Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

6 Temmuz 2012 Cuma

Yenilenen Beylikdüzü 5M Migros'ta çocuk ve anneler için ne yenilikler var

Kasım 2011'de yangın çıkan 5M Migrosumuz (Beylikdüzü) 15 Haziran'da açılmış.
Ben de bu hafta oğlanı alıp gittim. Biraz pişman oldum, pestilim çıktı resmen.
ama iyi vakit geçirdik diyebilirim.
Önü otomobil şeklindeki market arabalarından bulduk. Hatta tüm AVMde bu şekilde dolaşan pek çok çocuk gördük. Normalde İstanbul Forum, Akbatı AVM gibi yerlerde çok az olduğu için oğlan gördükçe ağlıyor o da binmek istiyordu.



Geçen ay Akbatı bulup bindirmiştik; hatta otoparktan markete gidene kadar da kendi poşetim, çantam, oğlanın sırt çantasını sepete koyarak yükten kurtulmuştuk.
Ancak tek sorun arada inip binmek isteyen, bazen ön camdan çıkmaya çalışan oğlumu zaptederken alışveriş yapmak olmuştu.
Bu sefer de arabadan inmeye çalışınca hem seni hem arabayı idare edemem dedim. Bir reyonun kenarını ilişip oğlanı ikna etmeye çalışırken hamile bir kadın ve annesi geçti ve ana kız bize baktılar başlarına gelecekleri görür gibi:)
Çok fazla doldurmasam da manevra kabiliyeti az olan bu arabaları bel ve boyun fıtığı olan bir anne olarak sürüklemek çoooook zor oldu ve pilimi bitiren ana neden buydu. Ama yine de çok sayıda koymaları hoşuma gitti. (Bu arada metal market arabalarını da plastik modern temiz olanlarla değiştirmişler. Statik elektrik çarpmalarına ve dönmeyen tekerleklere son, oley)

Çocuklar için çok güzel bir alan yapmışlar: hem tırmanma, kayma, toplarla oynamak için fileli bir oda, çizim masaları ve daha küçük çocuklar için çit içinde yastıklarla kaplı bir bölüm.


Ayrıca iyi haber özellikle de ASOOB (Anne Sütü Olanlar Olmayanları Bulsunlar)(http://www.markaanne.com/asoob) projesinin mimarı emzirme dostu Marka Anne Derya Taşdiken'e: Emzirme odası yapmışlar.

Şanssızlığımız fileli çocuk alanını alışveriş öncesi görmemiz oldu. Alışverişimiz bittikten sonra geleceğimize oğlanı ikna etmem bayağı zor oldu.
  


Bu alanlar hem iyi hem de eyvahhhh dedirtiyor: Ortada sizinle alışveriş çıkmış bir baba veya anneanne vs yoksa çocuğu önce alışverişe götürmeye ikna etmeniz ve oradan koparmanız lazım.
Çocuğunu poşet gibi orada bırakıp sakın buradan çıkma diye tembihleyip giden bir baba bile gördüm o ayrı. Bazıları saldım çayıra Mevlam kayıra mantığında...
Önce sen tedbirini alacaksın sonra Allah'a havale edeceksin.
ATMde dursam kilitli arabadaki çocuğa bile dönüp dönüp bakmaktan bir gün ATM kameraları beni şüpheli şahıs ilan edecekler:))) sanki her an kaçmaya hazır gibiyim.

Neyse yine de güzel bir çalışma olmuş. Alışveriş sonrası dondurmalarımız eriye eriye 30 dk oynadı oğluşum. Migros yetkililerine teşekkürler.

Bu arada pestilim çıkmış, belim bıkınım ağrımış mızmız bir halde gelirken geçen ay babalarını kaybeden çocuklarıyla komşumu görünce utandım kendimden ve şükrettim. Allah kimseyi anasız babasız koymasın.

5 yorum:

  1. Blogcu anneye yazdiginiz mesaj sayesinde ulastim blogunuza.Cok faydali paylasimlariniz var, bayildim blogunuza. Cikan yangindan sonra Beylikduzu Migros a gitmemistik hic.En kisa zamanda goturecegim oglumu, cok sevecek eminim. Tesekkur ederim paylasimicin.Yakipteyim artik.Bize de beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki yakın oturuyoruz, görüşelim inşallah:)

      Sil
    2. Beylikdüzündeki Bizim Balıkçı ve Avcılardaki çocuk ayakkabıcı ile ilgili yazılarım da ilgini çekebilir

      Sil
  2. İnşallah neden olmasın :) Avcılardayız biz, siz? O yazıları görmedim hemen bakıyorum

    YanıtlaSil