İnternette çok dolaştıktan sonra kendi ölçümde karar kıldım ve senelerdir bunu yapıyorum. Tek dert misafir gelmeden soğutacak zaman olmalı ki kesilebilsin veya dağılmasın servis sırasında.
11 y.kaşığı irmik, 10 y.şeker, 1 lt süt.
(İrmik bir kaşık fazla olacak. 9/10 oranda yaparsan daha yumuşak oluyor kesilmiyor, zevkine kalmış)
Koyulaşıncaya kadar karıştır. Göz göz baloncuklar olmaya başlayınca tamamdır.
Al ateşten borcama dök. Soğutup ye.
Not: Bazıları yağ da koyuyormuş. Benimki daha diet:)))
Değişik varyasyonları ise:
- Bazen kakaolu yapıyorum.
- Bazen oraletli.
- Bazen 3 renk, beyaz, turuncu, kahve
- Bazen ebruli
3 renk yapacaksanız her katmanı az soğutmak lazım çünkü ayrışmıyor.
Sıcakken kakaoluyu, beyaza dökerseniz ortasından içine akıyor, kaşıkla karıştırınca ebruli oluyor.
Üstüne kakao ve şablon ile resim de yapabiliyorum.
Arasına bisküvi koyduğum da oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder