Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Şoför anne, Chery Tiggo ve Citroen C4 Grand Picasso

Bir kadının hele de bir annenin İstanbul gibi bir şehirde bunalmadan (trafikte bunalıyorsunuz o ayrı) sosyal hayatını devam ettirebilmesi için araba kullanması şart.

Ayrıca çocuk hastalandığında veya yaralandığında acilen hastane götürmek için çok yararlı oluyor.

Sürekli büyüyen şehrimiz sınırlarını zorlamaya başladı. Bir taraftan Edirne'ye bir taraftan İzmit'e doğru genişlemiş olan şehrimizde katettiğiniz km o kadar çok ki araba en iyi çözüm. Çünkü toplu taşımacılık anneler için pratik değil. Çocuğunuzun çantası, puseti, kendi çantanız, yedek ayakkabınız derken çok yükünüz oluyor. Ya trafiğe katlanmayı ve mütemadiyen tıkalı trafikte alternatif yollar düşünerek adeta bir taksi şoförü olmayı seçeceksiniz, ya da toplu taşıma kullanacaksanız puseti; çantaları ve çocuğu yüklenerek hamallığı tercih edeceksiniz.

Ben ilk gruba giriyorum. Araba ile tam teçhizatlı Cevat Kelle modunda, adeta bir karavanla seyahat ediyor gibi her tür ıvır zıvırı barındıran arabamla seyahat ediyorum. Bunun dezavantajı da trafik çilesi:(

Evden çıkıp arkadaşları ile buluşabilen kadın kendini eve kapatmadığı için o kadar bunalmıyor. Bu neşesi de çocuğuna olumlu olarak yansıyor.

Etrafımdaki pek çok akrabam/arkadaşım da hamileliği sırasında fırsatı olmadıysa bile çocuklar biraz büyüyünce ehliyet veya araba aldılar. Kolay olsun diye otomatik vitesle başladılar. Her ne kadar ben aralardan sıyrılabilmek için düz vites sevsem de bu yoğun trafikte otomatik vitesin kolaylığını inkar edecek değilim. Bir yerden başlayın da nasıl olursa olsun.

Önceleri hatchback küçük araba seven biriydim. Hatta kulakları çınlasın çok sevdiğim bir arkadaşım, "Çocuğun olunca yüksek araba seveceksin, daha güvende hissedeceksin" demişti. Güven açısından değil de çocuğun pılını pırtısını sığdırmak açısından büyük bagajlı bir araba daha kullanışlı itiraf ediyorum. Hele de bagajınız yüksek ise benim bazen yaptığım gibi çocuğun altını değiştirmek için platform olarak bile kullanabiliyorsunuz:) Bel fıtığım olduğu için eğilmeden değiştirmek benim için çok önemli.

Pusetler her bagaja kolayca sığmıyor. En pratik en hafif dediğiniz baston pusetler bile uzun gelebiliyor. Bu açıdan pusetleri almadan önce mağaza görevlisinin nezaretinde bagajınıza sığıp sığmadığını kontrol edin. Ben ertesi sabah puset iade ettiğimi bilirim.

Makul fiyatlı büyük araba isteyenlere Chery Tiggo'yu tavsiye ederim. Çin harikası;) bir SUV (ya da halk arasında jip). Pek çok sedan arabadan daha ucuz. Üstelik açılır tavanı sayesinde klima çarpmadan, camdan geri gelen rüzgarla çocuğunuzu üşütmeden serinleyerek seyahat edebiliyorsunuz. Geniş ve yüksek bagajı da avantajlı. Ben 1,6 motor düz vitesli versiyonunu tercih ettim.

http://www.chery.com.tr/m/tiggo/genel.html



Şu an kullandığı araba ise TAM BİR ÇOCUKLU KADIN ARABASI.
Citroen C4 Grand Picasso (7 koltuklu)
http://www.citroen.com.tr/home/#/citroen-grand-c4-picasso/

  • Her tarafında gözlerinin olması yayıntıları ortadan kaldırıyor. 4 ayrı torpido gözü var. 2 de gizi gözü var. Bagajda ayrı gözleri var. 
















  • Entegre çocuk dikiz aynası var. Böylece cama yapıştırılıp sıcakla sürekli düşen aynalarla boğuşmuyorsunuz.
  • Arka camlarda cam içinden çıkan sürgülü perdeleri var. Cam filmlerinin yeterli olmadığı hallerde çok işe yarıyor.
  • Şoför güneşliğinde bile ayna var. Süslü kadınların tamamen durmuş trafikte veya park halinde makyaj yapabilmesi için iyi düşünülmüş.
  • Bagajı geniş ve ferah. Bagajın üstünü örten sürgülü perde çok pratik. Bagaj kapısının açılmadığı park hallerinde arka koltuktan ulaşmayı kolaylaştırıyor. Arka koltuklar öne kayabiliyor, hafif yatabiliyor, hatta tamamen yatıp kapanabiliyor o ayrı. 
  • Eşyanız çoksa (hele de market alışverişi sonrası), pusetiniz geniş ve yüksekse bu sürgüyü açık bırakarak her şeyi sığdırabiliyorsunuz.
  • Bagajda saklı altıncı ve yedinci koltuklar da anneanne ve dedeyi alıp gezerken devreye giriyor:)
  • Bu aracın 5 koltuklu versiyonu da var o Grand Picasso değil sadece Picasso
  • Üstelik 1.6 motor ve dizel olduğu için İstanbul trafiği için ideal ve vergisi düşük.
  • Panoramik ön camı ve tavanı trafikte bunalmışken ferah bir ortam yaratıyor.
  • Ön koltukların arkasından açılan tepsiler büyük çocuklarınız için bardağını; kitabını koyması için ideal.
  • Vitesi direksiyon üstünde bir koldan olduğu için vites kutusu yok. El freni bile ön panelde bir düğme şeklinde. Üstelik kendi devreye sokuyor ve çıkarıyor. Tam tembel arabası. Başka araba kullanınca el frenini unutmaya başladım o kadar yani... Vites ve el freninin boşalttığı yere de çantanızı telefonunu koyabiliyorsunuz; bomboş bir alan.
  • Tiptronik vites olması, gerektiğinde atak davranmanıza imkan tanıyor.
  • Tam otomatik olmadığı için ayağınızı gazdan çekince gitmiyor, gaza basmanız lazım. Bu da kazara kayma çarpma olayını yok ediyor. Yokuşta belli bir süre (yeterli bir süre) kaymadan duruyor ama sonra frene basmazsanız kayıyor (tam otomatikler gibi değil)
  • Dedim ya tembel arabası diye, farlarını kendi yakıyor, sileceklerini kendi çalıştırıyor. 
  • Aynalar kendi kapanıyor ve açılıyor, park halindeyken çarpılmasını engelliyor.
  • Kendinden  ısıtmalı aynalar  karda çok işe yarıyor.
  • Aynaların altındaki ışıklar geceleri işe yarıyor. 
  • Hatta arabanın ışıklarını kumandadan açıp arabanızı rahat bulabiliyorsunuz. Zaten park ettikten sonra da bir süre ışıkları açık kalıyor ki rahat bulabilesiniz yolunuzu. 
  • Hele bizim gibi kampanya dönemine denk geldiyseniz ön koltukların arkasına takılı hediye DVD playerlar trafikte çocukları oyalamak için birebir.


HEP ERKEKLER İÇİN DİZAYN EDİLEN ARABALAR BU SEFER KADINLAR İÇİN HELE DE ANNELER İÇİN DİZAYN EDİLMİŞ:)



Araba değiştirecekseniz ve büyük aile arabası istiyorsanız bu seçenekleri de değerlendirin derim.

Not: 2012 Autoshow'da yeni versiyonunu inceledim. Dış görünüşünde değişen çok bir şey yok ama ön panele navigasyon paneli eklenmiş ve navigatör standart pakete dahil edilmiş. Ayrıca start/stop özelliği eklenmiş 2012den beri. Start Stop teknolojisi nedir diye soracak olursanız; otomobil sürücüsünün bedensel olarak hareket etmeden duran otomobilin motorunu otomatik olarak stop yani durdurmasıdır. Sürücü harekete geçmek istediğindeyse sistem hızlıca motoru tekrar çalıştırmasıdır. 
Yeni resimler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder