Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

10 Mayıs 2015 Pazar

NİHAN VE ŞAFAK'LA 23 NİSAN ETKİNLİĞİ

Aylar öncesinden planlanan özel bir etkinlik daha:
Sevgili Blogger arkadaşlarım Bloggerlar Paylaşıyorun da kurucusu Şafak'ın Dünyası-Şafak ve Şans Böceği-Nihan planlamıştı ve başarı ile sonuçlandırdılar.



Şafakla yüzyüze tanışmamız Hüzün Sarısı Nihal'in etkinliğinde oldu. Yakın oturduğumuz için de beraber eve döndük daha çok kaynaştık.

Nihan'la ise Neşe Erberk Tursil etkinliğinde tanıştık: Ben geç kalmıştım, o ise Anadolu yakasına geçebilmek için erken ayrılmıştı. O kısa sürede bile kaynaştık:) aklımda hep o tatlı telaş içindeki şirin kadın olarak kalacak:)

Benim için çok önemli bir özellik olan Atatürkçü bir etkinlik oldu.
Hatta sponsorlardan biri olan Sana Kapak Olsun sayesinde hayatımda ilk defa çekiliş düzenledim ve bir takipçiye Atatürk resim ve imzalı telefon kılıfı hediye ettik. 
Kendim için sunulan fırsatı da babam için bir kapak tasarlayarak değerlendirdim:










etkinlik sonunda da bayraklarımız dağıtıldı:)

 o bayrakla okuldaki anma gününe katıldı oğlum











Sıcak samimi bir ortamdı ve sanki evde gibi rahat ettik, eğlendik, yardımlaştık. Katılan blogger arkadaşların bir kısmını yüzyüze görme fırsatım olmamıştı daha önce ama sanki kırk yıllık dostlar gibiydik ve o günden beri de hiç kopmadık çok şükür.
Yardımlaştık dedim çünkü...
Önce İstanbul trafiğinde mahsur kaldık. Sonra aneannesinden yola çıktığımızda oğlum kulağım ağrıyor dedi, sonra uyudu. Kulak ağrısı alışık olduğumuz bir şey değil. Oraya vardığımızda oyuna daldı ağrısını unuttu. Ancak bir süre sonra korkunç bir sancı ile kıvranmaya başladı. Doktorunu aradım. Panik halinde en yakın eczaneye koştum (gerçekten koşarak) ve bu esnada blogger anneler oğluma gözkulak oldu onu avuttu. İki doz ilaca rağmen bir süre kıvrandı, ağladı. O halde yola da çıkamadık. İlaç etkisini gösterince kucağımda sızdı kaldı kuzum.








Bu sebeple, baştaki ve eczaneye koştuğumdaki konuşmacıları kaçırdık. 
Bu sırada kızların büyük desteğini gördüm ve Allah hepsinden razı olsun. Günlerce de arayıp sordular oğlan nasıl oldu diye...

Arzu Göncü Hangül                            http://www.vanilins.com    Ece Çam                                            http://derinceece.blogspot.com.trEmine Coşkun                                    http://kakuleninbebekleri.blogspot.com.trElmas Gelincik                                   http://www.bloggerlarpaylasiyor.com Fatma Doğan                                      http://sosyalannem.blogspot.com.trMelis Hasırcı Tezcan                           http://www.oncekadinsonraanne.blogspot.com.trNihan Keçeci                                       http://www.sansbocegi.com/Nüket Tuzcuoğlu                                 http://atolyenott.blogspot.com.trPınar Şenoğlu                                      http://www.pinarlahayat.comSeyhan Tavaşoğlu                               http://defnenil.blogspot.comŞafak Karadeniz Kilimcigöldelioğlu      http://www.safagindunyasi.comZehra Abdulhadi                                 http://www.zehraslife.com


keşke Nihan'ın gözleri kapalı çıkmasaymış
Ama o kadar mütevazi ve hayatdolu bir kadın ki boşver mest olmuşum zevkten gözlerim kamaşmış deriz diyecek kadar doğal...
Ona olan sevgim daha da arttı.




Etkinlik mekanı olarak seçilen Bahçelievler Muzipo çok isabetli bir karardı.
Hem çocuklarımız doyasıya eğlendiler, yaratıcılıklarını sergilediler, hem de biz anneler çeşitli konularda bilgi sahibi olduk ve kendi aramızda da muhabbet edip paylaşımda bulunabildik. 










  







hasta mı usta mı
o halde bile tırmandı ama sonra kulağı sancıdı













Etkinliğe 56 firma sponsor olmuş






  



  







Biz de ürünlerini deneyimleyip sizlere tanıtmak istedik

Bunu hep sosyal medya hesaplarımdan hem de blogdan zaman zaman duyuruyorum
(kozmetikle ilgili olanları Süslü Melo sayfamdan)

Nihan ve Şafak'ın bize güzel sürprizleri oldu: Bizden çocuklarımızla çekilmiş birer resmimizi istemişlerdi... Meğer o resimler Özel Gün Magnetleri firması sayesinde amerikan servis, buzdolabı magneti ve kitap ayracı olarak bize dönecekmiş.
Magnetimiz bir süre bizde durdu şimdi anneanne ve dedede:)















Bir başka güzel sürpriz ise bizlere özel hazırladıkları çiçek tohumlarıydı:)



ektik heyecanla bekliyoruz bakalım


 Masada bizi bekleyen Hacı Bekir'in lokumları ve şekerlemelerinden oluşan hediye paketi evdeki fincanlarımla güzel bir kahve sunumuna imkan tanıdı:




Taş Tablolar'ın el emeği taş tabloları ve kalemi yazlığa götürülmek üzere hazırlandı:




Homemade İstanbul'un kurabiyelerinden mavi nar olanı beğendi oğluşum:




 Uneller firması hem Gurme serisi ürünlerinden ikram edilmek ve ayrıca hediye olarak eve götürmek üzere tatlı ve tuzlu (hatta baharatlı) minik ikramlar yollamışlar.

Arkadasimin hediyesi #perottiporselen fincanlarimi seviyorum
Ikram bolmesi de var
@uneller #uneller kurabiyeleri de buraya cuk oturdu




Meyve Sepeti 'nin meyveleri ve kekleri yine hem gözümüze hem midemize ziyafetti.




Kaçırdığımız ilk konuşmacı:

Bikbik's Kitchen sahibesi Aybike Hanım çocukların beslenmesi konusunda yapılan hataları, beslenmelerinde sağlıklı yiyecekleri nasıl onların seveceği tarzda ve doğal tatlandırıcılar ile nasıl hazırlayabileceğimiz konusunda bilgiler vermiş.

Neyse ki kurabşye yapımına yetiştik.

Çocuklarımız Tarçınlı ve Zencefilli kurabiyeler yaptılar:




 Kaçırdığımız ikinci konuşmacı:
 Dermecto firma yetkilisi Seda Hanım, şu bilgileri vermiş:
Bu krem Egzema ve kuru cilde karşı faydalı imiş. Dermecto'nun asıl görevinin derinin üst bariyerini kuvvetlendirmekmiş, aşırı kuru ciltlerde de olası bir egzamaya karşı tavsiye ediyorlarmış.
Dermecto'nun en önemli özelliği kortizonsuz krem olması ve içeriğindeki asma yaprağı ekstresi ile egzama hastalarının diğer bir sıkıntısı kaşıntıyı da %70'e varan oranda önlemesiymiş.
Nemlendirici özelliği de bulunuyormuş. Bebek ve çocuk hastalarda da güvenle kullanılabilirmiş.
Numune olmadığı için atopik egzaması olan veya egzaması olan arkadaşlarıma denetemedim ama denemelerini söyleyebilirim.
Hediye ince tasarımlı mendil kutusu arabamın kapı gözünde yerini aldı:










Bu firmanın çok güzel bir iki hediyesi daha oldu (tam Süslü Meloluk)
Alix Avien merkası da onlarınmış meğer
 
farların rengi tam benlik
rimel de oldukça iyi çıktı
kolay kolay rimel beğenmem çünkü çok volümlü isterim
















Pek çok yeni kitabımız oldu:
Hem hikaye kitapları hem aktivite kitapları. Bazıları oğluma bazıları da yaş itibari ile arkadaşımın oğluna ve kuzenimin kızına ayrıldı.
Timaş yayınlarının minik kitap serisini (30 kitap) tamamlamak için çok uğraşmıştık 2 sene önce. 
Bu yazımda değinmiştim hatta:
Tanıdık bir firma görmek güzeldi:
Timaş Yayın Grubundan  Anıl Hanım bize bilgiler verdi.









Welcomebaby firmasından Gökçe Hanım ve Bihter Hanım'ın annesi Zehra Hanım'ı o sırada eczane aramakta olduğum için dinleyemesem de daha sonra tanışıp konuştum. A'dan Z'ye bebek/çocuk ihtiyaçlarını bulabileceğimiz Welcomebaby internet dışında artık Pendik'teki mağazalarında da hizmet vermeye başlamış.

Güzel hediyeleri de oğlum ve arkadaşlarımın çocukları için paketlendi:







MediProcenter'dan Arzu Hanım konuşurken kaçırdım çünkü kulağı sancıyan oğlumla boğuşuyordum, resimde de ark planda çıkmışız:)
Firma 'Sağlık İçin Herşey' sloganı ile e-ticaret hayatına başlamış ve tüm sağlık ve kişisel bakım ürünlerine kolaylıkla sahip olabileceğiniz bir sayfa ile hizmet vermekteyhmiş.
Ayrıca Medicana Sağlık Grubu  ile ilgili bilgiler iletmiş. 
MediProCenter online medikal alışveriş sitesi. Anne Sağlığından evde hasta bakım ürünlerine, Hastane demirbaşlarından gıda takviye ve vitamin ürünlerine, kişisel bakımdan tekerlekli sandalyeye, bebek bezinden süt saklama kabı kadar 23 kategoride guvenilir markalarin bir çok çeşidi bir arada bulabiliyorsunuz. Zaman zaman kampanyalar duzenliyorlar. Sitelerine www.mediprocenter.com.tr adresinden ulasabilir ve abone olarak kampanya bilgilerine ulasabilirsiniz
Bahçelievler Medicana Hastanesi'nde çocuklarımız için check-up hediye edildi. ancak hastalık dolayısı ile bu hizmetten yararlanamadık.







Benim ilgimi çeken firmalardan biri:
Türk Beyin Takımı / Akıl Oyunları'ndan Ebru hanım çocukların beyin gelişimlerini destekleyen ve geliştirecek oyunları Türk Beyin Takımı hakkında bilgi verdi.
Hatta etkinlik sonrası da bir arkadaşıma firmadan bahsettim ve sayfalarındaki ürünlerini inceledik 
























Ipadimde oynadığım escape (ipucu bularak odadan çıkış yolu bulma/kaçış) oyunlarının canlısının broşürü de çıktı. Buna katılmayı çok aruz ediyorum.










Era Kolejlerinden Aslı Hanım'ı dinledik. Aslı Hanım çocuklar için bedensel ve zihinsel gelişimlerine faydalı aktivitelerini anlattı ve  uygulamalı olarak bizlerle gösterdi hatta anneler olarak tek tek bu ilginç ama eğlenceli metodları deneyimledik. Kolay gözüken ama zor olabilecek yöntemleri denedikçe şaşırdık.














  



  

Belli bir sürede kalemimi kaldırmadan şekiller çizmem istenmişti. Verilen süreden kısa sürede bitirdim ama o sırada oğlum kulak ağrısı ile ağlayarak gelince değerlendirmesini dinleyemeden eczaneye koştum.




Meğer çocuklarımızla oynayan onlara yüz boyama ve balon şişirme oyunları sunan palyaço ablalar da bu firma tarafından planlanmış.



Hatta oğlumun okulundan Era Kolejlerinin resim yarışması dosyası geldi ama hastalık vs derken dosyayı zamanında iletemedik.




Sponsorların dışında blogger arkadaşların da sürpriz hediyeleri oldu:
Kakulenin Bebekleri sevgili Emine tam Süslü Meloya uygun oğlumun favori rengi mor bir kalem tasarlamış (el emeği) 
Emine tam çıtır bir anne 
Çıtıpıtı, cıvıl cıvıl...
cimcime lafı yakışan kız çocukları gibi....



Pınarla Hayat ' Pınar'a da oğlumun çok beğendiği çerçeve hediyesi için tşkrler




Alfabetik diğer sponsorlar ve değerli hediyeleri:

Anavarza Bal           



bal delisi oğlum için değerli bir hediye

            

Arişte Peynir



dondurma çubuğuna takılmış kaşar peynir çok mantıklı ve yaratıcı 




Bebak



katıldığım bir başka etkinlikte güllü serisi ile tanışmıştım

şimdi de güneş ürünleri ile...

ama yine de Babaannem demek=Bebak acıbadem sütü demek benim için. Nur içinde yatsın...

Bonex Türkiye Densed Dış Ticaret

Allah lazım etmesin arkadaşıma verdim

Çünkü bizim evde kızartma yapılmaz.

Kızartmayı seven arkadaşım daha büyük risk altında...










Chupa Chups







Arada seker keyfi
Meyve suyu dolgulu...




Dalin

Bebeklikten beri kullandığımız bir marka. Hatta kuzenimin ve kardeşimin çocukluğundan beri:



Dermokil

Sevdiğim bir marka. Yıllardır ürünlerinden memnunum.




adım geçiyor:))))



  
beğenerek kullandığım toniğim bir de el kremi olağanüstüdür


Duru Bulgur

Geçen sene bir etkinlikte Bulgur kitabının büyük versiyonu verilmişti de ben de Diabetik olan (diabetikler için bulgur çok sağlıklı) anneme hediye etmiştim.

Küçük versiyonu da benim oldu:)

değişik katkılı bulgurlar güzel fikir. Denemeye başladım bile...







DüşYeri:




Edu Kids

okuma yazmayı öğrenince bu oyun daha da değerli olacak







GD Kitap Dağıtım

ilk defa duyduğum bu firmaya bayıldım

Harika aktivite kitapları var











































Gratis

Favori firmalarımdan

Süslü Melo sayfamda ne zaman ürün incelesem, indirim bildirsem takipçiler mağazaya koşuyor ve kalmamış diyor:)

bu özel diş macunlarını ana oğul denedik bile...























Homemade İstanbul

Kliksa.com

geçen etkinlikte virgül şeklinde tabağım olmuştu şimdi de topum:)






 kliksanın gülenyüzlü topu sinir sıkışması olan ellerim için iyi egzersiz topu oldu





Knorr

Çocukluğumun markası. Knorr bulyon ve çorba geliyor aklıma hemen...





Kozmobio



 sabununa bayıldım missss gibi kokuyor




Lav

Şaka gibi bunca zamandır evimde Angry Birds serisi var ve markasına dikat etmemişim

Hatta pek çok çocuğa da hediye aldım

evdekilerden çift olanlar yazlığa gidebilir

Kuşların serisini tamamladık bu sayede ve adlarını öğrendik


























TV reklamlarında bu markayı tanıdım

Şimdi de aklım dantel serisinde:)



Luna Organizasyon

Akvaryum ziyareti yazımda bu firma ile tanışacaksınız


Medicana Sağlık Grubu:

zaten gittiğimiz hastane:)

Mollers Omega

diğer yazımda değinmiştim: tipitip kokulu içimi kolay güvenilir balık yağı

bu hafta tüm aile içtik hastalıktan kurtulamayınca ve ben çok şükür bir günde atlattım



  




Nail Trick

Benim gibi sık seyahat eden ve koyu renk oje seven biri için güzel çözüm

Aseton taşımaya son

deneyimleyince Süslü Melo'da yazacağım


Nail Trick Peel Off oje çözücü bazlı kimyasal ojelere alerjisi olanlar, aseton kokusundan hoşlanmayanlar, çocuklar, hamileler ve çevreye duyarlı herkes için ideal. Üstelik normal ojeler kadar da kalıcı ve kapatıcı.

Nail Trick Peel Off ojeyi tırnağınızdan çıkarmak için aseton ya da oje çıkarıcı gerekmiyor, çünkü su bazlı. Hayır hayır, su ile çıkmıyor, soyularak çıkıyor!  Sentetik bazlı olmadığı için çıkarılırken bir çözücüye ihtiyacı yok. Nail Trick Peel Off oje normal ojeler gibi çözücüler, alkol, formaldehit, tuloen, fitalat, asetat, glikol eter gibi zararlı uçucu kimyasallar ve parfüm içermiyor, kokusuz ve çevre için zararsız.  

Nail Trick Peel Off ojenin, yalnızca su, akrilik polimerler ve mineral pigmentlerden oluşan formülü tırnakta kururken yalnızca bileşimindeki su buharlaşıyor ve polimer teknolojisi sayesinde tırnağın yüzeyine tutunuyor.




















Narkutu




Nasorinse (Abfen Farma)

Geçen yazımda da değinmiştim:

Uzun senelerdir kullandığım (bu yazımda değindiğim) SinusRinse'i de üreten ABFEN firmasının hyaluronic asitli yeni ürünü. 

Bunu da denedik memnun kaldık










Nesli Desing

Çok hoş bir hediye

Oğlumun kapısına yapıştırdık bile...

Atatürkçü bu firmaya bir kez daha hayran  oldum






Buna da bayıldım mor olanını almayı düşünüyorum

Bizim kurallarımız yazılı hale gelmiş





Omo




Minik legolar için kutuya ihtiyaç vardı
doğru ebat ve dayanıklılıkta
Artık o bir Lego kutusu












  








babasının özel bageti vardı şimdi oğlumun da var
baba oğul beraber çalarlar








Organicum/Organicare

pişik kremi tam da elindeki krem biten arkadaşıma kısmetmiş



Pakmaya

özellikle pudinglerini sevdiğim marka:




Panda

Hasta diye yiyemedi yazık... aklı kaldı çocuğun




Parfumshopping.com

Rituelde Beaute




 regl sancısını yok eden ısıtıcı bantları geçen ay iki kişi denedik ve ilaç almadan geçirdim 
sanki sökülmesine de yardımcı oluyor 
çok memnun kaldım 
4 küsür TL de fiyatı makul



deneyimlemiş ve paylaşmıştım:





















  
 kesinlikle çok faydalı bir ürün




 seneler önce benzerini bulmuş almıştım çantamdaydı









Pinkylola:

Firma sahibinin adı da Melismiş:) ve o da kedisever anlaşılan:)

















Portaxe

Celebre:

kahvaltı kazandık çekilişten






Pritt

benim çocukluğumdan beri var olan bu markayı yapıştırıcısı ile tanıyorduk

Hatta dilimize öyle girmiş ki mum yapıştırıcı vs değil pritt diyoruz

ama artık boyaları vs de var

tam da yapıştırıcımız bitmişti harika oldu...

Facebook sayfasına bayıldım çeşitli aktivite önerileri var...





Rainwalker

Babasının gözlüğünün neredeyse aynısı

üstelik favori rengi mor saplı













SVR Laboratories Türkiye

denedim ve Süslü Melo'da yazdım

kremleri beğendim pembe bana daha uygun 

mavi kuru ciltli arkadaşım tarafından bir kez daha denenecek


























 şifreyi doğru eşleştirince açılan kalem oğlumun favorisi oldu



 renkli güneş koruyucuyu sürünce çok açık renk oldum

zombi gibi hissettim ama yağlı değil daha mat görünümlü o iyi bir özellik





Şarkgülü.com (Monami)

Çocukluğumun pastel boyası



Toyzz shop

en favori hediyesi bu paketten çıktı

Legooooo















Tupperware:

Tupperware Türkiye
Kankam Ebru Tupperware gorevlisiyken bazi hediyeler getirirdi o sayede sevdigim urunlerle tanismistim
Ama satin alip da sevmedigim catladigi icin sikayet ettigim ve elimde kalan urun de oldu o ayri...
Ama bu çocuklar icin sete bayildim

       Merdanenin sapının içine katlanması da güzel fikir




Timaş'ın tariflerini Tupperware ile yapabiliriz







Unibaby




Ali Mert doğduğunda ilk kullandığımız mendil



Göz temizleme mendilleri benim gözlerimi zedelediği için yendiden denedim ama kullanamadım hediye ettiğim kişi de aynı tepkiyi verdi. Sanırım bu ürünü geliştirmeliler.





Uzay Kimya 

Fatma'nın bir başka etkinliğinde tanıştığım ve bu yazımda yer verdiğim bu firma ile üçüncü kez Karşılaşıyorum. Geçen etkinlikte firma yetkilisi Ebru Hanım ikizleri olduktan sonra geliştirdikleri Benim Bebeğim serisi hakkında bilgiler vermişti. Kendisinin de benim gibi Başak burcu olmasına, temizliğe çok önem vermesine rağmen bu leke çıkarıcıların yeterince iyi bir temizlik sağladığını anlattı. beni en çok etkileyen kısım şu oldu: temas ettiğiniz maddeler (çamaşır suyu gibi) 12 sn içinde kanınıza, kokladığınız maddeler de 6 dk içinde kanınıza karışıyormuş.






Xlear

tıkalı bir burun büyük geniz eti ile en çok ihtiyacımız olan ürünler arasında












BU MUHTEŞEM GÜN VE YENİ DOSTLUKLAR İÇİN ŞAFAK VE NİHAN'A ÇOKKKKK TEŞEKKÜRLER...
ELLERİNİZE, AKLINIZA, GÖNLÜNÜZE SAĞLIK


6 yorum: