Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

21 Kasım 2012 Çarşamba

Dukanla -30 kgya dogru ve benim yeni yol arkadaşlarım

Dukanla serüvenim devam ediyor. 29,5 kg oldu. Kaldı 17,5
Bu rejim bana özetle ne ifade ediyor: İSTEDİĞİN ZAMAN (GECE BİLE), İSTEDİĞİN KADAR YE, AÇ KALMADAN REJİM YAP, HATTA DOĞRU BESLEN, EVE KAPANMANA GEREK YOK GEZ TOZ AMA DIŞARIDA AÇ KALMANA GEREK YOK, ÖĞÜN, GRAM, KAŞIK, ADET SAYMA GÖNLÜNE GÖRE TAKIL ve EN ÖNEMLİSİ STRES YOK, SABRET VE MUTLU OL, KENDİNE İNAN!!!!!

"Aaaa yeter artık, senden geriye birşey kalmayacak, uçacaksın vs" tepkileri arttı tabi. 
Güzel yorumlarınız için tşkrler. Sorularınıza da toptan cevabım şu: Evet hala 17,5 kg var. Çünkü ben 2 kg fazlamla evlendikten sonra 45 kg aldım. Boy-kg farkımın 10 olabilmesi için daha 17,5 kg var. Boynunda ve belinde fıtık, dizinde sorun olan biri olarak kg vermem şart. Her kg dize 7 kg olarak biniyor. Üstelik beni bilen bilir kalın kemikli biri olarak hiçbir zaman 0 beden etiyopyalı kıvamında olmadım olamam. Yanaklı biri olarak da yüzüm çökmüyor ancak normal hale geliyor. O yüzden üzülmeyin:))

Bu arada beni örnek alıp kendinde rejim yapma gücü bulanların sayısı da artıyor. Hele de önce sonra fotoğrafı koyduğum anda blogda tıklanma rekoru ve mesaj yağmuru oluşuyor.
arkadaşlarım ne olur yine böyle ol diyorlardı böyle olmama az kaldı

Daha önce de bahsettiğim gibi benim peşimden rejime başlayan arkadaşlarım olmuştu. Bu arkadaşlarımın sayısı artınca, birini atlayıp ihmal etmeyeyim diye Facebookta bir grup kurdum 3 hafta kadar önce... başta amacım sadece kendim kimler vardı peşimde arayıp sormayı unutmayayım idi. 

Sonra işin rengi değişti. Sayı gittikçe arttı. Baktım herkes birbirini de duvara yazdıkları soruları, başarıları, sorunları ile birbirini motive ediyor grubun adını Dukancılarım olmaktan çıkardım. Artık yeni isim: Benimle zayıflayanlar (Dukan olsun, olmasın)

Bugün itibari ile 117 kişi olan grubumuz her saat bünyesine birilerini ekliyor. İster Dukanla, ister başka bir metotla zayıflıyor olun, fark etmiyor. Aramızda obezite ameliyatı sonrası kalan kilolarını vermek veya korumak isteyenler de var. Sporla ve ekmekle zayıflayanlar erkekler de...

Biz birbirimize her an destek veriyoruz. Takım ruhu içindeyiz. Her gün birbirimize karşı sorumlu hissettiğimiz için daha disiplinli davranıyoruz. Kaçamak yapan daha çok vicdan azabı çekiyor; ama asla ayıplanmıyor; aksine yüreklendiriliyor, yalnız kendisinin başına gelmediğini biliyor.

Kanımca moral her şey demek; o yüzden itici güç olarak pozitif yaklaşmayı, insanları vicdan azabı ile kendilerine kızıp küstürmeyi doğru bulmuyorum. Bazı rejim gruplarında eşekten düşmüşe çeviriyorlar en ufak bir hatada. Yaptığım yorumlardan dolayı beni Dukan kitabını okumamakla itham eden bile oldu.

Beşer şaşar hepimiz insanız, hem hata yapmanın da ayrı bir keyfi ve öğretici yanı var. Her işte de bir hayır vardır, hata yapan daha sonrasında daha dikkatli oluyor. Zamanını, o süre zarfında boşa harcadığını biliyor. Kendimden örnek vermek gerekirse: yazın 12 günlük tatilde homini gırtlak aklınıza ne gelirse deli danalar gibi yediğimi söylemiştim. Pişman da değilim, vücudum bayram etti, nefsim de... Ama tatil dönüşü Ağustos'a kadar geçen iki ayda gündüzleri dikkat ederken, geceleri nutella, dondurma vs. gibi kaytarmalarla tatilde almış olduğum 3 kg'yu 1,5kg'ya indirip orada iki ay oyalanacağıma şimdiki aklım olsa rejime kaldığım yerden kaçamaksız devam ederdim ve şu an daha çok yol katetmiş olurdum. 
Vücut sizin, hayat sizin nasıl zayıflayacağınıza, ne kadar kaçamak yapıp yapmayacağınıza siz karar verirsiniz; ben sadece kendi fikrimi paylaştım. 

Grubuma gelince: artık Türkiye'nin pek çok yerinden, hatta yurtdışından (İngiltere, Rusya, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, vs) takipçilerim var. Bunların çoğu tanıdığım insanlar (iş veya okul arkadaşlarım, çocukluk arkadaşlarım, akrabalarım vs); ama kalan kısmı ise bu yolda bana yol arkadaşı olarak edindiğim harika arkadaşlar. Kadın erkek herkese açık olan bu grupta kadınlar çoğunlukta ve bazen çenelerimiz (klavyelerimizle) bayıp "aman kadınlar matinesine döndü" diyerek erkekleri kaçırıyoruz, ya da gıklarını çıkaramıyorlar. 

NOT: Artık erkekler için ayrı grubum var; bu grup sadece kadınlara özel

Üstelik öyle kısıtlı şartlarda, yaşadıkları kasabada diyet ürün vs bulamadan yapanlarımız var. Onlara ayrıca saygı duyuyorum. Yurtdışında yaşayıp Türk yemeklerine hasret olduğu halde uluslararası fuarda karşısına çıkan Türk mutfağını elinin tersiyle itebilen, Nutella'yı dünya yüzünden silinmiş hayal edebilen üstün irade örneklerimiz var. İsim isim örnek verirsem unuttuklarım üzülür diye çekiniyorum. Bu arada bu kadınlar işlerine gidiyor, çocuk bakıyor, güne gezmeye düğüne derneğe gidiyor ve nefislerine hakim oluyorlar ve sorumluluklarını da aksatmıyorlar. İçimizde ev hanımları da var konusunda uzman iş kadınları da... Genç öğrenciler de, evli barklı büyük çocuk sahibi anneler de, emziren anneler de (onların diyet şekli farklı tabii)

Ortak paylaşımlar çok yararlı oluyor gerek tarifler gerekse ortak sorunlar/sorular...
Biz lahanadan çakma kısırımızı, çakma mantımızı, Nutella çakması Dukanellamızı, krepten lahmacun, pizzamızı yiyerek hayattan geri kalmadan yaşıyoruz.

Bazen aramıza daha önce deneyip başarılı olanlar da giriyor ki iyi bir motivasyon örneği olsun. Bazen de daha önce deneyip pes edenler bizimle tekrar zayıflamayı deniyor. 
Bazen 6-7 çocuklu anneler gibi hissediyorum: hani büyükler küçüklere bakar ya.... Benim işim olsa bir bakıyorum herkes diğerini karşılamış, başarısını kutlamış veya sorununu çözmüş bile. Başka amaçla açtığım grubun bu şekilde yararlı olması beni çok mutlu ediyor. Onlar zayıfladıkça ben daha muylu oluyorum. Birine yardım etmenin sevinci tarif edilemez. Bazen sevinçten duygulanıp ağlıyoruz beraber. Giyilebilen bir beden küçük pantolonu, takılabilen bir yüzüğü, giyilebilen bir topuklu ayakkabıyı, kocadan/sevgiliden gelen bir iltifatı beraber kutluyoruz. 
Anca beraber kanca beraber, imece usulü zayıflıyoruz ve zayıflamak için harcayacağımız paramızı yeni ciciler almaya harcıyoruz.


Tekrar söylüyorum: Ben hiçbir konuda uzman değilim, Dukan da babamın oğlu değil. Medikal sorularınız olunca doktoruma, psikolojik bir sorun olduğunda ise klinik psikolog kardeşime danışıyorum. Diğer sorulara da kendi mantığımla ve kendi deneyimlerimle cevap yazıyorum. Ama hep bence diyerek, ahkam kesmeden. Ben sadece kendi ikinci derece obez iken Dukan ile zayıflamış ve zayıflamaya devam eden opera sanatçısı bir anneyim. Tek ahkam kesebileceğim konu müzik. Tamamen hayrına, insanlara zayıflamaları için manevi destek vererek yardımcı olmaya çalışıyorum. Bunda ne kendime ne de başka birilerine maddi kazanç kaygısı olmadığı için de içim rahat. Tasavvufi bakış açısı olan bir aileden olduğum için herşey Allah'tan diye bakarım. Ben aracı olmaya çalışıyorum. Faydam olursa ne ala, boşa gelmemiş olurum bu dünyaya. Nimete şükür olur. Ben herkese diyorum: bu konuda başkalarına da danışın, dost olun. Ama sakın beni ahkam kesmekle bilgiçlik taslamakla suçlamayın... eğer öyle bir izlenim bırakırsam hemen beni uyarın, ne de olsa beşer şaşar, nefsime yenilip kendimi bir halt sanabilirim.
Şimdilik herkes memnun gözüküyor. O yüzden de eşini dostunu akrabasını kattıkça büyüyoruz.

Siz de bize katılmak isterseniz Dukan kitabınızı alın (veya kendi rejiminiz için hazır olun), diğer yazılarımı da okuyun ve konuşmaya katılın, hiç bir şey için geç değildir. Hiçbir şeyi ertelemeyin, ay doğumgünü var, düğün dernek var, misafir gelecek, vs vs. Ben bu sene kendi doğumgününde Dukan keki yemiş adamım. Kimse sizden değerli değil. Kendi kekinizi götürebileceğiniz bir evde, ev sahibi de" aman ne ikram edeyim" derdine girmiyor. Üstelik hemen hemen her evde yoğurt vardır "Bana bir kase yoğurt getir yeter" diyebilirsiniz. 
Kızlara hep söylüyorum bir kase tatlı yediğinizde kimse sizi görünce afiyet olsun bir kase tatlı yemişsin demez, ama yemediğinizde "a ne kadar zayıflamışsın, gençleşip güzelleşmişsin" der. Buna değer mi?
İnşallah yılbaşına daha zayıf giricez:))Daha arkasında Sevgililer günü var:)
Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için zayıflıyoruz:)

Önce-Sonra fotolarıma bakanlar ana-kız gibi diyor, başka iki insan gibi... Konserime gelen akrabamız beni tanımamış, Facebookta kendimi etiketleyince tanımışlar. Arkadaşımın arkadaşları beni bekar sanıp beğenmiş. Rahatça topuklu giyebiliyorum. Kadınsı elbiseler giyebiliyorum. Kendi alyansımı takabiliyorum, hatta bollaştı. Erkek saatleri takmıyorum. XXL bedene neden sığmıyorum herhalde kalıp küçük derken, 38 beden kota sığınca herhalde kalıbı büyük diyorum:)




kısa hatta large mont giyebilmek


Ayaklarım 41-42den 40-40,5'a düşünce ayakkabılarım folloş oldu:) ama ne giyeceğimi bilemez oldum. Bu arada benim baldırlarım ve bileklerim kalındır çizme bulamam kolay kolay anca çorap gibilerden. Geçen sene zar zor bulduğum çizmeye şimdi bacağımın yanına parmak sığıyor:))) Oğlumla rahat oynayabiliyorum. Rahat spor yapabiliyorum ve spor salonunda aynaya bakınca kötü hissetmiyorum. (Bu arada pilates çok yararlı) Fotoğraf çektirmekten çekinmiyorum. Tüm bunlara değmez mi kaçamak yapmadan sağlıklı beslenerek zayıflamak. 

Benim için eşofmanla gezmek, makyajsız çıkmak bile lükstü. Kadınsılığımı bir şekilde ayakta tutucam diye çabalayıp dururdum. Bir eşofman veya kot, tişört giyip çıkmak ne büyük nimet bilir misiniz? Zayıflar nimetini bilin ve kaybetmeyin bu şansı... Ben geçen gün aceleden sahneye bile makyajsız çıktım, kendimi aştım sanırım:))

Düşündüm de 17,5 kgluk oğlum+9,5 kgluk kedimi (27) ve 2,5 kgluk bir pakedi her an üstümde taşıyormuşum meğer... Hala bile bir Ali Mert daha var üstümde.

yeni gelenler için dukan yazılarımın toplu linki:
http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/p/dukan-yazlarm.html

Not: Bu arada bana sık sorulan bir soru "atak kaç gün yapmam gerekiyor?". Dukan kitabında da denediği gibi testi yapın: http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html
İngilizce bilmiyorsanız size nasıl yapacağınızı anlatan siteler var:

NOT 2: Doğru nefes, diyafram nefesini çok güzel açıklamış
Operacı biri olarak bunu seyredin diyorum
Sağlıklı, stressiz olmak, daha kolay zayıflamak için bol oksijen ve doğru nefes:
http://www.youtube.com/watch?v=el4PD9hVKmA


Not3: Elma sirkesi hapı almıştım seneler önce diyetteyken. Doktorum tatlı krizlerine engel olduğunu söylemişti.
Ayrıca tarçın da insülini dengeliyor ve tatlı krizi için iyi. Keklerimi son günlerde onunla yapıyorum

Not4: Size bir fikir daha: tatlı kriziniz varken bazen hedef şaşırtmak da etkili
Mesela ben tatlı istiyorum diye tarçınlı krep yapmaya gitmişken yoğurdun içine köz patlıcan, nane koydum yemeye başladım. O zaman vücut da afallıyor. İlerleyen saatlerde de tarçınlı krepimi yerim

Not5: doktorumun önerisiydi peynir alırken 100 gramında 10 gr ve altı yağ olmasına özen gösterin; normal alacaksanız da en az yağlısını seçin. Zeytinyağ kullanıyorsanız fısfısla kullanmak en aza indiriyor, normal bir diyet yapıyorsanız 1 kg sebzeye 1 yemek kaşığı yeter...

Not6: Genelde haftada bir tartılmayı tercih ediyor herkes ama ben her gün hatta gün içinde tartılanlardanım. Nedenine gelince benim vücudum sık sık değişiklik gösteriyor 15 dk sonra bile yemeden daha fazla veya az çıkabiliyor. Şişme problemlerim var. Bu şekilde ne yaparsam (az uyuma, şu ya da bu sebzeyi yeme, sabaha karşı yeme....) ne tür bir tepki veriyor vücudum anlayabiliyorum. Eğer haftada bir tartılırsam ve o gün şiş anıma denk gelirse moralim bozulur. Halbuki bu şekilde fazla da çıksam moralim düşmüyor inadına sebat edip o ibreyi düşürüyorum. Çok da moral bozmadan elbet yarın düşer diyerek.

Not7: Benden daha disiplinle harfiyen bu rejime uyan ve tabi daha hızlı zayıflayan Sevgili Küçük Kırmızı Balık-Derya'nın öyküsünü okumak için: https://www.facebook.com/notes/k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk-k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-bal%C4%B1k/xxldan-xsa-var-m%C4%B1-benimle-gelen-/212273122223457

Şimdi fotolar:


 














Artık bakımlı bir kadınım ve paramı kendime harcıyorum. Biz kadınlar güzellik uğruna ojem bozulmasın diye palto altına kağıt terlikle sokağa bile çıkarız:

Bu da yeni ben, topuklu ayakkabılarımla:











 








20 yorum:

  1. Meliscim çok güzel bir yazı olmuş. Sayende bizde başladık. Sevgili nilayda en son sana çok kızdım midenimi aldırdın detyince tamam ülen başlıyorum deyip başladım. BU gün 3. gün ve 2 kilo gitti bile. Artık yemek tariflerim hep dukana uygun olmaya başladı bu ara bakalım nasıl yapacağım sitemdekilerde dukan dukan yeter deyip kaçmazlarsa iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gruba katılman bizim için büyük nimet. Tarifler çok işimize yarıyor; ama ağzımızı sulandırıyor ve üşenirsek sulanmakla kalıyor:) Bunu nasıl yapsak diye sana danışmak, bu konuda uzman biri olması pek keyifli oldu. Eve de gelicez yemeye:)))

      Sil
  2. valla ağzım açık kaldı okurken :) harikasın ama bence 52-55 kilo ideal sanki 43 de biraz fazla zayıf olabilirsin, şu an bile süper görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm da ben 52 kg olucam demedim ki hele 43???? o ne iskelet olurum alim allah hatta tahtalı köy yolcusu. Bana 58-60 yeter

      Sil
  3. sizin blogunuzu okuduktan sonra daha bir umutlandım bazı ilaçlar sonucu aşırı açılan iştahımla 35 kilo vermem gerek ama ilk evrede neler yemeliyim anlayamıyorum kitap okuyorum başka arkadaşlarım konuşuyor başka en iyisi bir bilene danşmak yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özetle ikinci dereceobez iken 1 şubatta başladım 4 ayda 20 kg verdim yazın yedim içtim (12 gün homini gırtlak) sonrasında da gündüz uslu durup gece çikolata, dondurma yazı +3/-3 olarak geçirdim. Şeker bayramı sonrası (Ağustos sonu) tekrar başladım.
      Aralık başında 5 gün Roma'ya gittim ve sadece 900 gr aldım pizza, makarna, hamburger lazanya, dondurma ve tiramisuya rağmen (ama dengeledim hep)
      Mayıstan beri her gün sebze yiyorum. Diyet süt ürünü kullanmıyorum sadece kaşar diyet (Moova veya Bahçıvan tercih sebebi en düşük yağ ile) (daha önce de dr ile 20 kg vermiştim, o derdi 100grda max. 10 gr yağ) En kaymaklı yoğurt bile 3,8 gr yağlı. Zaten yağ almıyoruz onu kesince bağırsaklar iptal oluyor. Benim grubumdaki pek çok kişi de bu şekilde zayıflamaya devam. Ayrıca Dukan amca ne diyor daha ucuz halbuki Türkiye'de tam tersi bizde daha pahalı ve herkesin bütçesine uymuyor. Uzun süreli yapabilmek daha önemli.(grubumda herkes dukan yapmıyor her telden çalıyorJ) Tek sır şu morallllll, hep olumlu bakmak, düşünmek, kendimizi sevmek, süslenmek (obezken bile), gezmek
      -33,8 kg oldu
      tüm detaylar yazılarımda var zaten: http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/p/dukan-yazlarm.html
      bu da grubum: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/

      Sil
  4. melis hanım size hayran oldum çok güzel bir değişim olmuş.kutluyorum sizi.bende geçen yıl yaptım 18kilo verdim 4kilosunu geri aldım yarıda bıraktığım için .şimdi tekrar başlıyorum ama çok istikrarlı değilim bu sefer kaçamaklarım çok oluyor yulaf kepeğini yiyemiyorum malesef.inşallah sizin sayenizde motive olurum tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grubuma da gel istersen motivasyon için takım ruhu iyi geliyor

      Sil
    2. bu da grubum: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/

      Sil
  5. 16 yaşımdayım ve 6 yaşımdan beri fazla kiloluyum,geçen yaz bir diyet deneyimi yaşamıştım ancak yaşadığım depresyon sonucu verdiğim bütün kiloları geri aldım.Neyse ki sadece(!) 84 kiloyum.Spor yapma olasılığım az olduğu için doktor tarafından bana verilen diyete yeniden başlamayı düşünüyorum şimdilerde ve beni kamçılayacak şeyler arıyorum.Sizin blogunuzu farklı bir şekilde bulsam da grubunuza katılmak isterim açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi beklerim gruba: https://www.facebook.com/groups/110408095785985/
      Bu arada neden spor yapamıyorsun sağlık sorunu mu? Bende bel boyun fıtığı diz problemi var ve spor yapıyorum:)
      en azından evde bunu yapabilirsin

      http://www.youtube.com/watch?v=OZhm8wL2a-I&list=FLDW-Igj1nbul0FL2wrdADaQ&index=6

      Sil
  6. Kilo insanı ne kadar büyük gösteriyor??
    Şimdi harika görünüyorsunuz.Azminizi tebrik ediyor,amacınıza kolaylıkla ulaşmanızı diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet beni rejime başlatan oğlumun torunum sanılması idi zaten en çok canımı yakan o oldu

      Sil
  7. Gruba katılmayı teklif ettim.Atak dönemimin 2. günündeyim geçen yıl 4 kilo verip yarım bırakmıştım.Bu sene tüm deneyimlerin sıkı takipçisi olmak istiyorum hayırlısıyla..
    Sizi çok çok tebrik ederim.Darısı başıma
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim gözükmüyor grubuma katıldınız mı bilemiyorum:)

      Sil
    2. grubunuza bende ıstek yoolladımm.öglen googlda rastgele bı denkk geldım sizin yazınıza.saatlerdır okuyorum ınanın.saat kaç oldu halen resımlerınıze bakıyorum.okadar içten anlatmışsınızkıı herşeyınızı.Allah evladınızı size bagişlasın.yüzünüzdekı gülümseme herşeye deger bırı oldugunuzun göstergesii.çokkk guzel olmuşsunuz tebrıkler.oZaman sıra bende artık :))))) bende baslıcamm ozaman bol bol yazcam size

      Sil
  8. It's hard to come by educated people on this subject, but you seem like you know what you're talking about!
    Thanks

    my web page Catherina Swartzfager

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thnx. I am not a pro, yet I have been through a lot of health problems due to being overweight through the years and I have many people who are working in health services in my family.

      Sil
  9. I am a Physiotherapist with years of experience working in private practice with musculoskeletal, orthopaedic, best way to lose weight and sport injuries patients.

    YanıtlaSil