Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

26 Ekim 2012 Cuma

Dukan yaparken ne yiyorum ne içiyorum: kendimce önerilerim

Benimle beraber rejim yapanlar var.
Hatta geçen yazımda (http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/10/dukan-maceram-ikinci-round-zayflamaya.html) demiştim ki: "Beni örnek alan, benimle rejim yapanlar oldukça ben de kaçamak yapamıyorum, kötü örnek olmayayım diye. Bazen yakın arkadaşlarımı arayıp ya da mesajlaşıp nasıl gidiyor diye sorup vicdanının sesi olmaya çalışıyorum. Çünkü anca beraber kanca beraber… Hatta annesi, eşi vs. kitabı alıp da yap diye yalvarmasına rağmen yapmayan kimselerin, yazımı okuduktan sonra, güç alıp "ben neden başaramayayım" diyerek, kendilerini o kısırdöngüden çıkarıp rejime niyet etmelerine vesile olmak benim en büyük mutluluğum. "

İşte bu kişilerden bana harika haberler geliyor. Ortalama 6-7 kg gitti çoğundan. Ne mutlu bize. Biz bu işi başarıyoruz:)

Rejime başlayacak yeni bir grubumuz daha oldu. Bir kısmı bayramın bitmesini bekliyor. Bir kısmı çok azimli çıktı, başladı ve yol aldı bile. 
Her gün olmasa bile sık sık yokluyorum onları; bazıları kendiliğinden mesaj atıp ne yaptığını, ne yediğini söylüyor, aklına takılanları soruyor. Ben de kendi deneyimime ve mantığıma göre cevaplar vererek yardımcı olmaya çalışıyorum. (Gerekirse doktora danış diyerek) En azından gaz vererek motive etmeye çalışıyorum. Geçen yazıda bahsettiğim "Beck Diyet Çözümü"nde bu tür aferinlere ihtiyacımız olduğundan, önce kısa hedefler koyup onlara ulaştıkça da kendimizle gurur duymamız gerektiğinden bahis vardı. Ben de morali bozulana, yavaş kg verdiğini düşünene başardığı kısmı göstererek kendi ile gurur duymasını sağlamaya çalışıyorum.

Biz birbirimize destek oluyoruz. Örneğin; evvelki gece rüyamda tabaktaki pilav ve püreyi de yiyordum ve bir yandan da kendime " ne yapıyorsun, seni örnek alanlara ne diycen" diyordum. Sonra bakıyorum azıcık pilav bulaşmış; ama tamamını yememişim diye seviniyorum; fakat sonra dayanamayıp püreyi yiyordum. Sanırım 9 aydır 3 kere bu tür rüya gördüm. Birinde de sucuk vs yiyordum sonra sabah oh be yememişim rüyaymış diye uyanmıştım. Dün de buzdolabındaki haşlanmış sosislere ve böreklere zihnim gitti ama elim gitmedi:) Hemen beni takip edenler geliyor aklıma. Sizinle rejim yapmak bana çok yarıyor. İyi ki varsınız.

Bana sık sık şu sorular soruluyor: Ne yiyon ne içiyon, menü, öğün planlıyor musun? Tarifler?

Bu yazıda bunlara değinmeye çalışacağım:

Ben hiç öğün, menü vs planlamadım. Benim bu kitaptan anladığım "İSTEDİĞİN ZAMAN, İSTEDİĞİN KADAR YE". Bu yüzden yasak olmayanlardan istediğim kadar yedim. Bazen 1 kg kıyma, bazen 4 kişilik koca bir çanak salata. Gece oturan annelerden olduğum için sabaha karşı bile yedim içtim.

Kitaptaki menüler örnek olsun diye; yoksa adam hiç diyet listesi vermiyor.

Kendimi aç bırakmıyorum ve herkese de "gözünüz de doysun, aklınız da, mideniz de" diyorum. Öğün, saat vs beklemeyin, yiyin ki stres olmayın. 

Bir başka soru da şu: Kitapta, seyir evresinde "her öğün sebze tüketmeyin" veya sebzeyi daha az tüketin gibi şeyler yazdığını ben de hatırlıyorum (kitabı tekrar okuyacağım yakında...) ama ben böyle yapmadım ve hala da yapmıyorum yine de zayıfladım. Kendinizi kasmaya gerek yok. Belki öyle daha hızlı zayıflanır; ama uzun ömürlü olsun daha iyi. Mesela AVMde iken salata kurtarıcı, gerekirse her öğün yerim.

Zaten diğer rejimler gibi sokakta sebze araman şart değil, al bir ızgara et (mesela tavuk şiş vs, yanındaki zerzevatı koydurma, yerine yoğurt koydur). Protein+sebze günündeysen dev bir salata ama mısır ve yağ olmadan... Uygulaması kolay yani...

Hatta ben şu ikinci turumda her gün sebze+protein yiyorum. Saf protein nadiren yapıyorum. Hızlı olmasa da zayıflamaya devam maşallah.

İtiraf ediyorum: Hala yürümüyorum; ama 1 Ekim'de sitemizdeki spora başladım (aerobik/step/pilates). Yine itiraf ediyorum hala adam gibi su içmiyorum ki bu çok sakıncalı: hem üre yükselmesin diye, hem böbreğinde bir zamanlar taş çıkmış ama acı elma yağı kürü (http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/search/label/b%C3%B6brek%20ta%C5%9F%C4%B1) ile yok olmuş biri olarak ve ödemi bolllll biri olarak;)))

Bu arada annem bir belgesel seyretmiş. Öğünle beraber kalsiyum alınca daha hızlı zayıflanıyormuş. Yoğurda bayılırım zaten:)) Tevekkeli yoğurtsuz yemek yemeyen 3 yaşındaki oğlum ailenin en fit adamı.
Bir de o belgesel de iki tabur asker üzerinde yapılan deneyde çorba/püre kıvamına getirilen yemek daha uzun süre tok tutuyormuş.

Bence haşlanmış tavuk ve yumurta en uzun süre tok tutan şeyler bizim rejimde.

Bu arada tavuğun ben göğüs etini severim; ama adam orasını burasını ye demiyor, her tarafı serbest: but, kanat, kalça. Balık için de hepsi serbest; yağlı balık bile olsa diyor. Yani kendisi yağlı cins, yağ sürülmüş veya kızartılmış değil:)))

Tatlı krizine girenler için: tarifler yazımda tekrar paylaşacağım kakaolu kek ve Dukan nutellası kriz için birebir. Bir de süt içmek işe yarıyor. Bir süre sonra sütün içindeki şekeri algılamaya başlıyorsunuz. O da olmazsa diet cola veya şekersiz sakız. O tatlandırıcı insanı kandırıyor.

Bu gece bir arkadaşım dedi ki "zero cola içince zayıflamam yavaşlıyor adeta". Hatta bazı forumlarda da benzer şeyler okumuş. Dikkat edeyim bakalım.

Şu an 26,8 kg oldu. Yolumuz uzun, ha gayret, dağ başını Dukan almışşşş yürüyelim arkadaşlar...

İşte fotolar:


ana oğul pilates 
Bacak bacak üstüne atabilmek ve çorap bulabilmek büyük mutluluk:)))
spor sonrası


Kare yaka atletlerime kavuştum






37 yorum:

  1. :(Ben hala rejime başlayamadım.Tam da çatal yedim bir tane ve bir tane de tatlı sabah sabah:(Sizi ilk okuduğumda dışarıdan biri gibi okumuştum ama yok;artık içinizden biri olmam lazım:)İlk olarak kitabı alayım,sevgiler,iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı alın okumaya başlayın. 5 yazımı da okuyun ve gaza gelin. Ben marşa basarım hazır olduğunuzda:))) Sizi de bizimle görmekten mutlu oluruz

      Sil
  2. bacak bacak üstüne atabilmek ...işte bütün mesele bu :))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel olmuşsunuz :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba bende geçen martta doğum sonrası kilolarıma dayanamayıp muciz eseri dukanla tanıştım :)) 77 kilo ile başlayıp 62 kiloya haziran itibariyle ulaştım. ancak tatildi rahatlıktı iltifattı ve kış başlıyor derken 65 oldum ve kendimi yeniden motive etmeye çalışıyorum.. her gün bu yarın başlıcam diyorum..ama iki gün dayanıp bırakıyorum.. ben nasıl olduda daha önce o kadar istikrarlı oldum bilemiyorum tekrar o azmime kavuşup 57 kg olmam lazım bana biraz motivasyon lütfen.. yardım edin.. tekrar azmime kavuşmam lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 kg hiçbir şey değil yaklaşık 2 ayda gidiyor daha bile önce olabiliyor. Bizim gruba gelsene: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/

      Sil
    2. nasıl geleceğimi bulamadım
      bu gün yine başlamaya niyetlendim ama eşim sağolsun en hassas yerimden vurdu.. kızarmış ekmek ... artık kanmamalıyım ...

      Sil
    3. faceten beni bulun mesaj atın ben eklerim

      Sil
  5. harikasınız size hayran kaldım......:)))))sizin gibi olmak istiyorum.....lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkrler
      CANIM YENİ BİR YAZI YAZIP HEPSİNİ ANLATTIM ÖNCE BU YAZIMI OKU SONRA DA DİĞERLERİNİ VE GRUBUMA GEL SEVE SEVE SANA DESTEK OLURUZ http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2013/04/38-kg-verebilmemin-ve-zayiflama-yoluma.html
      Özetle ikinci dereceobez iken 1 şubatta başladım 4 ayda 20 kg verdim yazın yedim içtim (12 gün homini gırtlak) sonrasında da gündüz uslu durup gece çikolata, dondurma yazı +3/-3 olarak geçirdim. Şeker bayramı sonrası (Ağustos sonu) tekrar başladım.
      Aralık başında 5 gün Roma'ya gittim ve sadece 900 gr aldım pizza, makarna, hamburger lazanya, dondurma ve tiramisuya rağmen (ama dengeledim hep)
      Mayıstan beri her gün sebze yiyorum. Diyet süt ürünü kullanmıyorum sadece kaşar diyet (Moova veya Bahçıvan tercih sebebi en düşük yağ ile) (daha önce de dr ile 20 kg vermiştim, o derdi 100grda max. 10 gr yağ) En kaymaklı yoğurt bile 3,8 gr yağlı. Zaten yağ almıyoruz onu kesince bağırsaklar iptal oluyor. Benim grubumdaki pek çok kişi de bu şekilde zayıflamaya devam. Ayrıca Dukan amca ne diyor daha ucuz halbuki Türkiye'de tam tersi bizde daha pahalı ve herkesin bütçesine uymuyor. Uzun süreli yapabilmek daha önemli.(grubumda herkes dukan yapmıyor her telden çalıyorJ) Tek sır şu morallllll, hep olumlu bakmak, düşünmek, kendimizi sevmek, süslenmek (obezken bile), gezmek
      107-68,7=-38,3 kg oldu
      tüm detaylar yazılarımda var zaten: http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/p/dukan-yazlarm.html
      bu da grubum: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/

      Sil
  6. şuan 71.2 kiloyum ve sahurda dukan yapmaya başladım :)

    YanıtlaSil
  7. sizin yazınızı okudum ve acayip gaza geldim yarın başlıyorum bende önce ve sonra fotograflarımı en kısa zamnda paylaşıcam sizlerle

    YanıtlaSil
  8. Bende oglumun dogumundan sonra 80kg oldum ve azmederek 6ayda 25kilo vermistim. Simdi nerdeyse eski gunleri mumla ariyorum istikrarsizlik ve iradesizlik beni cok uzuyo. facebookta gruba kabul edildim ve sizi yakindan takip ediyorum. bugun ilk gunum ve suan hersey yolunda. sizin desteginizlede daha iyi olacagini biliyorum. simdiden cok tskrler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekimden bu yana bence yol katetmişsindir nasıl gidiyor

      Sil
  9. merhabalar ben dukan kitabımı bugün aldım ve yarısına geldım atak evresi 7 gün. Bunu atlatabilirim fakat seyir evresi 5/5. Sürekli et nasıl alırız,durumum pek müsait değil. Ve eti fazla sevmiyorum. 20kilo fazlam var. Önerileriniz nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm kendine uyarla o zaman derim
      Dukan olmasın mukan olsun ama protein sebze ağırlıklı dengeli beslen yeter
      tüm yazılarımı okursan göreceksin ben de katı dukan yapmadan kg verdim
      bütçeni zorlama
      basit proteinler yoğurt yumurta bütün tavuk işini görür. Kansızlık olmasın diye arada kıyma vs ile destekle kırmızı et lazım kansızlık için
      Her gün sebzeni de yersin ama abur cuburdan uzak durmuş olursun

      Sil
  10. Merhabalar bende size katilmak istiyorum.dogum sonrası kglardan kurtulmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın. Başvurunu yap yöneticilerim inceleyip kabulü gerçekleştirsin cnm

      Sil
  11. aynı şeyleri yaşıyorum. çorap bulamıyorum elbiseden geçtim düğmeli pantolon bile giymeyi özledim. yarın başlayacağım blogu inceledim. umarım şuanki kararlılığımı asla kaybetmem

    YanıtlaSil
  12. yoğurt sınırsızmı yediniz acaba? süzme yoğurt olabilirmi sizce? gruba katılabilirmyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sinirsiz yedim. Suzme yogurt da olur neden olmasin

      Sil
    2. Evet sinirsiz yedim. Suzme yogurt da olur neden olmasin

      Sil
  13. birde peynir sınırsızmı yediniz? diyetmiydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet peyniri de sinirsiz yedim. Bir sure light kullandiktan sonra light almadim. Diger yazilarimda da goreceksiniz

      Sil
    2. Evet peyniri de sinirsiz yedim. Bir sure light kullandiktan sonra light almadim. Diger yazilarimda da goreceksiniz

      Sil
  14. Ben de katılmak istiyorum,amma nerden katilacagimi bilmiyorum.20gundu dukan dietine baslamis dyrumdsyim.Desteğe ihtiyacim var

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. İnisteqram hesabiniz varmi?

    YanıtlaSil
  17. Ben de katılmak istiyorum,amma nerden katilacagimi bilmiyorum.20gundu dukan dietine baslamis dyrumdsyim.Desteğe ihtiyacim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.facebook.com/groups/benimlezayiflayanlar/ linkinden gruba katılım isteği yollayın yöneticiler başvurunuzu değerlendirecektir. İnstagram hesabım var ama zayıflama ile ilgili değil

      Sil