Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

17 Ağustos 2012 Cuma

TAMPAX: kadınlar, özellikle de anneler için rahatlık

Eskiden sadece yazın denize girmek vs. için tampon kullanırken son senelerde daha sık kullanmaya başladım. Hele de anne olunca.

Çünkülere gelince:
  • Tampon ile daha uzun "gerçekten" kuru kalıyorsunuz. Hele de ek tedbir orkid vs de kullanınca. Çocukla orkid değiştirmeye gitmek bile bazen lüks oluyor. Hele de AVMlerde. O zaman da taşma problemi riski var. Aplikatörlü olunca değiştirmek daha kolay ve daha hızlı.
  • İnsanın ıslak hissetmesi kendini psikolojik olarak da halsiz ve bitkin hissetmemesine yardımcı oluyor. Regl olduğunuzu unutuyorsunuz.
  • Gece batma riskiniz yok oluyor. Yoğun günlerde bile gecelik veya yatak batmıyor. Ayrıca çocuk ağladığında, kalkıp koşmadan önce kendiniz tuvalete gitmeniz de gerekmiyor (yoksa gece boyunca biriken akıntı bir anda hücum edip batmanıza sebep olabiliyor). 
Hele de aplikatörlü tamponlar daha kolay, pratik ve hijyenik. Ama son senelerde plastik aplikatörlü tampon satılmaz olmuştu. Ya meşhur O.B. gibi düz tamponlar vardı. Ya da organik delileri için karton aplikatörlüleri bulabiliyordunuz. Kartonlardan nefret ettim, bu kadar rahatsız bir şey daha olamaz, ucu bile yuvarlatılmış değil çoğunun. Organik derken daha sağlıksız bir işleme maruz kalıyordunuz.

Seneler önce Amerika'dan aldığım tamponlardan olsa derken............
Bu yaz tatil için gittiğimiz Fethiye Çalış'taki bir eczanede Tampax tampon buldum. Hem de plastik aplikatörlü:)))) oleyyyy!! Üstelik de küçük paketli

Üzerinde Rusça yazılar da olduğu için herhalde ithal,turistler için, turistler getirdi sattı gibi saçma fikirlere kapıldım.... Nasıl bir mantıksa:))))

Eve dönünce Tampax firmasına mail attım "neden Türkiye'de satmıyorsunuz" diye...
P&G firmasından cevap geldi; hatta aradılar sanırım. Pek çok yerde bulabilirsiniz artık diye... (Gratis ve bazı büyük marketlerde)

Pilot olan eşime de tembih etmiştim yurtdışı yatılarda bulursan al bana diye...
Hemen Gratis'e koştum ve 2-3 kutu aldım. Migros'ta bulamadım. Ama sonra bir baktım ki Carrefour'da var, hem de en ucuz orada buldum; oradan da stok yaptım. Eşime de aramasına gerek kalmadığını bildirdim.

Bu Tampax tamponların 2 ayrı boyundan da aldım.


 Her biri kendi kapalı poşetinde.


Diğer aplikatörlüler gibi uzun değil; en küçük çantaya hatta avucunuza kolayca sığıyor. Geri çekip enjektör gibi itme mekanizması uyguluyorsunuz.


 Uç kısmı yuvarlatılmış. 


Kesinlikle tavsiye ederim. Dün alışveriş merkezinde hayatımı kurtarınca (kuzen şahit) yazmaya karar verdim. Oğlanı yedir, onu tuvalete götür, üstünü değiştir derken sıra bana bir türlü gelemedi. İnsan tuvalete gitmeye vakit bulamaz mı? Evet anne ise bulamayabilir. Tampon olmasaydı yanmıştım.

4 yorum:

  1. suan hala gratiste satilmaktami ve tampax pearl varmidir?

    YanıtlaSil
  2. Ben de başka bir marka tamponu son 14 yıldır çok güvenle ve memnuniyetle kullanıyorum.. Tampaxi da denemek isterim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de OB kullanıyordum, sadece denizde...Ama bunu denemeli bulup. Duymamıştım açıkcası..

    YanıtlaSil