Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

19 Kasım 2012 Pazartesi

Bağışıklık sistemi için önerebileceğim ürünler


Eminim bir sürü bağışıklık sitemi güçlendiricisi vitamin, ilaç; hatta doğal metod/ürün biliyorsunuz.
Ben burada memnun kaldığım 3 üründen bahsedeceğim kısaca:

İlki 2009 yılında tanıştığım Agel firmasının UMI adlı ürünü. Hap yutamayan bir adamın üretmeye başladığı bu jel formundaki ürünlerden sadece biri bu UMI. Immün sistem (bağışıklık sistemi)kuvvetlendirici bir ürün. İçinde Fucoidan diye bir yosun türü var. Eczanelerde satılmıyor maalesef. Üyelik ile veya müşteri olarak alınıyor. Bir kutuda 30 adet var günlük doz. Alerjiyi geçirme vs gibi özellikleri de varmış. Ne de olsa immün sistemle ilintili alerji. Ancak ben bu ürünü koruyucu olarak kullanmadım. Ne zaman hasta oluyor gibi olsam bir tane aldım ve beni hop ayağa dikti. Ancak ürünlerim bitti ve yenisini alır mıyım? Pahalı olduğu için ve artık Sambucol’ü keşfettiğim için şüpheli. Zaten Türkiye sayfaları da yok olmuş pek tutmadı burada sanırım.
Amerika'dakiler denesin.

UMCA diğer ürün: UMCA’yı ilk defa arkadaşım Çağla’dan duydum; ortak doktorumuz önermiş ve daha sonra biz de kullandık. Afrika'da yetişen bir sardunya ekstresi...(Pelargonium sidoides kökü sıvı ekstresi) Memnun kaldık evet iyi geldi sanırım ama benim ve çocuğum için mucizevi olmadı. Arkadaşım Gaye ise bu üründen çok ama çok memnun kaldı. Onda mucizevi olmuş. Alerjik bir aile olarak gayet memnunlar.
Solüsyon damla damla ama tableti de çıkmış yazıyı yazarken gördüm...


Şu aralar bomba ürünüm ise SAMBUCOL


Geçen sene safra kesesi ameliyatı olduğumda oğlum hastalanmıştı ve Acıbadem Maslak'taki çocuk doktoru Yard. Doç. EBRU TUĞRUL SARIBEYOĞLU oğlana bunu vermişti. Bu arada kendisi dünya tatlısı, şeker mi şeker, çocuk ruhundan anlayan, n'aber arkadaşım, ne oldu bu köfteye diye çocuğu karşılayıp kulağında Şimşek McQueen ve Mater arayan:) çok matrak, ilaç dayamayan doğalcı bir doktor.  

Ne ilaç ne vitamin aslında. Karamürver ekstresi. Domuz gribi salgını sırasında geliştirilmiş. Bu gerçekten çok iyi geldi oğlana. Ne zaman hastalanıyor gibi olsa verdik ve 1 kaşık bile bayağı iyi geldi. Peditus’u daha nadir kullanır olduk.

Geçen ay hastalanıyordum, burnum akmaya başladı, hafif ateş vs eczaneden Sambucol’ün büyükler için efervesan (köpüren) şeklini Sambucol Plus’ı aldım ve 2 günde zımba gibi oldum. Geçen hafta spor hocamız grip oldum gelemiyorum diye mesaj atınca ona önerdim 2 gün sonra derse geldiJ Yine geçen hafta arkadaşım Sibel hastalanıyorduk yengem bir ilaç verdi deyince, Sambucol mü? Dedim ve dolabı açınca dadaaaammmmm ilaç karşımdaydı. Onlarda 2 günde toplanmışlar.
Şimdilik favori mucizevi ilacımız/takviyemiz bu… Hastalanıyor gibi olsak, gittiğimiz yerde gripli biri olsa hemen 1 tane/kaşık alıyoruz ailecek.
Black Elderberry Extract'ının domuz gribine karşı mücadeleye yardımcı olduğu kanıtlandı.
Yeni klinik çalışma H1N1 domuz giribi virüsüyle mücadelede etkili olduğu tanımlandı.
Bu önemli çalışmada, kara mürver ekstresinin, sağlıklı hücreleri enfekte eden H1N1 (Domuz Gribi) virüsünü önlemede % 70 etkin olduğu ve hücre içi yenilenmeyi de aynı oranda azalttığı bulunmuştur. İngiltere'de üretilen Sambucol adı ile satışta bulunan ekstre, sadece beş dakikalık bir kuluçka evresinden sonra hücreler üzerinde anlamlı bir etki göstermiştir.
Bu yeni araştırma, kara mürver ekstresinin, H1N1 domuz gribi virüsünün hem önlenmesi hem de tedavisine iki aşamalı bir çözüm getirebileceğini önermektedir. Çalışma Ayrıca, kara mürver ekstresinin, influenza semptomlarının süresini dört gün azaltmada etkili olduğunu gösteren daha erken tarihli deney bulgularını da desteklemektedir. Buna karşılık, tamiflu semptomlarının süresini sadece bir gün kısaltmaktadır. Başka bir çalışma da, kara mürver ekstresinin, H5N1 (kuş Gribi) virüsüne karşı % 99 etkili olduğu bulunmuştur.

Bu arada olumlu düşünmeyi de unutmayın söz can bulur… Secret kitabının da özü bu zaten. Olumlu düşünün, hele de ağzınızdan iyi şeyler çıksıın.
Ben ne zaman hastayım diye yazsam Facebooka daha beter oluyorum o kadar gelen duaya rağmen. 

Bu da eski bir yazım: http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/09/olumlamak-diyorlar-ya-hani-iyimser.html

Not: Doktorunuza danışın...

BOMBA ÇAYIMIZ:

Oğlan hastalanınca üyelerim nane limon kekik kaynat vs deyince işi abarttım. Limon dilimlerinin yanına az nane az kekik (bazen az karabiber) ekledim, biraz bal, biraz pekmez. Bunu oğlana BOMBA Çayı adını takarak içirdim. Bomba gibi güçlü ve sağlıklı olacaksın, mikropları yeneceğiz vs diye. işe yaradı çok şükür İki doktora götürdüm iyi yapmışsın devam dedi hatta ailecek içtik. Tavsiye ederim. 

Bu hafta yeniden yaptım hem oğluma kocam hem de hasta komşularıma götürdüm gece mece....
Bu sefer tarif şöyle: 1 elma, 1 çay kaşığı zencefil, 1 kaşık tarçın veya 1 kabuk tarçın, bir dilim limon. Pişince bal ekledim. Unutmazsam nane de koydum

arkadaşıma Florence Nightingale gibi elimde fener değil tencere veya termosla dolaşıyorum diye şebeklik olsun diye çektiğim fotoyu blogda kullanmak aklıma gelmemişti:)) bu da gece halim sitede dolaşırken 
 



13 yorum:

  1. Bir de ekinezya var biz kullanıyoruz özellikle amway'inki baya güzel biraz pahalı ama..

    YanıtlaSil
  2. Sambucol gerçekten çok iddialı bir ürün yine aynı firma Red krill oil diye bir marka getirdi bu dunyanin en iyi en guvenilir omega 3 ü tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. sambucol ilacının yaş sınırı var mıdır

    YanıtlaSil
  4. Ben de cok merak ettim sambucol'u gercekten yas siniri nedir?2 cocuk biri ilkokul biri bebek 1.5 yas grip asisi vurdurun diyor drlar eger yan etkisiz ve yas sinirida yoksa asidan cok daha iyidir
    Bu arada harika bir blog dakikalardir blogunuzi okuyorum Allah razi olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yas sinirini bilmiyorum ama doktorumuz vermisti bize ve o zaman oglum epey kucuktu. Surup halini cocuklar icin uretiyorlar zaten. Doktora danisabilirsiniz. Biz hic grip asisi yaptirmadik. Blogfan faydalanmaniza sevindim

      Sil
    2. Yas sinirini bilmiyorum ama doktorumuz vermisti bize ve o zaman oglum epey kucuktu. Surup halini cocuklar icin uretiyorlar zaten. Doktora danisabilirsiniz. Biz hic grip asisi yaptirmadik. Blogfan faydalanmaniza sevindim

      Sil
    3. Evet cocuklar icin kids surup varmis onu aldim basladim kizlaeima insallah faydasini goruruz..kendimede hemn efervesan aldim tesekkurler

      Sil
  5. Ne yazıkki Sambucol un içeriğinde glukoz şurubu var. Bence çocuklara verilirken bir daha düşünmeli.

    YanıtlaSil
  6. Evet mutlaka iyi bir ilaçtır ama glukoz şurubu olayı benide düşündürdü

    YanıtlaSil
  7. Tesekkur ederim cok faydali.Sambucol u ben de yeni aldim.Bakalim deneyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  8. Glukoz içermeyen versiyonu da var

    YanıtlaSil