Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

26 Ekim 2012 Cuma

Dukan veya herhangi bir rejim yaparken etraftan gelen tepkiler

Rejim yaparken olumlu olumsuz sürekli tepki alıyorsunuz çevrenizden.

Zayıflayana kadar kimse başaracağınıza inanmıyor. Hatta "o değil, bu rejimi yapsan daha sağlıklı" lafları, yok "o kadar çok yiyip nasıl zayıflayacaksın" lafları....

Yıllarca rejim yapan biri olarak hepsini ve daha fazlasını yaşadım.

Benimle rejim yapanların da moralini bozduklarını biliyorum. Yalnız değilsiniz, tıkayın kulaklarınızı!!! Biz birbirimize yeteriz dayanışma için.

Zayıflamaya başlayınca mı ne oluyor:
  • İnsanlar takdir ediyor, destek oluyor ki bu güzel ve motive edici.
  • "Sakın alma veya spor yapmazsan sarkarsın" uyarıları başlıyor.
  • Daha ne kadar vereceksin, sorusuna benim gibi 20 kg deyince (geçmişte 20 kg verdiğim sene de daha 13 kg vardı ama aynı tepkileri duymuştum) "ooooooo yok canım, daha ne, yok olursun (ki benim hiç öyle zafiyet geçirme durumu olmadı hayatım boyunca), abartıyorsun, bu yeter" nidaları. 
  • Kilo almışsın diye kendince şaka yapanlar (ben ne yediğimi biliyorum, içim rahat)
Kardeşim ben 45 kg almış biri olarak 27 kg yetmiyor. Dizimde problem var, belimde, boynumda fıtık var. Her ekstra kg dize 7 kg olarak yansıyor. Yani daha verecek çok kilom var Allah'ın izniyle. Yeter ki sağlıkla vereyim.

Bir de sadece birkaç kg fazlası olanlar var. Onlar da gelip ben yaptım, berbat, başım döndü vs diyorlar. Zaten adam azıcık fazlası olana atak bile vermiyor.

Bir başka tür ise şu ben yaptım kg aldım sonra diyenler: Çok kısa bir süre yapıp bırakınca bu normal. En az 2 ay geçecek ki otursun sistem vücudunuza... Ben öyle yapınca sorun olmadı. Homini gırtlak yerken bile 3 kg alıp verdim.

Bu tür yanlış yönlendirmelere bakmayın. Siz kendinize bakın...

O yüzden hiç mi hiç aldırmayın, benden söylemesi....

Not:

Sevgili komşularım, arkadaşlarım bana baskı yapmayı bırakın lütfen! o acıklı veya kınayıcı gözlerle bana bakıp "yeter artık zayıflama, şu kadar sana yeter" baskılarınız işe yaramayacak inşallah. Neden devam etmem gerektiğini bu yazıda da yazmıştım yine söylüyorum benim oramda buramda fıtık var; dizimde problem var; ikinci çocuk nasip olursa hamilelik öncesi normale dönmem gerek. Boyum belli kilom belli ben kendimi biliyorum. Anoreksik olmadım, zayıfken bile kendimi aynada şişman görmüyorum, psikolojik bozukluğum yok. Sadece bu yaptığım rejim protein ağırlıklı olduğu için beni olduğumdan zayıf gösteriyor. Tartı yalan söylemiyor. Acımayın veya kızmayın bana.
Ayrıca bir TV programında da demişti bir obez: "insanlar ona bakıp aaa o zaman benden zayıf olursun" diyormuş. Bunu bana diyen de çok kendisi ile kıyaslayan vs. Bir arkadaşımın eşi demişti her kilonun belli bir sahibi mi var diye:)) Aynen gelin paylaşalım aynı kiloyu veya bedeni:)

Ayrıca her zaman zayıf olan bir sürü arkadaşıma kimse "ye, aman zayıflama" baskısı yapmazken, insanların gözü benim şişman halime alışmış bir kere, zayıflayınca yeter demeleri de ondan. Ama lütfen önce kendilerine ve etraflarına baksınlar ben normal olmak istiyorum. Ben 34 beden olursam abartırsam o zaman yeter desinler ama aksi takdirde onlardan biri olmamın kime ne zararı var veya neden ben olamayayım???

4 yorum:

  1. AYNEN ÖLE KİM NEDERSE DEDİN DUYMAMAK LAZIM

    YanıtlaSil
  2. Tüm gücümüzle.... En önemlisi birbirimizden aldigimiz o müthis destekle verecegiz..... disimizdakilere karsi 3maymunu oynayacagiz.....hepimize kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba 45 yaşında 155 boy 61 kiloyum kilo vermek istiyorum yazılarınızı okudum.Bende başlayacağım teşekürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM YENİ BİR YAZI YAZIP HEPSİNİ ANLATTIM ÖNCE BU YAZIMI OKU SONRA DA DİĞERLERİNİ VE GRUBUMA GEL SEVE SEVE SANA DESTEK OLURUZ http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2013/04/38-kg-verebilmemin-ve-zayiflama-yoluma.html
      Özetle ikinci dereceobez iken 1 şubatta başladım 4 ayda 20 kg verdim yazın yedim içtim (12 gün homini gırtlak) sonrasında da gündüz uslu durup gece çikolata, dondurma yazı +3/-3 olarak geçirdim. Şeker bayramı sonrası (Ağustos sonu) tekrar başladım.
      Aralık başında 5 gün Roma'ya gittim ve sadece 900 gr aldım pizza, makarna, hamburger lazanya, dondurma ve tiramisuya rağmen (ama dengeledim hep)
      Mayıstan beri her gün sebze yiyorum. Diyet süt ürünü kullanmıyorum sadece kaşar diyet (Moova veya Bahçıvan tercih sebebi en düşük yağ ile) (daha önce de dr ile 20 kg vermiştim, o derdi 100grda max. 10 gr yağ) En kaymaklı yoğurt bile 3,8 gr yağlı. Zaten yağ almıyoruz onu kesince bağırsaklar iptal oluyor. Benim grubumdaki pek çok kişi de bu şekilde zayıflamaya devam. Ayrıca Dukan amca ne diyor daha ucuz halbuki Türkiye'de tam tersi bizde daha pahalı ve herkesin bütçesine uymuyor. Uzun süreli yapabilmek daha önemli.(grubumda herkes dukan yapmıyor her telden çalıyorJ) Tek sır şu morallllll, hep olumlu bakmak, düşünmek, kendimizi sevmek, süslenmek (obezken bile), gezmek
      107-68,7=-38,3 kg oldu
      tüm detaylar yazılarımda var zaten: http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/p/dukan-yazlarm.html
      bu da grubum: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/

      Sil