Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

7 Ağustos 2012 Salı

İsilik için ne yaptık

Geçen haftalarda oğlan isilik oldu. Malum havalar cehennem gibi sıcak, hem de nem oranı yüksek. Akvaryumda gibi yapış yapış yaşıyoruz.

Tabi bol bol yıkadık oğlanı.
Sırtı ve beli çok kaşınıyordu. Ayıcıklar gibi koltuklara, kapılara dayanıp; hatta halıya yatıp sırtını kaşıyordu. Bazen de zıplayıp kaşınıyor diye ağlıyordu.

Talk pudrası sürdüm bol bol. Ama terleyince eriyip gidiyor ve etkisi uzun süreli olmuyordu.
Sonra Sudocrem (http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/06/sudocrem-her-derde-deva-bir-krem-daha.html) sürdüm. O daha iyi geldi, çünkü daha uzun dayandı.
Hatta Zyrtec alerji şurubu bile içirdim. Çünkü kızarıklık vs. gözükmemesine rağmen çocuk kaşınıyor diye ağlaşıyordu. 

AVMlerden birine girerken tekrar zıplamaya başlayınca, kadın güvenlik görevlisi kendilerinin Silverdin veya Popolin kullandıklarını söyledi. Silverdin yanık için, popolin de pişik??? İçime çok sinmedi.

Eve gidince aklıma yatan bir jelin (SYSTRAL) prospektüsüne baktım.

Endikasyonları:
Histamin liberasyonu sonucu ciltte oluşan belirtilerin ve bundan doğan şikayetlerin ortadan kaldırılmasında kullanılır. Örneğin; ürtiker ve ekzama gibi alerjik, kaşıntılı hallerde, 1.derece yanıklarda, böcek sokmaları, güneş yanığı ve donmaların lokal semptomatik tedavisinde

Bu jeli sürünce kaşıntısı geçti.
Bazen hala kaşınıyor ben de bu kremi de çantama ekledim.
Zaten bir ara Fenistil veya bunu böcek sokmaları (arı vs) için taşıyordum ve vakti zamanında arı soktuğunda kullanmıştım.

Not: doktorunuza danışın, biz danıştık.

2 yorum:

  1. Bizde de vardı isilik . Sık yıkamanın yanı sıra gülsuyu iyi geldi bize. Bizde gerçi kaşıntı yoktu ama isilikleri geçirdi çok şükür.

    YanıtlaSil
  2. bizde kendi pişik kremini kullanıyoruz bübchen marka, neyse az kaldı havalar serinler artık diye umuyorum :)

    YanıtlaSil