Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Önce İnsan!!!! Sonra Anne olmak lazım

Bu ara duyarsız insanları hele de anneleri gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor. Çünkü bu insanlar çocuk yetiştiriyor ve gelecek nesiller de onlar gibi duyarsız, küstah, düşüncesiz olmasın diye dua ediyorum.

Geçen hafta marketin önüne park edecekken baktım yere engelli işareti çizmişler. Ben de arabadaki 3 yaşındaki çocuğumla kenarda yer boşalmasını bekliyordum. Birden kadının biri çıkıp o yere park edince kendimi arabadan atıp, kadının yanına gittim ve kadını kibarca “görmediniz” herhalde diyerek uyarınca, kadın bana lafla saldırdı. Ben de önce açıklamaya çalıştım; ama dinlemedi ve hatta koşar adımlarla uzaklaştı. Üstelik markete gelmemiş, karşı apartmanda oturuyormuş. Bir de bu hakkıymış gibi "Ben burada oturuyorum" dedi. Kadın kaçınca bağırmaya başladım. Bana “Sen özürlü müsün” dedi ve ben de “Asıl siz zeka özürlüsünüz” dedim. Sinirden titremeye başladım kadının sileceğini kaldırdım. Ön camda çocuğunun resimleri vardı. Anne olarak böyle örnek oluyor işte... Bağırmaya devam ettim. En azından millet uyansın, varsın bana deli desinler. Neyse güvenlik görevlisi ile görüştük. Adam "Maalesef yönetim de çok tınmıyor" dedi. Ama market çıkışı arabama gelip "Merak etmeyin zabıt tuttuk, bir daha park edemeyecek" dedi. Umarım işe yaramıştır. Facebook hesabımda da yazdım ki, ne olur boşver demeyelim diye…
Bu kadına ne denir çifte kul hakkı yedi. Hem marketin müşterilerinin, hem engelli vatandaşların… 

Bugün yine aynı markete gittim baktım yerde işaret duruyor; ama çok da net değil; çünkü koyu mavi ile çizilmiş. Güvenlik görevlisine gidip (bu sefer başkası) "Buraya koni falan koysanız, insanlar bu işareti göremiyor; geçen hafta sırf bu yüzden biri ile tartıştım" dedim. Kadın görevli boş gözlerle bakarken bir delikanlı park etmeye kalktı. Ben de "Pardon burası engelli yeri, yana koysanız" dedim. O da hemen yana çekip "Gözükmüyor abla" dedi. "Ben de zaten onu diyordum, koni vs olsa" diye açıklamada bulundum. Yan taraf boş olmasaydı kibarca aracını yana çeker miydi bilemiyorum; ama ben üstüme düşeni yaptım. Çıkarken tekrar hatırlattım görevliye.

Dün bahçede çocuk arabası ile gezip oğlanı uyutmaya çalışıyorum. Çardağın altına gittim; bir de ne göreyim: Masanın üstü çarşamba pazarı gibi.

Gazete serilmiş üstü çekirdek kabuğu, pet şişe, kirli kahve fincanları dolu: Belli ki bir grup anne gece kahve çekirdek keyfi yaptıktan sonra çöplerini orada bırakıp çekip gitmişler. 


Bu arada bir grup anne de ilerideki çardakta oturuyor ve çekirdek çitliyordu:) Masanın üstünde torbaya koyuyor gibi gözüküyorlardı uzaktan. Neyse oğlan uyuduktan sonra eve dönerken oradan geçtim ve baktım: Evet torbaya konmuş ama dibinde çöp olmasına rağmen yine çöpler masanın üstüne bırakılmış.


Muhtemelen evde çocukları ve eşinin dağıntısını toplamaktan yakınan bu anneler neden özgürlüklerini ilan etmişlerdi. En önemlisi iki adım ötede top oynayan çocuklarına kötü örnek olmuşlardı. 
Kazık kadar kadın olmalarını geçtim; en başta örnek olacak "anne" vasfını taşıyorlardı. Ben bile utandım.
O kadınların çocukları, gençleri de çocuk parklarını çöpe çevirenler işte...


Eğer yere attıklarını görseydim uyaracaktım; ama giderken çöpünü alacak mı diye başında da nöbet tutacak değilim ya... 3 yaşındaki oğlum bile çöpe atmayı biliyor.


Belki 1,5-2 senedir bir komşumuz hatalı park ediyor. Adam arabasını yandaki arabaya paralel koymak yerine gelişi güzel koyup çekip gidiyor. Bir kere kendisine rastladım uyardım. Sağ olsun biraz! ileri almış; ama 2 gün sonra durum aynı. Site yönetimine sürekli resim çekip yolluyorum; ama ilgilenmiyorlar. Güvenliğe söyleyin diyorlar. Güvenlik her gece adamın kapısına mı dayansın? Yönetimin elinde güç, uyarıyı da onların yapması lazım. Bıkmadan resim yollayıp uyarmaya devam edeceğim. Çünkü komşuma da anlatmaya çalıştığım gibi diğer araçların manevrasını güçleştiriyor ve özellikle de çocuğunuzun ateşlendiği vs gibi acil durumlarda dakikalarla boğuşuyor ve düşüncesiz insanlar yüzünden geç kalmak istemiyorsunuz.


İnsanlar biraz daha duyarlı olsa ne olur sanki...
Uyarmaya, hatırlatmaya devam.


Sosyal medya daha çok ses getiriyor, insanların aklında kalıyor diye blogumda paylaşarak hatırlatma yapmak istedim. Ne kadar çok paylaşırsak birileri uyarmaktan utanmaz, birileri yaptıklarından utanır vs diye ümit ediyorum. Bana ne demeyelim... Ne olur en fazla sana ne denir... Beşer değil insan olalım. Beşer şaşar, Allah şaşırtmasın kimseyi.


Bu yazıyı da okumanızı öneririm:
http://blogcuanne.com/2012/07/02/adam-olmak-ama-insan-olamamak/


2 yorum:

  1. Hiç hoşlanmıyorum böyle düşüncesiz kişilerden, özellikle çocukları ile gezerken yere çöp atan anneler,babalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya araba kullanırken camdan çöp fırlatanlar, sigara izmariti fırlatanlar. Kaç kişiye korna çalıp ne yapıyorsun dedim bilemiyorum. Sanki arabayı sattıkları zaman kül tablası kullanılmamış olursa daha çok para ediyor. Benim arabamda katlanır çöp kutum var istediğimi atıyorum.

      Sil