Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

9 Haziran 2012 Cumartesi

Rowenta Güçlü ama en sessiz süpürge







http://www.rowentasupurge.com/

Rowenta Silence Force Extreme süpürgeleri ile tanışmam www.fikrimuhim.com'un kurucusu Renan Tan Tavukçuoğlu sayesinde oldu. Beni Rowenta etkinliğine davet ettiği için teşekkürler.
5-6 senedir kullandığım toz torbasız single Samsung marka cyclonic süpürgemden oldukça memnundum. Ancak Rowenta’nın bu süpürgelerini tanıdıktan sonra fikrim değişti.

Şu an için dünyanın en sessiz süpürgesi olarak tanıtılan toz torbalı (62 db) süpürgeyi yakından görünce gerçekten etkilendim; çünkü adeta çalışmıyordu. Tanıtım toplantısında süpürge çalışırken rahatça konuşabiliyorduk. Bu da özellikle çocukları ve evcil hayvanları süpürge sesinden etkilenen kişiler için inanılmaz bir özellik. 

Tesadüf bu ya tam toplantıdan bir gece önce mutfağımda 2 şişe kırıldı ve eşim komşuları uyandıracak şekilde gürültü olacak kaygısı ile süpürgeyi çalıştırmama izin vermedi. Evimizde küçük çocuğumuz ve kedimiz olduğu için mutfağı kilitleyerek ertesi gün süpürmek üzere yattık. Oysa o gece Rowenta Silence Force Extreme olsaydı gönül rahatlığı ile süpürebilirdim.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jy_MICie14A

Bize tanıtılan diğer bir Silence Force Extreme ise toz torbasız Cyclonic model idi. Bu modeli tercih ettim; çünkü senelerdir toz torbasız süpürgelerin kolaylığına alışmıştım. Ayrıca en üst modelinde evcil hayvan tüyleri için özel mini turbo başlık vardı. Bu da kedi sahibi biri için vazgeçilmez bir unsur.

Üstelik bu model de (RO8221) sadece 68 db idi yani oldukça sessiz.  Yeni süpürgem gelir gelmez diğer süpürgemle sesini kıyasladım ve gerçekten etkilendim.
Rowenta Silence Force Extreme Cyclonic süpürgemin sevdiğim özelliklerini eski süpürgemle kıyaslamalı olarak anlatmaya çalışacağım:
  • Kablosu 8,20 m. Bir odadan diğer odaya geçerken;  hatta bazen salon içinde bile fişi söküp takmaktan usanmış biri için harika bir özellik.
  • Çok sessiz. 68 db. Eski süpürgem açılırken bile bir melodi ile ek bir gürültü yapıyordu. Borusunu uzatırken bile düğmeye basınca alıştığımız çıtırtı sesi olmuyor. Sert zemin/halı pedalı bile sessiz ve yumuşak. Eski süpürgeminki sert olduğu için ince terlik veya yalın ayakla zorlanıyordum.
  • Döşeme başlığı ile uzatma başlığını takabileceğiniz aparat tepsisi süpürgenin üzerine takılabiliyor ve bu şekilde süpürgeyi odadan odaya dolaştırırken aparatları da beraberinizde sorunsuzca sürükleyebiliyorsunuz. Hatta bu tepsinin üzerine de yuva yapıldığı için bu tepsiyi çıkarmadan süpürgenin sapını üzerine takabiliyorsunuz. 


  • Radyatör araları vs gibi zor ulaşılan yerler için gereken “teleskopik xxl radyatör başlığı”na hayran kaldım. Çünkü bu başlık o kadar uzuyor ki temizlenemeyecek yer kalmıyor. Kurutma makinemin kapağındaki filtreyi temizlemek için eski süpürgemin uzun borusunu sokmaya çalışır ve bu arada buzdolabımın üzerindeki mıknatıslı biblolara çarpar ve kırılmalarına sebep olurdum. Bu başlık hayatımı kolaylaştırdı.

  • Bu süpürgenin en sevdiğim yönlerinden biri de borusunun üzerindeki entegre mobilya fırçası.  Bu fırçanın kullanımı o kadar kolay ki yerleri süpürürken bir anda fırçayı devreye sokup geçtiğiniz bölgedeki tozları da alabiliyorsunuz. Tüm odayı döne döne temizlemeye gerek kalmıyor. Eski süpürgemde de bu başlıklar boruya takılıyordu ama sürekli elime takılıyor veya düşüyordu. Bu öyle güzel tasarlanmış ki sorun kalmıyor. Bilgisayar klavyesi, ekranı, tv gibi hassas cihazların bile kolayca tozunu alabiliyorsunuz. Tek dileğim fırçanın kıllarının biraz daha uzun olabilmesi; bu şekilde aceleyle toz alırken çizme riskini sıfıra indirir. 



  • Halıları gerçekten kuvvetle süpürüyor; emiş gücü çok iyi. Özellikle kilimleri adeta yutuyor.
  • Temizlemesi çok kolay. Toz torbasız olunca içine kaçan nesneleri kolayca çıkarabiliyorsunuz. Torba bulma derdi yok; emiş gücü de etkilenmiyor.  Daha önce de toz torbasız süpürge kullanıyordum ama bu daha da kolay. Eski süpürgemin de haznesi kahve fincanı gibi tek elle çıkarılıp çöpe dökülebilecek özellikteydi. Ancak cyclone aynı haznede olduğu için yan çeperlerini derinlemesine yıkayıp temizlemek için fırça kullanıyordum; aksi halde ellerim çiziliyordu. Rowentanın haznesi fincan sadeliğinde, çok kolay temizleniyor. Ayrıca çöpe dökene kadar tozlar etrafa yayılmasın diye kapağı da var. 5 cyclone ayrı bir bölmede ve bu bölme de yıkanabiliyor. Ama cidden bu bölmede toza rastlamadığınız için yıkamaya gerek bile kalmıyor. Oradan arta kalan tozlar sünger filtrede ve en son da hepa13 filtrede toplanıyor. Bu şekilde, dışarı toz çıkışı olmuyor.





  • Sapı ergonomik olduğu için eğilmeden süpürebiliyorsunuz.
  • Güç ayarı süpürgenin sapında ve perde/halı /parke resimleri ile anlaşılması son derece kolay.
  • Bu en üst model sadece 900W harcıyor yani %50 enerji tasarrufu hem de gücünden bir şey kaybetmeden.
  • Turbo başlık, hayvan tüyleri için olmazsa olmaz. Uzun borunun ucuna takarak eğilmeden kanepeleri, yatakları süpürebiliyorsunuz. Ancak bu başlık eski süpürgemde olduğu gibi doğrudan hortumun ucuna takılabilir şekilde de geliştirilirse harika olur. Çünkü palto, vs gibi tekstil ürünleri için borunun ucuna takınca çok pratik değil.
  • Üçgen başlık da köşeler için kolaylık sağlıyor; ancak halı/parke karışık bir süpürme için dikdörtgen başlık zaten yetiyor.



Son zamanlarda süpürgeden ürkmeye başlayan oğlum bile eskisi kadar rahatsız olmuyor; hatta çoğu zaman kendi de süpürmek istiyor.  Kedim bile eskisi kadar kaçmıyor.

Not: 1 Kasım 2012 Bugün toz fırçası ile kedimiz süpürdüm:))) ve hoşuna gitti:)))



Geliştirilmesini dilediğim şey: eski süpürgemde mevcut olan koldan kumanda paneli.  Eğilmeden veya süpürgeye kadar geri gitmeden açıp kapamak kolaylık…  Ancak temizliğe gelen hanım yere düşünce bozulduğu için Rowenta’nın kumandasız olmasını beğendi.

Bir de açma kapama düğmesi farklı bir renk olsa daha iyi olur çünkü karanlık koridorda veya eğilmeden hangi düğme diye tereddüt ediyor insan. Ben de kendimce şöyle bir çözüm buldum: Fikrimühim'in Danino kampanyası ile gelen çıkartmalardan birini yapıştırıverdim; pek de şirin oldu.

Bugüne dek pek çok arkadaşıma gerek internette, gerek yüz yüze; gerekse telefonda süpürgemi anlattım ve anlatmaya devam edeceğim; çünkü çok memnunum ve kendisinin ihtiyacı olmasa bile eşinin dostunun yeni bir süpürgeye ihtiyacı olabilir. Gören beğeniyor. Hem şık, hem kuvvetli, hem de sessiz. Rowenta broşürünü de çantamda tutuyorum:)

Son zamanlarda süpürgeden ürken oğlum barış imzaladı ve süpürgeyi ne zaman görse "anne yağdi (yardım edeyim)" diye geliyor. Temizlik yapan hanıma da bana da babasına da asistan oluyor.



Evimde beni ziyarete gelen ve tüm siteyi doyuracak!!!! ikramlarını da beraberinde getiren Rowenta'dan Ayça Hn ve Fikrimühim'den Neslihan Hn'a teşekkürler.



Teşekkürler Rowenta, teşekkürler Fikrimühim.


35 yorum:

  1. bunu görmüştüm ben daha önce..
    Bravo size gerçekten iyi yetiştiriyorsunuz çocuğunuzu..
    Ben o yazıdan sonra şunu da yazmıştım ama eşim bana çok alındı hala onunla ilgili laf söyler...ben şahsına lafsöylemedim..sadece genelde durumun böyle olduğunu anlatabilmek için en yakınımdan örnek yazdım..kimi yazsaydım komşunun kocasını mı :))

    http://www.enduruyanim.com/2012/06/27/kadin-erkek-esittir-diye-yirtinmayin-lafta-esittir-sadece-alin-en-basit-ornegi/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://youtu.be/HUT_KY21pX0 çekiş gücünü buradan görebilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba,
    Açıklamalarınız için teşekkürler,
    Süpürgenizi (Rowenta RO8221) tüylü shagy halılarda denediniz mi acaba. Bazı forum sitelerinde tüylü halıları süpürürken süpürge başlığı geri çekerken havaya kalkıyor diye yazılmış. Sizde durum nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle süpürgenin ucu zıplıyor. bunu duymuştum ama heralde yeni serideki bir hatadır deyip önceki seri bir süpürge aldım rowentadan. o da ne aynen şikayet edildiği gibi. uçlarını şunu bunu denesem de nafile. ayarını düşürünce biraz farketse de hiç kullanışlı değil. neden gücünü düşürüp süpüreyim ki. hemn iade. bunu neden yaparlar hadi yaptılar yeni erilerde neden düzeltmezler anlamış değilim.

      Sil
  3. I just like the helpful іnformаtion уou provіde on your artiсlеs.
    Ι'll bookmark your blog and test once more right here regularly. I'm relаtively certain I'll be told many new stuff proper here! Best of luck for the following!

    my homepage :: seopressor version5

    YanıtlaSil
  4. Its not my fіrst time to visit this web sіtе, і am browsing this ѕite dailly
    and take nice ԁata from here all the time.

    Ϻy blog; SEOPressor V5 review
    My web page > www.youtube.com

    YanıtlaSil
  5. cavidan hanımın sorusunun cevabı mühim. gerçekten şu an alacağız ama halılarda zıplama sorunu olduğu yazılıyor ve bu bizi duraksatıyor. mağazalarda ise denemek için halıflex türü ürünler var(tüysüzler yani). bilgilendirir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
  6. merhaba.. Bende uzun süredir hangi süpürgeyi alsam diye kararsızım. Gözlemlerime göre rowenta ro8221 karar kıldım gibi bişey. Kullanan arkadaşlara sormak istedigim bi soru var. Her toz torbasız süpürgelerde muhakkak filtreler değişiyor fakat magazadaki satıcı bana değişmeyeceğini söyledi bu doğrumudur ?

    YanıtlaSil
  7. Benim çok memnun kaldığım bir ürün. Çok detaylı bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Ürünü kullanacakların pişman olmayacaklarını düşünüyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. ben ro 8324 aldım yeni ama halılarda zıplıyarak atlama yapıyor ve zemin süpürürken illa süpürülecek tozun yada kırıntının dibine kadar uzatmam gerekiyor hortumu. aa ben güçlü bir süpürgeyim dur şuradaki gübürüde karşıdan hüpleteyim falan demiyor. güçlü evet ama dümdüz ve az tüylü bir halı için güçlü. oymalı yada sıkı dokumalı bir halı için değil çünkü halıyı tutmuyor. bu sorunlar yalnız bendemi var yoksa diğer rowenta kullanıcılarıda yaşıyor mu benzer sorunlar. yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim süpürgem oldukça eski olduğu için sanırım filtreleri eskimiş eskisi kadar iyi emmez oldu değişime gidecek filtreleri. Ama bu arada yazlık ev için aldığım Samsung süpürgem harika çıktı küçük ve hafif ve kedi köpek için petbrush başlığı muhteşem http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/vacuum-cleaners/canister/VCC54F0V3R/XTR
      Artık sadece bu başlıkla süpürüyorum ve oğlumun pütürlü oynalı oyun halısı da bir türlü temizlenmeyen bukle halısı da tertemiz

      Sil
    2. En sonunda dyson aldım kurtuldum bu iğreç süpürgeden. Haram olsun verdiğim para. Ne ilgilendiler ne hatalarını kabul ettiler. En azından yeni başlığı kendileri önerebilir yada hatalarını kabul edip bizimle aynı sıkıntıyı yaşayan müşterilerine ücretsiz verebilirlerdi. ( “ben ro 8324...” başlayan yorum bana ait.)

      Sil
  9. Merhaba, bu ürünü araştırıyorum ve kullanıcı olarak size sormak isterim. Halıyı süpürürken halı tüyünün tersi yönde zorlanma olduğu doğru mudur? Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlanma yasamadım iyi emicilik anlamında ise bu iyiye işaret zaten

      Sil
  10. Emicilikten ziyade sanırım tersi yoönde başlık halı üzerinde kaymıyormuş. Hanı takır takır gider ya öyleymiş :) onu sormak istemiştim

    YanıtlaSil
  11. Merak edenler icin; ben bu makinayi 1 yildir kullaniyorum ve halıda ziplamasindan nefret ettim.ayrica ustteki arkadasin da dedigi gibi duz zeminde 2cm onundeki pisligi bile cekmiyor.illa uzerinden gecireceksiniz.sadece ve sadece kisa tuylu patchwork halida mukemmel cekiyor.normal halilarda hicbir ise yaramiyor ve zipliyor.aldigima bin pismanim.simdi ona uyabilecek baska bir baslik ariyorum.

    YanıtlaSil
  12. Yapılan son yoruma aynen katılıyorum Aldığıma bin pişman oldum. Şimdiye dek verdiğim paraya ve beklentime oranla beni en çok hayal kırıklığına uğratan ürün oldu. Süpürme aparatı ne yönden süpürürseniz süpürün, halının üstünde resmen rodeo yapıyor.10 yıllık 1400 watt süpürgemle neredeyse 30cm den çektiğim herhangi bir maddeyi ancak dibine kadar getirince çekiyor. Haklarını vermek lazım iyi reklam yapmışlar.Siyasi seçimler öncesi vaatleri gibi, resmen hayal kırıklığı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok okudum izledim ve son olarak Philips Marathon ultimate 9917'yi almaya karar verdim. Hatta ben daha alamadan anneme aldırdım. İyi ki Philips'i aldırmışım. Çok güzel süpürüyor ve kesinlikle atlama yapmıyor. yorum gerçekten çok önemli ve iyi ki bloglar var.

      Sil
  13. Esra dikkat etdiysen hic hali üzerinde resim yok hep fasa fiso biseyler paylaşmış kendisi satmasa bu kadar reklam için kimse uğraşmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Terbiyenizi takinsaniz iyi olur. Iftira ve hak yemek kul hakkına girer. Allaha verirsiniz hakkimi ben helal etmiyorum. Supurge saticisi falan degilim ayrica bloggerlar detayli inceleme yapar neden emek vermiyim yazilarima. Hali uzerinde de resim var once gidin gozunuzu muayene ettirin
      Ayrica cesaretiniz olsa anonim yazmadiniz. Size aciyorum

      Sil
    4. selamlar, incelemeniz için teşekkürler. Ben internetteki incelemelere falan bakıp almaya karar veridim. alırken halıda sadece ileri gittiğini geri çekildiğinde zıpladığını yorumlardan okumuştum. incelemelerde bunun belirtilmediği için dikkate almadım. rowenta süpürgeyi aldım. o da ne? süpürge yorumlardaki gibi geri süpürürken zıplıyor yoruyor. hemen iade için bir sürü uğraş. hayal kırıklığı falan. işte bakın sayfalarca inceleme esas meseleyi yazmadığı için kullanıcıyı yanıltıyor. hem youtubede hem burada o kadar bahsedilenler genel bilinecek şeyler. çok da mühim değil. ama tüylü halıda geri çekerken zorluyor yazsanız biz de yanılmasak bu kadar zahmete girmesek daha iyi olmaz mı? gerçek inceleme budur

      Sil
  14. 1.5 yildir kullaniyorum bu supurgeyi temizlemesi o kadarda kolay degil emisi evet guzel ama o halida ziplamasi insani tamamen cileden cikarir. 100 tl lik supurge basliklari bile bunu yapmazken isi elektrik supurgesi olan boyle bi marka bunu nasil atlar amlamis degilim. Sizinde bu ozellikten hic bahsetmemis olmanizda hayret verici. O yuzden alinmamasi gereken b8r urun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum 1 buçuk senedir kullannıyorum artk süpürmek benim için işkence
      Halıya yapışıyor atlıyor yürümüyor
      Eşime süpürtüyorum o bile zorlanıyor
      Sert zeminde ise hiçbişeyi almıyor berbat
      8359 modeli
      Yeni süpürge alcam kendime

      Sil
  15. Bende yeni halida ziplamayan uc arastirmak icin girdim buraya denk geldim supurgeyi degistirmeden bir uc ile cozum bulan oldu mu

    YanıtlaSil
  16. Bende yeni halida ziplamayan uc arastirmak icin girdim buraya denk geldim supurgeyi degistirmeden bir uc ile cozum bulan oldu mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sonunda dyson aldım kurtuldum bu iğreç süpürgeden. Haram olsun verdiğim para. Ne ilgilendiler ne hatalarını kabul ettiler. En azından yeni başlığı kendileri önerebilir yada hatalarını kabul edip bizimle aynı sıkıntıyı yaşayan müşterilerine ücretsiz verebilirlerdi. (Ben ro 8324... başlayan yorum bana ait) rowentadan önce phillips maraton almıştım, gürültüsü yüksek fakat emil gücü mükemmel bir makineydi. Ancak daha bir ay olmadan arkasındaki filtre kapağı kendi kendine açılmaya başladı. Firma hemen iadesini kabul ettti, bizde ondan sonra bu rowentayı aldık, almaz olsaydık. Avm lerde falan rowenta deneyen herkese yaklaşıp aman sakın almayın diyorum kaç kişiyi kurtarsam kar. Ben yandım eller yanmasın😉

      Sil
  17. Bedava verseler almayın.igrenc bir supurge aldïm çõp oldu.

    YanıtlaSil
  18. En iyi elektrikli süpürgesi tavsiyelerini görmek için tıklayın : en iyi elektrikli süpürge

    YanıtlaSil
  19. Bende kızıma 4 yıl önce aldım çeyizine annemin ortanca yengesi ve büyük dayısının büyük kızı kullanıyor onların 2 de 8 yıldır kullanıyor çok memnunlar bende lacivert yukarıdaki torbalı modelin aynı rengini 2011 yılından beri kullanıyorum çok memnunum hala onda mini turbo başlık yok şimdi 7 ay önce kartaldaki evime getirdim hala memnunum teşekkürler rowenta

    YanıtlaSil