Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

22 Eylül 2013 Pazar

EVDE MASA KADAR YERDE ALET GEREKMEDEN YÜRÜYEREK ZAYIFLAMAK İÇİN LESLIE SANSONE

LÜTFEN BANA KULAK VERİN. SİZE İLAÇ GİBİ GELECEK BİR ŞEY ÖNERMEK İSTİYORUM. 

EVDE HİÇBİR ALET GEREKMEDEN BİR YEMEK MASASI GENİŞLİĞİNDE BİR ALANDA (3 ADIM ÖNE GERİ 2 ADIM YANA) YÜRÜYEREK ZAYIFLAMAK, FORMDA KALMAK EN AZINDAN KALBİNİZİ KORUMAK İSTER MİSİNİZ (AMERİKAN KALP VAKFI ÖNERİYOR)? O ZAMAN LESLIE İLE YÜRÜYÜN. (http://www.youtube.com/watch?v=xRScb2l4Z4g

BANA VE GRUBUMA BUNU ÖĞRETEN Setenay Bayer İN ALLAH NE MURADI VARSA VERSİN. GEÇEN YIL İÇİNDE BİZE BU KADINDAN BAHSETTİ VE BU SAYEDE SPOR YAPAN, ZAYIFLAYAN ÇOK ÜYEM OLDU. DÜNKÜ BULUŞMADA DA Nurdan Yavuz SAĞOLSUN HATIRLATTI. HEP ÜŞENİP YAPMIYORDUM. OYSA YAZIN PİLATES YOK DİYE YAPMADIM BARİ BUNU YAPSAYDIM İYİ OLURDU. 

BU SABAH AÇTIM TVDEN YOUTUBE'U OĞLANI DA KATTIM YANIMA, BERABER YÜRÜDÜK 45 DK (3 MİL) BU KADININ BAŞKA VİDEOLARI DA VAR. HATTA YAPAMAYAN İÇİN 2 MİL DE VAR VE 30 DK YETER DİYOR KALP İÇİN(http://www.youtube.com/watch?v=0cE1jxDS3HY) . DİĞER VİDEOLARINDA YA SÜRE DAHA UZUN YA AĞIRLIK VS GİBİ EK MALZEMELER EKLEMİŞ. AMA BU BASİT HALİ BİLE SİZE YETER DE ARTAR.

EN GÜZELİ DE KAR KIŞ DEMEDEN EVDE, YURTTA VS YAPABİLECEĞİNİZ BU HAREKETLER ÇOK BASİT=YÜRÜME, SAĞA SOLA ÖNE ARKAYA ADIM ATMA, DİZ ÇEKME, GERİYE DİZ ÇEKME, TEKME ATMA VE BUNLARA KOLLARI DA EKLEME'DEN OLUŞUYOR. ASLA ZIPLAMA YOK, DİZLERİ ÇOK BÜKME YOK. BENİM GİBİ MENİSKÜSÜ OLAN İÇİN İDEAL TEK VİDEO. BEN BEL, BOYUN FITIĞI, DİZ KİREÇLENMESİ VE MENİSKÜS, KUYRUKSOKUMU PROBLEMİ İLE BUNU YAPIYORSAM, ANNEM BİLE DENEMİŞSE HERKES YAPAR. KADINI TR'DE OLSA GİDİP ÖPÜCEM. KENDİME YAKIN HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ O DA HEP GÜLÜYOR, ÇOK KONUŞUYOR;)) HAYDİ DİYE GAZA GETİRME TAKINTISI VAR. İNGİLİZCE BİLMESENİZ BİLE TAKİP EDEBİLİYORSUNUZ. AMA İNG BİLİYORSANIZ BİR SONRAKİ HAREKET HANGİSİ OLACAK SÖYLÜYOR, HAZIRLIKLI OLUYORSUNUZ. 

İNG BİLMEYENLER İÇİN VERDİĞİ TÜYOLAR: HER ZAMAN KARNINIZI İÇERİ ÇEKİN, GÖBEK DELİĞİNİZ OMURGANIZA DEĞİYOR GİBİ DÜŞÜNÜN. GÖBEK İÇERİDE OLUNCA DENGE SAĞLANIR VE DAHA FAYDALI OLUR. HER ZAMAN DİK DURUN TEKME ATAR VE DİZ ÇEKERKEN DİK DURUN ÖNE EĞİLMEYİN. KOLLAR DA DEVREYE GİRİNCE DENGE SAĞLANIYOR VE KARIN DA ÇALIŞIYOR. BENDEN ÖNERİLER: DİZLERİNİZİ HAFİF BÜKÜN DEDİĞİ YERDE DİZ PROBLEMİ OLANLAR ÇOK BÜKMESİN YA DA HİÇ BÜKMESİN. BEL FITIĞI OLANLAR YERE HAFİF BASSIN ÇOK DARBE İLE GÜM GÜM BASMAYIN. Nazli Eray İLE DE 10 DK YAPMIŞTIK VE ÇOK SEVMİŞTİ. NASIL MUTLU OLDUM, DİNÇ HİSSETTİM BUGÜN BUNU YAPINCA SPORUMMMMM GELMİŞŞŞŞŞŞ. DENEMESİ BEDAVA HADİ GİDİN DENEYİN. KOŞUBANDINA HARCAYACAĞINIZ PARAYI ELBİSEYE VERİRSİNİZ. BU ARADA SONUNDA ESNEME HAREKETLERİ DE VAR 3 DK. PİLATESİ BIRAKINCA TÜM AĞRILARIM BAŞLADI YAZIN. SPOR CANDIR. HELE PİLATES BASENİ ERİTEN, BACAKLARI İNCELTEN TEK ŞEY. BENİM KADAR BASENİ OLAN BİRİ BUNU DİYOR VE ANNESİ DE YA SENİN BASENİN NEREYE GİTTİ HALA İNANAMIYORUM DİYORSA İNANIN.

http://www.walkathome.com/

19 yorum:

  1. lelie harika bişey bir eyda bile çok fazla incelme ve toparlama oldu bende...
    helede kış geliyor soğukta yürüyüşe gitmeye hep üşeniriz ama bence bu doğru tercih.walk walk walk:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kış ayları için ideal
      köpek korkusu olup da parkta vs yürüyemeyenler için de...

      Sil
  2. ben arada yapıyorum artık düzenli yaparım bu yazıdan sonra :))

    YanıtlaSil
  3. Pilates için yazınız var mı?
    Basen ve bacaklar benim de en muzdarip olduğum bölgeler. O kadar kesin konuşmuşsunuz ki; bende birçok video olmasına rağmen hiç teşebbüs etmemiştim. Şimdi, acaba? diyorum.
    Peki, bacakları inceltiyor demişsiniz; alt bacak-üst bacak, ikisi için de faydalı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm vücudum değişime uğramıştı basen yok olmuştu bacak incelmişti. Benim tavsiyemle pilatese başlayan bir arkadaş da 10 cm inceldi bacağım demişti. Çok orantılı bir hal alıyor pilatesle tüm vücut. Çünkü esneme üzerine kurulu yatay değil dikey uzun kas yapıyor.
      Pilatesle ilgili yazı yazmadım daha ama iyi fikir:)

      Sil
  4. Çok güzel bir video aslında yıllardır leslie ile ara ara yürüyorum çok konuşsada işe yarıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerini anladığın zaman bir sonraki harekete hazırlıklı oluyorsun hem de can yoldaşı:)))

      Sil
  5. Benim soracagim sorulari, Terazi sormus:)
    Leslie videolari gibi, pilates videolari da var mi?

    Armut pis agzima dus 'e bayilan Ince Belli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm vücudum değişime uğramıştı basen yok olmuştu bacak incelmişti. Benim tavsiyemle pilatese başlayan bir arkadaş da 10 cm inceldi bacağım demişti. Çok orantılı bir hal alıyor pilatesle tüm vücut. Çünkü esneme üzerine kurulu yatay değil dikey uzun kas yapıyor.
      Pilatesle ilgili yazı yazmadım daha ama iyi fikir:)

      Sil
  6. Lesi walk programına bir ay önce başladım. Yanında da diyet. Sonuç: 9 kg verdim. Devam ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maşallah harika bir sonuç almışsınız

      Sil
    2. 10 kg verdim. Devam ediyorum. Ama durdu. Hiç olmazsa kg almıyorum. Durmak yok devam inşallah. Sağolun destek için!

      Sil
    3. merhaba acaba leslie hangi mil i yaptınız detaylı olarak söyleyebilirmisiniz

      Sil
    4. merhaba acaba leslie hangi mil i yaptınız detaylı olarak söyleyebilirmisiniz

      Sil
  7. Basenlerim erir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leslienin de basenleri var ama eriten üyelerim oldu.Bence faydası olur ama baseni en güzel eriten sporlardan biri pilates kendi hayatımdan biliyorum

      Sil
    2. Merhaba, çok uzun zaman olmuş ama acaba hangi pilates videolarından destek aldınız?

      Sil
  8. Ben 1 haftadir karatay diyeti ve leslie 3 mile walk yapiyorum.. göbegimden sikayetciyim acaba göbek yaglarimda erirmi bu 3 mile sayesinde acaba??

    YanıtlaSil