağımı kaldırmadığım için bugün çok üzgünüm.içimdekileri at at bir yere kadar.Ben özgür bir insanım,bu sitede de o kadın için küfür edebilmem normal.Canı cehenneme.

      Sil
  18. merhaba melis hanım bu konuda kesinlikle size katlıyorum. onların yaptıgı yanlıslara ugrasıyoruz. blogunuzu yeni kesfettim. takip edecegim. bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  19. sabiha hanımdan bende etkileniyorum.taraflı bir anlatım olmuş kadın belkide kendisi öyle hissetti . kişilik bozukluğu varmış kuruntu yapmış olamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kadının erkek ilişkisi hakkındaki düşünceleri ne olacak
      zarar verdiği bir sürü çocuk ve ailesi ne olacak
      tek dava değil ki

      Sil
    2. Ben de oglum icin 1 kere kendisine gitme gafletinde bulundum. Tamamen bir para tuzagi.
      - Aylar sonrasina bile bos randevusu yokmus gibi bir hava yaratilarak bekleme listesine alindiginiz soyleniyor ve birkac gun icinde hemen geri araniyorsunuz ve randevu veriliyor.
      - Yaptigi testin sonucunu konusmak icin odasina dondugumuzde, bir sonraki hastasini almisti ve az zamanda cok para kazanmak icin, bizimle konusmayi diger ailenin yaninda yapti.
      - Kadinlara karsi bir derdi var belli ki. Surekli anneyi suclayici ve azarlayici bir konusma tarzi var.
      - Kendince onerdigi yontemleri baska hicbir hekim onaylamiyor ve bizim daha sonra gittigimiz hekim " zaten Ist.da gidebileceginiz en kotu isme gitmissiniz, o nedenle beni tercih edeceginizden eminim" demisti ve gercekten de oyle oldu.

      Tum ailelere "AMAN DIKKAT" diyorum ve Internette biraz da olsa arastirma yapmis bir kisinin, bu doktora cocugunu goturmeyecegini dusunuyorum.

      Sil
    3. Kesinlikle.Oradan her sorunuma rağmen gülerek gittim ama döndüğümde ağlıyordum.Gerçekten her gittiğimde beni umutsuzluğa sürükleyip ağlattırdı.Hey kadın karşında 13 yaşında bir kız oturuyor.Gelmiş ne biçim sözler söylüyorsun.Oturduğun koltuğu hak ettiğinimi sanıyorsun? evet,doğru.Sadece sanarsın.Sanmaya devam et.

      Sil
  20. yapmış olamaz çünkü, sabiha paktuna keskin meslekten men cezası aldı bunun yanında boyut yayınevinden çıkan bütün çocuk gelişim kitapları İLERİ DERECEDE TİCARİ oldukları ve AİLELERİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİĞİ için de ayrıca tekrara TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ tarafından ceza aldı ? Yakında da tamamen meslekten men edilmesi için yoğun çalışmaları var SAĞLIK BAKANLIĞININ BUGÜNLERDE. Bilgilerinize..." www.suistimaledilenhastahaklari.com " sayfasını da ziyaret ederek daha görsel haberleri ile YASA DIŞI YOLLARDAN hastalarını nasıl eziyet edercesine tedavi ettiğini de öğrenmiş olursunuz.bilgi edinebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Yasa dışı yollarla,bizi cehenneme sürüklüyordu resmen.Korku filmi gibi,oraya gitmek istememekle kesinlikle haklıymışım.İiyileşemediğim için geldi beni suçladı.Kendine bir bak,bana bu yolu sen gösterdin.Beni suçluyorsun.Gerçekten beyin doktoru ama,hastalardan daha çok beyin nakline ihtiyacı var.Gerçekten o koltuğu boşuna dolduruyor.Bir test yapıyor kadın adınız sayodınız ne diyor.Bilmem kaç milyar para alıyor.kadını görünce hayattan soğuyorum gerçekten.Korkunç bir rüyadı.Ama uyandığımıza şükür.

    YanıtlaSil
  22. Kadının bizden daha çok psikolojik sorunları olduğuna eminim.

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten saygısız bir kadın.bu konu hakkında yemin edebilirim.Bana biri ''sabiha paktuna'' diyince çıldırıyorum.İşkence çektim be işkence!!

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar,ben anlamış değilim gerçekten.Bu kadın bilmem kaç milyar para sömürdü.Tam 3 ay gittim.Ama hala aynı tas aynı hamam işiydi resmen.Psikologlar insanları iyi hissettirmek için o koltukta otururlar,ama sabiha paktuna keskin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Bugün Sabiha paktuna keskin'i arayacağım.Numarası var.Bana çektirdi.Ne yaptı.Hesap vericektir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sorun orada klinik psikolog olmadan terapi yapamaz
      kendisi nörolog psikolog bile değil

      Sil
  25. Sabiha paktuna keskin'in özel yeri..Tanrım adeta kapıyı çaldığımda.Cehenneme giriyormuş gibi hissediyordum.Korkunç bir yüz ve tavırları.İşkencesi cehennemden bile beterdi.Bir çoğumuzun uyandığına çok sevindim Arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  26. Bende 4 yildir ona devam ediyorum serabral palsi cocugum var kime gitmeliyim en iyi norolog kim o zaman

    YanıtlaSil
  27. Ben de kanal D,Doktorum programını severek izledim uzun süre...Hiperaktif bir oğlum olduğu için belki bu konu ile ilgili de bir program yaapılır diye hep bekledim ama cocuk psikolojisi ile ilgili tüm konularda nedense sadece bir nörolog olan Sabiha Hanım çağrıldi her seferinde.Belki yıllarca takip ettim ama nedense Türkiye'de bir sürü cocuk ve ergen psikiyatristi olmasına rağmen asla tek bir uzman çağırılmadı.Ustelik bu çok çok yaygın olan hiperaktivite,dikkat eksikliği ve öğrenme zorlukluklari görülmesine ve bir çok ailenin bu konularda sıkıntılı olmasın rağmen bu konular hiç işlenmedi.Ustelik aileler tarafindan kurulmus dernekler bile mevcut olmasina ragmen hiperaktivite ile ilgili sorun yasayan ailelere bir soz hakki verilenilirdi.O zamanlar acaba dedim Sabiha hanımla bir anlaşmaları mı var.Su an sitenizde yazılanları okuyunca tüm bunların sebebini öğrenmiş oldum.Sadece PARA..Maalesef insanların bireysel saglıkları ve aile huzurları feda edilme karşılığında...Benim size tavsiyem cocuklarınızı sadece cocuk ve ergen psikiyatristlerine götürmeniz.Su an bir çok il ve ilçede bu branşta calisan psikiyatrist mevcut,üniversite hastanelerinde zaten var.Orn.ben oğlumu Edirne tip fak.goturuyorum,çok faydasını görmem bir yana cebimden de bes kuruş para ödemiyorum.Tekrar ediyorum cocuğunuzu psikolog,pedagog,norolog gibi branşlara değil sadece COCUK VE ERGEN PSİKİYATRİSTLERİNE götürün,o zaten gerek görürse sizi bu branşlara yönlendirecek,sağlıklı kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız çok güzel ifade etmişsiniz
      Ancak şu konuda bir düzeltme yapmalıyım
      terapi yapabilen tek kişi klinik psikolog veya terapi eğitimi almış psikiyatristlerdir
      her pskiyatrist veya psikolog terapi yapamaz
      kardeşim de klinik psikolog ve masterını bu konuda branşlaşarak yapmadan terapi yapamazdı
      ehil kişilere gitmek gerekir
      hele de bir nörolog terapi vs yapamaz yapmamalı

      Sil
  28. Iyi ki varsınız bu yaziyi yazmissiniz. Sukur size rast getirene yoksa cocuguma anlattigi yontemlerle davranacaktim. Buyuk bi yanlistan kurtardiniz cok cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  29. Yiğit Narkozdan Öldü! TGRT HABER TV muhabiri Merve Yakan dün Türkiye'nin ünlü profesörlerinden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in sebep olduğu trajediyi ve inanılmaz sağlık skandalını ortaya çıkardı. Ülkemizde çocuk nörolojisi konusunda uzman isimlerden sayılan Sabiha Keskin'in; baba İlhan, anne Çiçek Kaba'nın 'konuşma bozukluğu' sebebiyle kendisine getirdiği 3.5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

    3.5 yaşındaki çocuğa 3 doz narkoz vererek ölümüne yol açtığı ileri sürülen Keskin, şikayet etmemeleri için ailenin Şirinevler'deki evine giderek yalvardı. Baba İlhan Kaba, olayı şöyle anlattı: “Uzun süredir 'konuşma bozukluğu' olan çocuğumun tedavisini yaptırmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdüm.

    Burada 'Yüzde 40 kişilik bozukluğu' teşhisi konularak EEG testlerinin yapılmasının ardından tedaviye başlanabilir denildi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yiğit Cem'i, Eyüp'te bulunan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin Çocuk Sağlığı ve Danışma Merkezi'ne götürmeye karar verdik. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuğu muayene etmeden bir bakışta, 'Yiğit Cem'de hiperaktivite var.

    Bir de EEG testi yapalım bakalım nasıl sonuç alacağız?' dedi. EEG testi için narkoz yapılması gerektiğini söyledi. Ağızdan bir doz ilaç verdi. Yarım saat sonra çocuk uyumayınca ağızdan bir doz daha ilaç verdi. EEG için çocuğun uyumasının şart olduğunu söyleyerek, makattan çocuğa bir de iğne yaptı. Daha sonra EEG testini yaptı. Testin ardından, 'Merak etmeyin çocuğunuz bugün uyur, yarın kalkar. Uyumasının hiçbir zararı yok. Siz de uykunuzu almış olursunuz' diyerek bizi eve gönderdi. Tabii bu muayeneden 450 lira ücret aldılar. Daha sonra, Şirinevler'deki evimize giderken, kucağımda uyumakta olan çocuğum kusmaya başladı.

    Eve geldiğimizde, çocuğumuzun renginin değiştiğini fark ettik. Tırnaklarında ve dudaklarında morarma başladı. Panikledik. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada müdahale ettiler. Çocuğumuzun vefat ettiğini, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Sapasağlam çocuğumu öldürüp kucağımıza veren bu profesörden şikayetçiyim.”

    Trajik olay yüzünden yıkım yaşayan Kaba ailesi, ikinci bir şokla sarsıldı. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, kocası Dr. Tolga Keskin ile çocukları ölen ailenin evine gece yarısı 01.30'da giderek anne Çiçek Kaba'nın önünde diz çöküp dakikalarca yalvardı. Aile yakınlarının tepkilerine aldırmadan, “şikayet edilmemesi” için anne ve babayı ikna etmeye çalıştı. TGRT HABER TV'de yayınlanan görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı, Prof. Keskin hakkında soruşturma başlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir haber okudum. şayet bu olayda yaşanmışsa doğruysa hala bu kadın bu ülkede nasıl barınıyor hayret verici birşey inanamıyorum..

      Sil
    2. Böyle bir haber okudum. şayet bu olayda yaşanmışsa doğruysa hala bu kadın bu ülkede nasıl barınıyor hayret verici birşey inanamıyorum..

      Sil
  30. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil
  31. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alımı ve satımı için bir yıl daha başladım. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil