Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

8 Haziran 2012 Cuma

Emzirme Önlüğü Olmazsa olmaz!

Benim için olmazsa olmaz ürünlerden biri: Mycey Emzirme Önlüğü.
sağdaki benimkinin deseni

Vakti zamanında o kadar memnun kaldım ki bebek mağazalarında bir hamile veya yeni bebekli birini görsem mutlaka alın demeden edemiyorum:)))


Bu kadar basit ama bu kadar pratik bir ürün olamaz. Evet kendiniz bile dikersiniz ama ne uğraşacaksınız.
Basit bir dikdörtgen bez, bir kenarına kuşak ve 2 halka koyulmuş ve kuşağın olduğu tarafın içine de misina gibi balen benzeri bir şeyler konmuş. Bu şekilde emzirirken bebeğinizin yüzünü görebiliyorsunuz, o da sizi görüyor. Hem de çocuk bunalmıyor.

Bazı kıskanç kocalar vıdı vıdı etse bile bu önlükle her yerde her zaman kaç göç oynamadan rahatça emzirebiliyorsunuz. Erkek misafirlerin çoğu utanıp kaçıyor ama bu en büyük, en doğal hakkımızdan vazgeçiremez.

doğumgünümde Biget lokantasında


Bu önlüğü arkadaşım hediye etmişti. kendi hiç kullanmamış. Halbuki ne kadar pratik.

Emzirdiğim 13 ay boyunca bu örtü çantamdan eksik olmadı. Hatta yeri geldi çocuk arabasının üstüne güneşlik, rüzgarlık vs olarak bile kullandık. Kazakistan'ın eksi dereceli soğuklarında tipiye yakalanınca puseti onunla örttük.

Her tür açık ortamda, lokantada, cafede vs emzirdim.

Lohusalar evde bile rahat edemez. Misafir geldikçe çoğu içeri kaçmak zorunda kalır. Başta bebeğin karnı geç doyduğu için uzun süre içeri kapanmak zorunda kalırlar.

Değişik desenleri var ve bebek mağazalarında kolayca bulabilirsiniz. 28 TL civarında.

http://www.mycey.com/mycey-emzirme-onlugu.html

http://www.e-bebek.com/emzirme_onlukleri/mycey/mycey_anne_emzirme_onlugu/MYC-400010
http://www.joker.com.tr/urun.aspx?stkID=12333

Bu arada (Temmuz 2012) farkettim ki Baby Jem markası da emzirme önlüğü çıkarmış; aklın yolu bir:)





10 yorum:

  1. Ben doğuralı çok olduğu için bu ürünü hiç görmemişim, ama dediğin gibi hakikaten kullanışlı bir ürüne benziyor, paylaştığın iyi olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Kime önersem memnun. Dün yine bir hamile gördüm ve hemen önerdim:)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu yeni kesfettimve hemen takibe aldim. Cok guzel bir blog.Benimkine de beklerim.
    http://komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meğer ben sizin blogunuza girmiş ve beğenmişim; ama emaille takibe almayı unutmuşum. Görünce hemen hatırladım. Samimi bir blog; sanırım iyi anlaşacağız:))) Sevgiler,

      Sil
  4. Ben bir türlü beceremedim kullanmayı.Sürekli Gülbilge'nin yüzüne kapandı örtü. Rahatsız oldu. Bir de göz teması falan kuramadık o açıklıktan. Keşke burda olsanız da gösterseniz bana doğru kullanımını. Snaırım bi yerlerde hata yapıyorum ama nerde??? Oysa ben onu emzirmeyi çok seviyorum. Her yerde yapabilmeyi istiyorum!
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Zeynep:))
    Sanırım boyun kısmını çok sıkı bağlamış olabilirsin. Biraz daha gevşet ipi öne doğru hafif degaje yaka gibi. Emin ol tepende dikilen biri yoksa kimse de görmez:) İleride bebek hareketlendikçe asılıp açmaya çalışıyor, kaldırıyor ama yine de boğuşsan da normal bezden, tülbentten daha kullanışlı oluyor:)
    Umarım başarırsın

    YanıtlaSil
  6. 63055
    Ben de kullanıyorum.Çok rahat.Boyna takılan yere geçirilen şerit nedeniyle bebek sizi görebildiği için huzursuzlanmıyor.Şal gibi terletmiyor sizi de bebeğinizi de.Üstünüze yapışmıyor.Herkes ne yaptığınızı görüyor ama rahatsız olmuyorsunuz.:)Yolculukta,dinlenme tesislerinde,misafirlikte,piknikte,parkta,umrede,hacda:)nerde kullanmak isterseniz büyük rahatlık.Tek kusuru fiyatı.Dikiş bilenler için bir metre kumaşla halledilebilir uygun fiyata.Aslında kermeslerde uygun fiyata satılsa ne iyi olur.Allah böyle icadlarda bulunan kullarını yolundan ayırmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldiniz:) Anne notları sayesinde sizi tanımış oldum. Sizin de benim gibi bu üründen memnun kalmış olmanıza sevindim. Dediğiniz gibi dikmesi çok kolay aslında ama kimse uğraşmak istemiyor. Dikmek isteyenlere bir uyarı: boyun kısmının açık kalmasını sağlayan tela (balen) takmayı unutmasınlar.

      Sil
  7. çok güzel olmuş ama ben bu kadar yetenekli değilim, satın alacağım :(, hangisini seçsem bilemedim http://bebekurunleri.bebeksayfasi.com/category/Emzirme+%C3%96nl%C3%BCkleri/4/0
    çok pahalı olmasın diyorum, neticede bir örtü.

    YanıtlaSil