Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

11 Nisan 2013 Perşembe

38 KG VEREBİLMEMİN VE ZAYIFLAMA YOLUMA DEVAM ETMEMİN TEK SIRRI MORAL, POZİTİF OLMA VE SABIR



ÖNCELİKLE BANA DESTEK OLAN TÜM ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜRLER.

GRUBUMDAKİ YORUMLARDA VEYA BANA YAZILAN ÖZEL MESAJLARDAKİ GÖRDÜĞÜM YANLIŞLARI SÖYLEYEYİM VE DÜZELTEYİM HEMEN: 

:(( DİYE OLUMSUZ TÜM İŞARETLER YASAK. 

"GÖRÜR MÜYÜM ACABA",  "OLUR MUYUM ACABA", "NE ZAMAN GÖRECEĞİM" LAFLARI SİZİ ENGELLER. GEÇEN HAFTA HERKESE AYNI ŞEYİ YAZDIM. "OLURUM İNŞALLAH" DEYİN ALLAH'IN İZNİ İLE OLURSUNUZ. ESKİDEN YAPTIĞINIZ HATALARI GELECEĞE YAYMAYIN "REJİMİ BOZUYORUM" DEMEYİN "BOZUYORDUM" DEYİN Dİ'Lİ GEÇMİŞ ZAMAN KULLANIN. 

GRUBUMDA BİLE HOŞ GELDİN YAZIMI BİLE OKUMAYANLAR OLDUĞU BELLİ;))
BAZILARI GRUBA KAPAĞI ATINCA ZAYIFLAYACAK; EMEK HARCAMAK GEREKMEYECEK, HİÇBİR ŞEY OKUMAK GEREKMİYOR SANIYOR. ÖNCELİKLE EĞER DUKAN YAPACAKSA KİTABI ALIP OKUMALI. KARATAYSA KARATAY, DİYETİSYEN LİSTESİ İSE LİSTE VS. AMA EMEK HARCANMALI. MESELA DUKAN KİTABI İÇİN KOLAY OKUMA TAVSİYEM ŞU: TUVALETTE BİLE, ÇOCUĞUNUZU UYUTURKEN BİLE OKURSUNUZ ZAMANIM YOK DİYE KENDİNİZİ KANDIRMAYIN. "KİTABİN 65. SAYFASI İLE BAŞLARSIN  ATAĞI OKU; SONRA DİĞER EVRELERİ SONRA BASA DÖN; TARİFLERİ ATLA (BİZİM HAYATIMIZA ZATEN UYMUYOR) SON KISMI OKU. KİTABİ OKUMAK ŞART; AMA BİTMEDEN BAŞLAMAM DERSEN ZAMAN GEÇİYOR."


BANA NE YAPTIN DA ZAYIFLADIN DİYENLERE YOLLADIĞIM METNİ BURAYA DA EKLİYORUM ÇÜNKÜ ORADA "HER ŞEYİN BAŞI MORAL VE SABIR" DİYORUM. AYRICA "YAZILARIMI OKUYUN" DİYORUM AMA HERKES ÜŞENİYOR; BEN YAZMAYA ÜŞENMİYORUM SABAHLARA KADAR, SİZ 15 DK BİLE AYIRMIYORSUNUZ;) AŞK OLSUN:)))

ÖZETLE İKİNCİ DERECE OBEZ İKEN 1 ŞUBATTA BAŞLADIM 4 AYDA 20 KG VERDİM YAZIN YEDİM İÇTİM (12 GÜN HOMİNİ GIRTLAK) SONRASINDA DA GÜNDÜZ USLU DURUP GECE ÇİKOLATA, DONDURMA YAZI +3/-3 OLARAK GEÇİRDİM. ŞEKER BAYRAMI SONRASI (AĞUSTOS SONU) TEKRAR BAŞLADIM. 
ARALIK BAŞINDA 5 GÜN ROMA'YA GİTTİM VE SADECE 900 GR ALDIM PİZZA, MAKARNA, HAMBURGER LAZANYA, DONDURMA VE TİRAMİSUYA RAĞMEN (AMA DENGELEDİM HEP) 
MAYISTAN BERİ HER GÜN SEBZE YİYORUM. DİYET SÜT ÜRÜNÜ KULLANMIYORUM SADECE KAŞAR DİYET (MOOVA VEYA BAHÇIVAN TERCİH SEBEBİ EN DÜŞÜK YAĞ İLE) (DAHA ÖNCE DE DR İLE 20 KG VERMİŞTİM, O DERDİ 100GRDA MAX. 10 GR YAĞ) EN KAYMAKLI YOĞURT BİLE 3,8 GR YAĞLI. ZATEN YAĞ ALMIYORUZ ONU KESİNCE BAĞIRSAKLAR İPTAL OLUYOR. BENİM GRUBUMDAKİ PEK ÇOK KİŞİ DE BU ŞEKİLDE ZAYIFLAMAYA DEVAM. AYRICA DUKAN AMCA NE DİYOR DAHA UCUZ HÂLBUKİ TÜRKİYE'DE TAM TERSİ BİZDE DAHA PAHALI VE HERKESİN BÜTÇESİNE UYMUYOR. UZUN SÜRELİ YAPABİLMEK DAHA ÖNEMLİ.(GRUBUMDA HERKES DUKAN YAPMIYOR HER TELDEN ÇALIYOR) TEK SIR ŞU MORALLLLLL, HEP OLUMLU BAKMAK, DÜŞÜNMEK, KENDİMİZİ SEVMEK, SÜSLENMEK (OBEZKEN BİLE), GEZMEK
107-68,7=-38,3 KG OLDU (EVET ARTIK KİLOMU SÖYLEMEKTEN UTANMIYORUM)
(ERKEKLER İÇİN AYRI BİR GRUBUM VAR ARTIK https://www.facebook.com/groups/346830802083759/)

GRUBU KURDUĞUMDAN BU YANA DAHA YAVAŞ VERİYORUM: HEM VERİLECEK KİLOM AZALDI HEM DE ADAM GİBİ DÜZENLİ YAŞAYAMIYORUM GÜNLERİMİ BİLGİSAYAR BAŞINDA GEÇİRİYORUM; SPORUM AKSIYOR; UYKUM AKSIYOR HATTA AÇ KALIYORUM OYSA BOL YEMEK LAZIM. YİNE DE SABIRLA VE SEVEREK DEVAM EDİYORUM. ARTIK PEK ÇOK POZİTİF GÖRÜŞLÜ KAFA DENGİ YÖNETİCİ KONUMUNDA ASİSTANIM VAR GRUBUMDA VE GÜNÜN BELLİ BİR ZAMAN DİLİMİNİ AYIRACAĞIM MESAİ GİBİ Kİ KENDİME VE AİLEME ZAMAN AYIRABİLEYİM.

MART SONUNDAN BU YANA HALA 68Lİ RAKAMLARI BİR DAHA GÖREMEDİM. AMA SABIRLA DEVAM EDİYORUM. PES ETMİYORUM MORALİMİ BOZMUYORUM. DÜN ÇOK NEGATİFLİK GÖRDÜM, BURAYA YAZI YAZIP FOTO KOYUP HATIRLATAYIM DEDİM. 

BEN BU YOLCULUKTA HEP YALNIZDIM (BANA MORAL VEREN AİLEM, ARKADAŞLARIM VARDI AMA DESTEK GRUBU VS ÜYESİ DEĞİLDİM, RAPOR VERDİĞİM KİMSE YOKTU) TEK BAŞIMA YÜRÜDÜM BU YOLDA; AMA ASLA YALNIZ HİSSETMEDİM; ZATEN BU BENİM YOLCULUĞUMDU. BİR SABAH UYANIP OBEZ BULMADIM KENDİMİ... BU KÖTÜLÜĞÜ BEN KENDİME YAPTIM VE KENDİM ÇÖZMELİYDİM VE ZAYIFLADIKÇA ZATEN ÇÖZÜLECEK BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKTI. ÜYELERİMDEN ZEYNEP KARLI BİR GECEDE ALMADIK Kİ BİR GECEDE VERELİM DER. YİNE ÜYELERİMDEN NEVİN ŞİMŞEK'İN DE SEVDİĞİM BİR LAFI VAR "BİZ TEREYAĞ DEĞİLİZ Kİ BİR GECEDE ERİYELİM". 

MUTLU VE POZİTİF OLMAK, SABIRLI OLMAK HERŞEYYYYY. 

ŞİMDİ SİZE TEKRAR HOŞ GELDİN DİYORUM. GÖREYİM SİZİ YAZA DAHA VAKİT VAR AMA ZAMANINIZI BOŞA HARCAMAYIN: BAŞLAMADIYSANIZ BAŞLAYIN; KAÇAMAK YAPIP BIRAKTIYSANIZ YENİDEN BAŞLAYIN.  

BU ARADA GRUBUM KAPALI GRUP; YANİ YAZDIKLARINIZ VEYA KOYDUĞUNUZ RESİMLER ÜYELER HARİCİNDE GÖRÜNTÜLENEMİYOR, İÇİNİZ RAHAT OLSUN.

GRUBUMUN VEYA BLOGUMUN MADDİ BİR KAZANCI YOK SADECE EVİNDE KADERİNE KÜSÜP OTURAN İNSANLAR OLMASIN İSTİYORUM. BÜTÇENİZE UYGUN UYARLARSINIZ REJİMLERİ YİNE VERİRSİNİZ YETER Kİ ADIM ATIN. DUKAN PAHALI REJİM ÖNYARGISINA KAPILMAYIN. SAĞLIKSIZ DEMEYİN EN KÖTÜ REJİM BİLE OBEZLİKTEN DAHA KÖTÜ DEĞİL DEMİŞTİ DR.ÖZ. DOKTORUNUZA DANIŞIN, SAĞLIK KONTROLLERİNİZİ YAPTIRIN. DİĞER YAZILARIMDA BU DOKTORA DANIŞMA KONUSUNA PEK ÇOK KEZ DEĞİNMİŞTİM ZATEN.

HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM BAŞKA BİR ŞEY: REJİMDE İKEN GÜNDELİK HAYATINIZA EN YAKIN ŞEKİLDE YAŞAYIN Kİ BU REJİM DEĞİL, SAĞLIKLI BESLENME BİÇİMİNİZ OLSUN. MESELA MEYVESİZ YAPAMIYORUM REJİMİ DİYORSANIZ AZ SABREDİN SONRA MEYVE EKLEYİN GÜNDE BİR PORSİYON. NE DE OLSA DİYETİSYENE GİTSENİZ VERECEK. STRES KORTİZOL SALGILATIYOR VE ŞİŞİRİYOR. BEU BENİM HAKKIM DERSENİZ STRES YAPMAZSINIZ. GEÇ Mİ YATIYORSUNUZ GEÇ SAATTE DE YİYİN DUKAN'DA SERBEST ZATEN. YANİ "REJİM BU" OLAYINI UNUTUN. O ZAMAN "BİR BİTSE DE ŞUNU YESEM" DEMİYORSUNUZ.

DUKANDA NE YENİR NE İÇİLİR KISMI İÇİN KİTABI ALMAK LAZIM AMA ÖZETLE:
ATAK EVRESİNDE: ÇOK KOLAY ASLINDA HER EVDE OLAN ŞEYLER  ET, TAVUK, BALIK, HİNDİ TÜREVİ BİR ŞEYLER. YUMURTA PEYNİR SUT YOGURT. MAYDANOZ, SARIMSAK, SOĞAN, DEREOTU, ROKA, TERE DE SERBEST ABARTMADAN. SADECE!!! PEYNİRİ HATTA KASARİ DİYET ALMAN YETERLİ. EKSTRA ALACAĞİN TEK SEY YULAF KEPEGİ (KUTUSU 5-8 TL ARASINDA VE MARKETLERDE AKTARLARDA VAR) KEK, KURABİYE VEYA DUKANELLA (ÇAKMA NUTELLA) VS YAPACAKSAN DA TOZ VEYA SIVI TATLANDIRICI (MESELA TAKİTA 500 GR 10-13 TL). 


SEYİR EVRESİNDE SEBZE EKLENİYOR (PATATES, MISIR, BAKLAGİLLER HARİÇ) BİR GÜN ATAK GİBİ SADECE PROTEİN YİYORSUN, ERTESİ GÜN SEBZE VE PROTEİN BİR ARADA. DÖNÜŞÜMLÜ DEVAM. AMA BEN HER GÜN SEBZE YİYORUM AYLARDIR; YİNE DE KG VERİYORUM. BU ŞEKİLDE İNSAN SIKILMIYOR BIKMIYOR VE BÜTÇESİNİ DE ZORLAMIYOR. 
SONRA GÜÇLENDİRME VE KORUMA EVRELERİ VAR ZAMANI GELİNCE ONLARI DA ÖĞRENİRSİN ZATEN.

SPOR YAPTIN MI, BOYUN KAÇ, YAŞIN KAÇ, SARKMA OLDU MU, KAÇ BEDENSİN SORULARINA:
  • İLK 8 AY SPOR YAPMADIM MAALESEF OYSA EN AZINDAN YARIM SAAT YÜRÜMEK LAZIM. AMA EKİMDEN BU YANA PİLATES YAPIYORUM VE ÇOK MEMNUNUM HELE DE FITIKLARIM İÇİN (BEL,  BOYUN FITIĞIM,  DİZ SORUNUM, KUYRUKSOKUMU SORUNUM VAR HAREKETLERİ KENDİNİZE UYARLAYABİLİRSİNİZ BAHANE BULMAYIN). BEN OBEZKEN DE PİLATESLE 2 BEDEN KÜÇÜLMÜŞTÜM 52-48.  GENÇKIZKEN BİLE OLAN BASENLERİM YOK OLDU BENİ DOĞURAN ANNEM BİLE ŞOKTA, BENİ GENÇKIZKEN MAYOYLA BİLENLER ŞAŞKIN.
  • BOYUM 1.70 CM
  • 38 YAŞINDAYIM 74'LÜYÜM.
  • SARKMA PEK OLMADI EVET BİRAZ DİZİMİN ÜSTÜNDE BÜZÜŞME OLABİLİYOR AMA YAŞIM İTİBARİ İLE 20 YAŞINDA DEĞİLİM. KOLLARIM BENCE SARKMADI KASLI BİLE SAYILIR OYSA ESKİDEN GÜLLECİ GİBİYDİM ERKEK SAATİ TAKABİLİYORDUM SADECE. KOLLAR İÇİN LASTİKLE PİLATES YAPIN. YÜRÜMEK İÇİN ALETE VEYA DIŞARI ÇIKMANIZA BİLE GEREK YOK. 45 DKLIK BU VİDEO İLE EVİNİZDE MASA KADAR BİR YERDE YÜRÜYÜŞ YAPABİLİRSİNİZ. http://www.youtube.com/watch?v=OZhm8wL2a-I&list=FLDW-Igj1nbul0FL2wrdADaQ&index=6
  • ESKİDEN 52 BEDENDİM ŞİMDİ 38-40 36YA DA SIĞIYORUM. DUKAN OLDUĞUNDAN DAHA SIKI YAPIYOR VE ZAYIF GÖSTERİYOR PROTEİN AĞIRLIKLI DİYE.
DUKAN YAPACAKSANIZ: KAÇ KG FAZLANIZ VAR , ATAK SÜRENİZ NE KADAR ÖĞRENMEK İÇİN DUKAN TESTİNİ YAPIN: http://www.youtube.com/watch?v=oYH8OQamVAk
BU TEST SADECE ATAK İÇİN LAZIM.
SEYİR EVRESİNİN SÜRESİ ÖNEMSİZ BU HAMİLELİK VEYA HAPİS DEĞİL GÜN SAYMAYIN. BU YAKLAŞIK TAHMİNİ BİR TARİH. KİTAP "SEYİR İSTEDİĞİN KİLOYA İNİNCE" BİTER DİYOR. ÖZGÜR OLUNNNN.
İDEAL KG DİYE TAKILMAYIN SAĞLIKLI!!! OLDUĞUNUZ SÜRECE MUTLU OLDUĞUNUZ KGYA İNEBİLİRSİNİZ. MESELA BU TEST BANA FITIKLARIMI, SAĞLIK SORUNLARIMI, İKİNCİ ÇOCUK DÜŞÜNÜP DÜŞÜNMEDİĞİMİ, İLK HAMİLELİĞİMDE NE TÜR ORTOPEDİK SORUNLAR YAŞADIĞIMI SORMADI: BEN KENDİM İÇİN İYİ VE SAĞLIKLI OLANI BİLİYORUM.

NOT: REJİME BAŞLAYACAKLAR İLK GÜN AÇ KARNA, ÇIPLAK (EN FAZLA ÇAMAŞIRLA) BİR BARDAK SU BİLE İÇMEDEN TARTILSIN VE KENDİNE İLK GÜN BİR FOTO ÇEKSİN. TERAZİNİZLE DE DOST OLUN KÜSMEYİN. BEN HER GÜN TARTILIYORUM ÇÜNKÜ KADINLAR ERKEKLER GİBİ HIZLI KG VERMİYOR VE EN UFAK ŞEYE ŞİŞİYOR; DEĞİŞKEN KGLARIMIZ VE HAFTADA BİR TARTILSAM ŞİŞ ANIMA DENK GELİRSE MORALİM BOZULUR. AYRICA HAYATIMDAKİ DEĞİŞİKLİKLERDE VÜCUDUM NE TEPKİ VERİYOR GÖRÜYORUM.


GRUBUMUN ASİSTANLARINDAN ESPRİ BOMBALARINDAN AYŞE KAYAPINAR ABLAM DER Kİ "POLİS ARABASI GİBİ: BEKLEME YAPMA DEVAM ET" YOLA DEVAM, BEKLEME YAPMIYORUM. GELMEK İSTEYEN PEŞİMİZE TAKILSIN YAKLAŞIK 1600 KADIN VE BİR AVUÇ ERKEK GİDİYORUZ YAZA DOĞRU. 


59 yorum:

  1. seni tanıdığım için çok mutluyum. aklına fikrine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum,harika iş çıkarttın,çıkartıyorsun:)

    YanıtlaSil
  3. Tekrar ellerine saglik Melis

    YanıtlaSil
  4. Nedense isim cikmadi turkiye disindan ozge:)Yani fb hesabi cikmiyor

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir yazı olmuş ya her şeyi ne kadar güzel özetleöişsin melis ablacım harikasın ya çok seviyorum seni :)

    YanıtlaSil
  6. Hersey o kadar guzel ve o kadar net ki cok tesekkurler ellerinize yüreginize saglik

    YanıtlaSil
  7. Eline saglik fikrine saglik melis abla....

    YanıtlaSil
  8. Tek kelimeyle tebrikler!!! Veeee kilo vermekle ilgili farkındalığınız ve deneyime dayalı güzel fikirleriniz için teşekkürler, çoğu benim deneyimlerimle de sabittir. Pozitif olmak ve kendini sevmek, kendin için, sağlığın için emek vermek ... Hep sağlıklı ve mutlu olmanızı diliyorum... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi de aramızda görmek isteriz deneyimlerinizi paylaşırsınız

      Sil
  9. Melis cim iyiki bugün seni tanımışım iyiki karşılaşmışız, azmine ve sana hayran olmamak mümkün değil, en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok memnun oldum çıtır Barbie inşallah görüşelim

      Sil
  10. Gözümle de gördüm ya harikasın sen,seninki büyük bir başarı hikayesi kilo verme yolunda, ve de çok sıcak bir insansın, gönlünün güzelliği yüzüne yansımış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkrler canım sanal derken canlı kanlı arkadaşım oldun iyi ki tanışmışız

      Sil
  11. Canım favorimsin yeminlen. Önümüzdeki haftadan itibaren yolundan geleceğim inşaallah. Çok güçlü hissediyorum bu konuda kendimi. İnşallah öyle de olur. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika haber yaşasın yaza daha hafif ve daha fıstık giricen

      Sil
  12. Seni tanıdığım için çok mutluyum..koşa koşa eve geldim ve ben de bi blog açtım..senden de bol bol bahsedicem gibi gözüküyor :) beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim hemşerim ve ben de seni takibe aldım;))

      Sil
  13. Merhaba Melis Hanım,
    Tebrik ediyorum fıstık gibi olmuşsunuz ve gelinliğinizin modeline bayıldım, çok yakışmış :) Benim Facebook hesabım yok o yüzden grubunuzu takip edemeyeceğim, blogdaki yazılarınızı okusam yeterli olur mu sizce?

    Sevgiler,
    Elif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkrler
      sadece grubu takip etmek için bir Facebook hesabı açabilirsiniz gizli. Lakapla hesap açanlar da var. Blog yeterli olur ama motivasyon açısından grup çok etkili

      Sil
  14. Gözlerim dolarak okudum,içimde de kocaman bir heyecanla :) ben de ben de istiyorummmmmm

    YanıtlaSil
  15. güzel bir yazı emek ve sevgi dolu
    başarabilmeyi bende çok istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emeğe saygınızdan dolayı ayrıca tşkrler
      O zaman grubuma gel ve hemen başla:))

      Sil
  16. Azminizden, sabrınızdan ve başarı öykünüzden ötürü sizi tebrik ederim. Başarınızın devamını diliyorum.

    Benim atak evrem yeni bitti ancak henüz kilo kaybım yok ama azimliyim, şu an 62 kiloyum ortalama 8-9 kilo fazlam var ve vereceğim biliyorum. Herkese başarılar diliyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek ki ödeminiz yokmuş
      Artık incelme dönemine girmişsiniz
      grubuma da beklerim

      Sil
  17. Bu konuda okadar çok şey okumama rağmen sizin yazınızı okumak beni yeniden motive etti. Grubunuza katılmayı da istiyorum. Sizi ayrıca tebrik ediyorum. Ben de bu diyete başlayalı 7gün oldu şu anda seyirdeyim yaklaşık 4 kilo verdim vermeye devam inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh maşallah
      tabi beklerim gruba da
      nedense yazılarımı okuyan ertesi gün başlıyor veya motive oluyor
      Sanırım sizden biri olduğumu ne yaşadığımı detayları ile görmeniz etkili oluyor

      Sil
  18. motivasyonunuzu cok begendim her eve bir siz lazim:)))))0,2 yag orani olan Quarkli cilek yada yaban mersinli Quark yiyebiliyormuyuz seyir evresindeyim,tesekkür ederim ...

    YanıtlaSil
  19. ben 16 yaşındayım ve çok kiloluyum facebook hesabım yok ama nedense bende hemen başlamak istiyorum hatta başladım. ablacım sana çok teşekkür ederim. ben çikolatayı aşırı seven insanım ama şuandan itibaren sağlıklı yaşamak istiyorum yaklaşık 45 kilo fazlam var. annem çok baskı yapıyor yememem konusunda bende ondan gizli yiyiyorum doğru olmadığını da biliyorum ama dayanamıyorum sanırım kafamda bitiremedim doğru mu ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence dukanella gibi basit kakaolu tatlılar yapabilirsin bu şekilde çikolata isteğini de doyurmuş olursun. Ama sen ergenlik çağındasın ve meyveni ihmal etme cnm size özel bölüm varkitapta.

      Sil
  20. ben 17 yaşında 105 kiloyum boyum tam 1.70 annem aşırı baskı yapıyor çok da zayıflamamı istiyor bana yardımcı olun. haklı aslında yaşım küçük bu kadar kilo ama kendime dur diyemiyorum sanki hastalık doyduğumu anlamıyorum örnekler anlatırsanız bize daha da yardımcı olursunuz bence....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye cnm zaten dukan özgür bir rejim hatta kendine de uyarlayabilirsin. Zaten sen ergen bölümünü uygulamalısın meyve ve ekmek de içeren her gün sebze olan. Gelişme çağındasın. Bu şekilde de zayıflanıyor merak etme. Tüm yazılarımı okursan daha çok ipucu elde eder ve motive olursun.

      Sil
  21. Gerçekten tebrikler.
    Sevgiler
    cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Melis Hanım sizi zayıflama grubunuzdan tanıyorum zayıflama hikayeniz ve azminiz muhteşem azcıkta bana bulaşsa ya :) Tebrikler ve bravo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Fatmacim seni biliyorum gruptan. Sağolasın. Kizlara örnek olsun hepimiz ayni sıkıntıları yasiyoruz göstermek icin habire blogu okuyun diyorum

      Sil
  23. maşallah, ne kadar azimliymişsiniz, tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  24. Tebrikler gerçekten nasıl bir azimdir :)

    YanıtlaSil
  25. Diyetisyen Beylikdüzü Kübra Irmak – Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı

    Diyetisyen Beylikdüzü Kübra Irmak, bireysel beslenme danışmanlığı, kurumsal beslenme, kadınlarda beslenme ve sporcu diyetleri, ayrıntılı vücut analizi ve kişiye özel beslenme planı.

    https://www.diyetuzmani.com.tr/diyetisyenler/istanbul-diyetisyen/beylikduzu-diyetisyen/

    YanıtlaSil
  26. BeNaber 75 kiloyum nasıl zayıflayabilirim??

    YanıtlaSil