Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

20 Kasım 2012 Salı

Bebeklerin ağzındaki pamukçuk

Bebeklerin ağzında halk arasında pamukçuk tabir edilen bir tür mantar olur.
oral kandidiyazCandida albicans mantarının ağız mukozasında yaptığı enfeksiyondur. "Pamukçuk" adı genelde bebeklerin ağzında görülen enfeksiyon için kullanılmakla beraber yetişkinlerin ağzında veya boğazında meydana gelen kandida enfeksiyonları için de kullanılır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Pamuk%C3%A7uk
kadınlarbilir
Bunun doğal yöntemlerle tedavisi mümkün. Genelde karbonat önerilir. Bize de karbonat önermişlerdi. Bir gazlı bezi karbonatlı suya batırıp bebeğin ağzını bununla silmeye çalışırsınız. Meme ucunuzu da bununla silersiniz.
Bu yöntemi biz de denedik, küçük parmağıma sardığım gazlı bezi karbonatlı suya batırıp yanaklarının içini dilini kaplayan bu beyaz lekeleri silmeye çalıştım ama çok zor oldu. Bebek bezi ya emmek istiyor ya da ağzına almak istemiyor. Çok hızlı sonuç da vermiyor.


Daha sonra arkadaşım Serap'ın çocuğunda olunca aklıma dut şurubu geldi ve nöbetçi eczane bulup aldım. Oysa benden 13 yaş küçük olan kardeşime bunu kullanmıştık. Normalde emzik emmediği halde, buna batırıp verdiğimiz emziği tadı bitene dek emip atardıJ Nedense kendi çocuğumda aklıma gelmeyen, arkadaşıma yaradı.

Dün arkadaşım Aylin ile konuşurken boğaz ağrısı için dut pekmezinin iyi geldiğini, mikrobu öldürdüğünü söyleyince birden dut şurubunu hatırladım ve hemen yazayım dedim.

Çocuk doktorunuza da danışın, deneyin. Karbonattan daha hızlı geçiriyor. Pek çok anne de bu tür paylaşımlarda bulunmuş internette.

1 yorum: