Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

5 Ocak 2015 Pazartesi

TARÇIN EVENTS İLE "ESSİ NİŞANTAŞI GÜZELLİK MERKEZİ"NDE ÇOK YÖNLÜ BİR ETKİNLİK

Geçen sene Tavsiye Evinde tanıştığım tavsiye meleklerinden biri olan becerikli blogger (harika bir kadın şeklinde pasta yapmıştı o gün, kirpikleri bile vardı) Fatma Samsa Yılmaz-Tarçın Events daveti üzerine Essi Güzellik merkezine gidip kendime bir iltimas yaptım.
Az evvel o günü ararken videomuz varmış onu buldum tesadüfen:)
Bu da pastanın detaylarını görebileceğiniz yazısı Fatma'nın...
http://www.tarcinpastaevi.com/2013/11/tavsiye-evi-tarcin-pasta-evi-eventi.html

Bu etkinliğe hem Önce Kadın Sonra Anne kimliğimle hem de Süslü Melo kimliğimle katıldım. İzmir demek süslü demek:)

Tabi annemler sayesinde de oldu onu es geçmeyeyim. (http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/06/en-buyuk-manevi-yardmclarm.html)
Onlar oğlumu bakmasaydı bu kadar rahat geçmeyebilirdi bu kendimi şımartma seansı:))))

Nişantaşı'ndaki bu yeni şube (20 şubesi var) çok merkezi bir yerde. Metrodan çıkıp Rumeli caddesine girer girmez sağdaki ilk sokağın içinde...

Çok hoş, zarif bir dekorasyonu var. Diğer şubeler de benzer konseptte imiş. 


  Bir bardak suyun sunumu bile çok güzeldi.

Bana özel bir sürpriz de şu oldu. Essi İzmir firması imiş. 94 yılında kurulmuş ve hatta kurucusu olan Zübeyde Nacar hemşerim, Karşıyakalı imiş.
Yaşasın 35,5!!!!!

Hatta bana yakın Kaya Ramada otelde de merkezleri varmış.

Essi sadece güzellik merkezi değil aynı zamanda Akademi, yani estetisyen yetiştiriyor. Haftanın belirli günleri anlaşmalı doktor da geliyor ve ona da danışma imkanınız var.

Merkezin sayfasını incelerseniz (http://www.essiguzellik.com/) göreceksiniz ki adeta yok yok:

Bize o gün tanıtılan uygulama Mandelik asit uygulaması idi:
Tatlı badem asidinden elde edilen bir uygulama:

Mandelik Asit Peeling Uygulaması
Hava kirliliği, stres, sağlıksız beslenme ve modern çağın cildimizi kötü etkileyen birçok faktörü nedeniyle cildimiz çok çabuk yıpranıyor, yaşlanıyor ve parlaklığını yitiriyor. Bilim ve teknoloji ile doğallığı birleştirerek bu etkileri en aza indirmek mümkün. İtalyan Renlive dermo-kozmetik firmasının Türkiye’de ilk defa Essi Güzellik ve Estetik zincirlerinde tanıttığı %100 doğal mandelik asit bakımları sayesinde, yalnızca 1 uygulamada tüm ölü derinin doğal olarak soyulması ve yeni deri oluşumunun hızlandırılması sayesinde sadece bir seansta pürüssüz ve ışıldayan bir cilde sahip olabiliyorsunuz.
Mandelik asit cildin sadece ölü derisini atmakta kullanılmıyor; Güneş lekeleri, çiller ve diğer cilt lekelerinin tedavisinde de kullanılan bu yöntem kimyasal peeling gibi klasik yöntemlere göre çok gelişmiş. Ayrıca mandelik asit peeling bakımının acısız ve ağrısız olması diğer klasik yöntemlere göre çok daha büyük bir avantajı.
6 seans öneriliyor ama tek seansta bile fark oluyor.
Hatta güzel yanı da her mevsim uygulanabilmesi, yazın uygulandığında leke oluşumuna sebebiyet vermiyormuş. Hatta her yaşa da uygulanabiliyor. Ergenler de akne ve lekeler için başvurabiliyor. Geniş gözenekler için de öneriliyor.

Essi Güzellik Merkezi Koordinatörü Sevgi Hanım bize firma ve uygulama hakkında bilgi verirken:
 makyajımız silindi neyse en sevdiğim şey rimelim kaldı:))
 


20 dk sonra Yüzümüzü yıkadık
Bu güzel hediye için tşkrler, en kısa zamanda randevu almalıyım
oğlum mor sever bu da onun için
Bu uygulama sonrası cilt kızarmadığı için kırmızı bir yüzle dolaşmıyorsunuz. Sadece sonrasında nemlendirici ile birlikte güneş koruyucu da sürüldüğü için biraz parlıyorsunuz:) Bir de o gün öpüşmemizi önerdiler ki mikropları cildimize geri almayalım:)

Ayrıca bazı firmalar bizlere güzel hediyeler hazırlamışlar eve yılbaşı hediyelerimizi kucaklamış halde döndük:)))
Bu güzel yastıklara Pera Bulvarı'ndan ulaşabilirsiniz.


Ixora parfümlerinden bir demet sunmuş bizlere.




Ama en beğendiğim incir kolonyası oldu. Bayıldım diyebilirim. 
Egeli olunca kan mı çekti ne:)))


Aubrey Kozmetik'ten hediye edilen setler için de tşkrler. Hemen kullanmaya başladım. Şampuan saçı güzel arındırıyor ama özellikle Saç kremini beğendim güzel yumuşatıyor.




Mandelik asit bakımlarımızı yaptırdık 20 dk bekleme sürecinde ise Uzay Kimyanın kurucusu ve sahibi Sevda Arıkan ve Şirket Müdürü Ebru Beyaz Eröztürk'ten ürünler hakkında bilgi aldık. Özellikle de bebekler için özel "Benim" serisi hakkında bizi aydınlattılar ve bizlere bu seriden hediyeler sundular. Ben de bebeği olan arkadaşlarıma deneteceğim ve fikirlerini size sunacağım. Sprey leke çıkarıcısını da eşimin gömlek yakalarında deneyeceğim.
Uzay kimya ürünlerini senelerdir kullanıyorum zaten. Özellikle de ahşap mobilya cilasını ve ahşap yer temizleyicisini. Hatta seneler önce ütü suyunu kullanırdım. 
TÜRK ve KADIN üreticilerin ürünlerini desteklemek gerekir görüşündeyim. Sevda Hanım'a tam destek:) Üstelik eşimle aynı okuldan İTÜ Kimya Müh. bölümünden mezun:)
Ebru hanımın ikizleri olunca bebek serisi gündeme gelmiş.
Ürünler organik değil çevreci, bitkisel (ki bitkiler bile bir çeşit kimyasaldır, sirke vs bile demişti). Bu ayrımı özellikle vurguladı Ebru hanım ve karıştırılmasın dedi. Leke çıkarıcısı çok özel geldi. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam, her lekede test etmişler ve erik ve elma hariç hepsini çıkarıyormuş. Meyve özlerinden elde edilen bu ürünler ellere de zarar vermediği için eldiven kullanmaya gerek kalmıyor mutfak temizlerken vs. Portakal çekirdeğinden yağ çözen mutfak temizleyicileri varmış mesela...
Daha sonra Pilates Point Studio'nun iki değerli kurucu eğitmeni geldi (Ertan Durak ve Mert Ökten) ve "mucize"dir dediğim; benim rejim öncesi 52 bedenden 48e düşmemi sağlayan, sonrasında da 36 bedene kadar inerken basenlerimi yok eden, bacaklarımı incelten Pilates hakkında bilgi alıp, fikir alışverişinde bulunduk. 

Bize doğru nefes ve doğru duruşu gösterdiler.
Bize Fatma hanım üzerinde de nasıl öğrenciyi incelemeye alıp duruş bozukluklarına göre özellikle çalıştırılması gereken bölgelere ağırlık verdiklerini gösterdiler.
Kendileri bu konuda profesyonel, eğitimleri güvenilir ki bu çok önemli çünkü doğru öğretmene rastlayamazsanız sakatlanma riskiniz olur. Hele de benim gibi ortopedik problemleriniz varsa (bel boyun fıtıkları, diz problemleri vs). Bu sebeple doğru kişi ve kurumlardan ders almak çok önemli. Pilates migrenime de ağrılarıma da iyi geliyor. 
Hocaların bilgilerine sayfalarından ulaşabilirsiniz...
 Bizlere birer seans aletli pilates veya yoga seansı hediye ettiler. Deneyimleyince tekrar blogda yer vereceğim.

Çıkmadan önce Essi yetkililerinden soğuk lipoliz hakkında da bilgi aldım. Geçen hafta zayıflama motivasyon grubumdan bir üyem sormuştu. Nedir ne değildir öğrendim. Yılda 3 kez yapılabiliyormuş. Yağ hücrelerini öldürdüğü için tekrar kg alımı olmuyormuş. Bir seansta 700 veya 800 kalori yakılıyormuş.
Deneyimlersem detaylı yazarım...
Essi çalışanları ve yetkilileri çok ilgili ve güleryüzlüydüler. İnsan keyif ve huzur duyuyordu uygulama sırasında. İşini öfleye püfleye ciddi ve asık bir suratla yapan elemanlar insanı daha da geriyor. Oysa burada herkes sıcakkanlıydı.
Bu harika gün için öncelikle Fatma'ya sonra da firmalara ve annemlere:) çok teşekkürler.
Etkinliğe katılan blogger arkadaşlardan tanıdıklarımın yanında yeni dostluklar da edindim:)

1. FATMA SAMSA YILMAZ www.tarcinpastaevi.com






7. ARZU GÖNCÜ HANGÜL www.vanilins.com




11. ÇİĞDEM EYİSOY www.makyajlikarelerblogspot.com

12. İNCİ ÖZSOY www.inciyemek.blogspot.com

4 yorum:

  1. Yılbaşı öncesi harika bir gündü.Fatoşcuma essi güzellik merkezine ve katılan firmalara birkez daha çok tweşekkürler.
    Sizleri tanımak ayrı bir güzellikti.
    Kucak dolusu sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Canim iyiki geldin ayri bir renk kattin opuyorum seni :)

    YanıtlaSil