Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Diş çıkarma sorunu

Blogumu okuyan arkadaşlarımdan Şeniz bana telefon edip diş çıkarma ile ilgili yazı yazıp, öneride bulunmamı tavsiye etti. Onun 7 aylım oğlu için kullandığı şurup çok işlerine yarıyormuş:

OM-X

ENDİKASYONLARI
Bebeklerde mide gazı ve kolik sancıları, ayrıca diş çıkarma ağrıları ve uyku düzensizliklerinde endikedir.
http://www.ilacpedia.com/prospektus/om-x-bitkisel-surup-100-ml

15 günlükten itibaren gaz sancısı için verilen şurup oğlunun diş ağrısını azaltıp, rahat uyumasına da yardımcı olmuş. Tamamen bitkisel olması da cabası.

Ben Calgel kullandık dediğimde, "onu sürerken bile yalayıp yutuyor" dedi.
http://www.ilacprospektusu.com/ilac/78/calgel-20-gr-jel
O akşam bir arkadaş daha bu sorundan yakınıp, "vallahi Dentinoks surdum.yalandi kedi gibi.." yazınca ona da OM-X'ten bahsettim ve bir an önce bu yazıyı yazayım dedim.

Bizim azılar sorun yarattı, ilk sekiz dişte ateş bile olmadı .
Not: Bu yazı tavsiye niteliğindedir; doktorunuz danışın lütfen.


Benim de kocakarı ilacı bir çözümüm var:
Annemler bana yapmışlar. Çocuğun eline TAZE SOĞAN veriyorsunuz. O da lif lif hale getiriyor; ama kopmadığı için boğazına kaçmıyor. Bir yandan da diş etlerini uyuşturuyor. Ben de oğlum için garsondan istemiştim, dilimleyip getirmişti:))) Deneyen arkadaşlarım işe yaradı dediler. Denemesi bedava.


Not: İnternette de arattım şimdi; zaten kullananlar varmış. Babaannemler vs bir şey biliyorlarmış.


5 yorum:

  1. Kokusu bebegi rahatsiz etmiyor degil mi ? Benim oglum su an 4 aylik ama inanilmaz agri cekiyor , sanirim cok kasiniyor cunku battaniyesi , elleri , emzigi , bilumum dis kasiyicisi agzinda.Eger sogan ahatsiz etmiyorsa hemen deneyebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Bugüne dek kimse bebeği rahatsız ettiğinden bahsetmedi. Ama siz bebek soğan kokuyor diye rahatsız olabilirsiniz:)))))
    Azılar için ne kadar yarar bilemem ama ön dişler için yarıyor. Umarım işe yarar da memnun kalırsınız. Şurubu da doktorunuza danışıp verebilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. Yahu ben de diyorum ki bu çocuk soğandan neden mest oluyor.Ama kuru soğan sıkıntı oluyordu tazesi gerçekten iş görür.Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Taze soğan dişleri uyusturmasa bile siz bir Restaurant'a yemek yerken bebisinizi oyalamak için iyi bir çözüm. Biz her gittiğimiz yerde istiyoruz. Ağzı soğan koksada biz en azından yemeğimizi rahatça yiyebiliyoruz :)

    YanıtlaSil